تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

درباره دانشگاه جامع علمی کاربردی

📚 خلاصه ای از مقاله درباره دانشگاه جامع علمی کاربردی:

تکمیل ظرفیت دانشگاه علمی کاربردی

دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که با هدف ارتقاء سطح مهارت شاغلین بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و افزایش مهارت های حرفه ای دانش آموختگان …

درباره دانشگاه جامع علمی کاربردی

درباره دانشگاه جامع علمی کاربردی

 

 دانشگاه جامع علمی کاربردی یکی از دانشگاه های وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است که با هدف ارتقاء سطح مهارت شاغلین بخشهای مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی، کشاورزی، خدماتی و افزایش مهارت های حرفه ای دانش آموختگان، در تاریخ 18 مهرماه سال1371 تصویب و در سال 1373 تاسیس گردید و پذیرش دانشجو عملاً دو سال پس از آن آغاز شد.

رشته های دانشگاه جامع علمی کاربردی دارای تنوع بالایی می باشند و بالغ بر 1000 رشته در سطح کاردانی و کارشناسی(کاردانی به کارشناسی) و مقطع ارشد دارد. اکنون 21 سال از حیات علمی و اجرایی این دانشگاه می گذرد، دانشگاهی که به طور یقین در تاریخ علمی و آموزشی موردنیاز کشور نقطه عطفی محسوب می شود.  دانشگاه جامع علمی کاربردیاز بدو تاسیس، همواره به عنوان یک دانشگاه توانسته با رشدی موزون و هماهنگ از لحاظ کمی وکیفی نسبت به برگزاری دوره های علمی کاربردی در مقاطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته  و کارشناسی ارشد اقدام کند. رشته های مقطع کاردانی دانشگاه جامع علمی کاربردی در چهار گروه اصلی جای می گیرند که شامل گروه صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات اجتماعی و فرهنگ و هنر می باشد. ثبت نام بدون ازمون کاردانی علمی کاربردی یا همان ثبت نام بدون کنکور کاردانی علمی کاربردی سالانه دو بار صورت می گیرد. رشته های دانشگاه جامع علمی کاربردی دارای سرفصل های متفاوت نسبت به دانشگاه های دیگر می باشند. اما فراتر از این، عملکرد دانشگاه جامع علمی کاربردی از بسیاری جهات دیگر نیز قابلیت آن را دارد که به عنوان منشاء تحول شناخته شود.

رشته های علمی کاربردی در مقطع کارشناسی (کاردانی به کارشناسی) نیز دارای تنوع زیادی می باشند اما تعداد رشته ها در مقطع کارشناسی کمتر از تعداد رشته های کاردانی علمی کاربردی می باشد. ثبت نام بدون ازمون کارشناسی(کاردانی به کارشناسی) علمی کاربردی نیز سالانه دوبار صورت می گیرد و همواره بعد از شروع ثبت نام مقطع کاردانی انجام می گیرد. زمان ثبت نام کاردانی بدون کنکور علمی کاربردی و زمان ثبت نام بدون کنکور کارشناسی علمی کاربردی در سال یک بار برای ورودی مهر و یک بار برای ورودی بهمن صورت میگیرد.ثبت نام کاردانی بدون کنکور دانشگاه علمی کاربردی و ثبت نام بدون کنکور کارشناسی علمی کاربردی نیاز به مدرک پیش دانشگاهی نداشته و دانشجویان با مدرک دیپلم و بدون کنکور می توانند وارد دانشگاه شوند. اگر در نظام آموزشی، اعتقاد رایج بر این است که دانشجویان علم و دانش فراگیرند، اما در رشته های دانشگاه علمی کاربردی ساختار متفاوتی مطرح است.  یعنی پیش از آنکه آموختن دانشی خاص مدنظر باشد، بیشتر کسب مهارت و یادگیری حرفه ای خاص مدنظر است. این در حالی است که رشته های بدون کنکور کاردانی علمی کاربردی و رشته های بدون کنکور کارشناسی علمی کاربردی در برنامه های آموزش علمی کاربردی، محوریت و اصالت آموزش بر مهارت یا فناوری خاصی متمرکز است و طرح مسائل علمی نیز در ارتباط با آن معنی پیدا می کند.
رشته های علمی کاربردی در مقطع کارشناسی ارشد تخصص بیشتری پیدا می کند و تعداد رشته های مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه علمی کاربردی بسیار کمتر می باشد ونیز دارای شرایط اختصاصی برای ثبت نام هستند. ثبت نام دوره کارشناسی ارشد دانشگاه علمی کاربردی سالانه یک بار انجام میگیرد. زمان ثبت نام کاردانی و کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشگاه علمی کاربردی هر ساله دارای نوساناتی می باشد و ممکن است تا یک ماه نسبت به سال قبل تاخیر یا تعجیل داشته باشد. از سوی دیگر این دانشگاه در راستای ارتقای کیفیت دوره های آموزش علمی کاربردی طرح هایی همچون انسجام بخشی، رتبه بندی مراکز آموزشی، عدم صدور مجوز برای مراکز آموزشی فاقد امکانات، سامان دهی شهریه ها و تدوین رشته های جدید موردنیاز بازار کار، بازنگری برنامه های درسی موجود توسعه و گسترش دوره های کارشناسی ناپیوسته به عنوان نیازهای اساسی بخش های مختلف اقتصادی و … را به مورد اجرا گذارده که نتایج بسیار ارزشمندی را نیز به همراه داشته است.

ضرورت راه اندازی دوره های علمی کاربردی:
در جوامع پیشرفته، فرآیند رشد و توسعه پایدار به لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و … ارتباط مستقیم و تنگاتنگی با آموزش های تقاضا محور دارد.  بدان معنی که آموزش علوم در راستای نیازهای جامعه شکل می گیرند. در آموزش های تقاضا محور یا به عبارتی آموزش های علمی کاربردی، محور و تکیه آموزش، مبتنی بر فناوری (تکنولوژی) است. به طور مثال انواع فناوری ها از قبیل ماهی گیری، دریانوردی، زراعت، معماری، پرورش زنبور عسل، تولید و فرآوری خشکبار، کشتی سازی، فولاد، گرافیک، جوشکاری به ترتیب دارای سطوح مختلفی از فناوری ساده تا پیچیده می باشند و اگر این فناوری ها در آموزش های علمی کاربردی مطرح می باشند، هدف این که با استعانت از شرایط محیط کار به یادگیری علوم خاصی پرداخته شود تا علم و مهارت در کنار یکدیگر ارائه شوند.  بر همین اساس جایگاه آموزش های دانشگاه جامع علمی کاربردی حاشیه ای و جنبی نیست، بلکه دارای جایگاهی بنیادی در آموزش عالی است و امروز این نظام آموزشی نوین یکی از ارکان آموزش عالی تلقی می شود که می تواند تمام ابعاد زندگی و تمام زمینه ها و حرف را در برگرفته و اکثر سطوح فناوری از ساده ترین مهارت ها تا پیچیده ترین فناوری ها را شامل شود.

بهره گیری از آموزش های دانشگاه جامع علمی کاربردی در دهه های گذشته باعث گردیده که چنین آموزش هایی، فناوری های تولیدی و ساختار خدماتی دگرگون شود که به عنوان نمونه می توان از موقعیت کشورهای انگلستان، آلمان، استرالیا، ژاپن، کره جنوبی در دهه های گذشته و کشورهای آسیای شرقی و جنوب شرقی و … در سالهای اخیر یاد کرد. باید اذعان داشت که سیر تحول و گردش تکاملی آموزش های علمی کاربردی در ایران نیز جدا از ساختارهای اجتماعی، فرهنگی هستند، سرمایه گذاری در راه عملی کردن اهداف صنایع کشور، بخش خدماتی به طور گسترده، بکارگیری علم در صنعت نیز محسوب می شود.

ایجاد رشته های دانشگاه جامع علمی کاربردی در مقطع کاردانی و کارشناسی و کارشناسی ارشد با رسالت پاسخگویی به نیاز نیروی انسانی بخش های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، صنعتی، کشاورزی کشور مطرح گشته و در سال 1371 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و این دانشگاه در سال 1373 عملاً فعالیت خود را آغاز نمود . به موجب اساسنامه دانشگاه، هدف دانشگاه جامع علمی کاربردی فراهم نمودن شرایطی است که مشارکت سازمان ها و دستگاه های اجرایی را در بخش دولتی و غیردولتی برای تربیت نیروی انسانی متخصص موردنیاز بخش های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جلب نماید، به نحوی که دانش آموختگان هر یک از موسسات وابسته به این دانشگاه برای کاری که به آنها محول می شود، دانش و مهارت لازم را کسب نمایند.

اهداف دانشگاه جامع علمی کاربردی
1- ایجاد بستر مناسب برای فعالیت همه جانبه )صنعتی، خدماتی و دانشگاهی( در راستای گسترش و اعتلای دانش و پژوهش های علمی کاربردی کشور
2- ارتقای کمی و کیفی آموزش های علمی کاربردی کشور
3- زمینه سازی زیربنای مناسب برای ایجاد اشتغال مهارت و تخصیص
4- شناسایی استعدادهای بارز و به فعلیت در آوردن استعدادهای نهفته برای تصدی مشاغل از طریق آموزش های علمی کاربردی
5- ارائه برنامه های آموزشی جدید برای تربیت نیروی انسانی متخصص جهت تصدی مشاغل جدید در کشور.
نظام علمی کاربردی و اصل 44 قانون اساسی:
نظام علمی کاربردی به عنوان یکی از پیشروان و پیشگامان اجرای اصل 44 قانون اساسی مبتنی بر تقویت و توسعه بخش خصوصی به شمار می آید. چرا که هم اکنون نیمی از مراکز تحت نظارت این دانشگاه را مراکز خصوصی در بخش های مختلف صنعت، کشاورزی، مدیریت و خدمات اجتماعی و هنر تشکیل داده اند و دانشگاه در راستای حمایت از این مراکز، دانشجویان و دانش آموختگان این نظام با هماهنگی های به عمل آمده با دستگاههای مختلف اجرایی، اقدام به واگذاری وام به مراکز جهت توسعه فضا، امکانات و تجهیزات و همچنین ارائه وام های خود اشتغالی و زود بازده به دانشجویان و دانش آموختگان این نظام نموده است.

برای مشاوره درباره دانشگاه علمی کاربردی با کادر مجرب سامانه ندای مشاور تماس بگیرید

تماس از طریق تلفن ثابت از سراسر کشور با شماره 9099071375 تماس بگیرید

تماس از طریق موبایل همراه اول با شماره 99221106

پاسخگویی همه روزه حتی روزهای تعطیل از ۸-۲۴ صورت می گیرد

 

درباره دانشگاه جامع علمی کاربردی

درباره دانشگاه جامع علمی کاربردی

برچسب ها

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

درباره دانشگاه جامع علمی کاربردی

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل