تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور 1402

📚 خلاصه ای از مقاله تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور 1402:

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور

در این مقاله تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ و دسته بندی رشته های تحصیلی از نظر گزینش بومی و نحوه بومی گزینی در دوره های مختلف ارائه شده است

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور 1402

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور 1402

بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری 1402: کنکور سراسری 1402 همچون سالهای گذشته به صورت مشترک برای ورود به دانشگاه سراسری و دانشگاه آزاد برگزار می گردد. اما انتخاب رشته این دانشگاه ها با یکدیگر متفاوت می باشد. از این رو انتخاب رشته کنکور سراسری به صورت جداگانه با انتخاب رشته دانشگاه آزاد صورت خواهد گرفت.

آن دسته از داوطلبانی که تمایل به شرکت در انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 را دارند بایستی به سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org مراجعه کنند. همچنین داوطلبان تحصیل در دانشگاه آزاد جهت شرکت در انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز بایستی به سایت www.azmoon.org مراجعه نمایند.

برخی رشته ها در انتخاب رشته کنکور سراسری به صورت بومی گزینی اقدام به پذیرش دانشجو دارد. در دفترچه کنکور سراسری در رابطه با این رشته های ذکر شده است که تنها پذیرش دانشجو از میان داوطلبان بومی صورت می‌گیرد. در ادامه دفترچه نیز توضیحاتی در رابطه با مناطقی که شامل این پذیرش می باشد ارائه شده است.

در انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 با سهمیه ای به نام بومی گزینی رو به رو هستیم . بومی گزینی به این معناست که در برخی رشته محل ها اولویت با داوطلبانی است که در آن بوم قرار می گیرند . سهمیه بومی در انتخاب رشته داوطلبان تمامی رشته های تجربی ، ریاضی ، انسانی ، هنر و زبان تاثیر بسزایی دارد علی الخصوص در انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان تاثیر به سزایی دارد . پذیرش در بعضی رشته ها بصورت سهمیه بومی گزینی استانی ، سهمیه بومی گزینی ناحیه ای ، سهمیه بومی گزینی قطبی و سهمیه بومی گزینی کشوری می باشد. در همه حالات غیر از سهمیه کشوری ، شانس قبولی داوطلبی که از سهمیه بومی گزینی برای یک رشته محل استفاده می کند بیشتر از فردی است که از یک بوم دیگر برای همان رشته محل متقاضی است.

به همین جهت داوطلبان در صورت دارا بودن شرایط انتخاب این رشته ها بایستی توضیحات موجود در بخش های تعیین شده را با دقت مطالعه کنند. از رشته هایی که به صورت بومی گزینی معمولا اقدام به پذیرش دانشجو دارد می توان به رشته های دوره کاردانی وزارت بهداشت اشاره نمود. برای انتخاب این رشته‌ ها برخی شرایط دیگر نیز ذکر شده است که در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری بطور کامل توضیحات لازم ارائه شده است. با مطالع این مقاله می توان با اطلاع از نحوه بومی گزینی و نیز تاثیر سهمیه ها بر انتخاب رشته ، انتخاب آگاهانه و موفقی داشت و شانس خود را در قبولی افزایش داد.

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور

دسته بندی نواحی بومی کشور در کنکور 1402

دسته بندی نواحی بومی کشور در کنکور

  • ناحیه یک:
    البرز ، تهران ، زنجان ، سمنان ، قزوین ، قم و مرکزی
  • ناحیه دو:
    آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، اردبیل
  • ناحیه سه:
    اصفهان ، چهارمحال بختیاری و یزد
  • ناحیه چهار:
    سیستان و بلوچستان و کرمان
  • ناحیه پنج:
    بوشهر ، فارس ، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان
  • ناحیه شش:
    کردستان ، کرمانشاه و همدان
  • ناحیه هفت:
    ایلام ، خوزستان و لرستان
  • ناحیه هشت:
    خراسان رضوی ، خراسان جنوبی ، خراسان شمالی
  • ناحیه نه:
    گلستان ، گیلان و مازندران

بیشتر بخوانید: سهمیه پذیرش آزاد چیست
بیشتر بخوانید: حذف سهمیه کنکور سراسری

دسته بندی قطب های بومی کشور در کنکور 1402

دسته بندی قطب های بومی کشور در کنکور

  1. قطب یک:
    البرز ، تهران ، زنجان ، سمنان ، قزوین ، قم ، مرکزی ، گلستان ، گیلان و مازندران
  2. قطب دو:
    خراسان رضوی ، خراسان جنوبی ، خراسان شمالی ، سیستان و بلوچستان و کرمان
  3. قطب سه:
    آذربایجان شرقی ، آذربایجان غربی ، اردبیل ، کردستان ، کرمانشاه و همدان
  4. قطب چهار:
    اصفهان ، چهارمحال بختیاری ، یزد ، ایلام ، خوزستان و لرستان
  5. قطب پنج:
    بوشهر ، فارس ، کهگیلویه و بویر احمد و هرمزگان

نوع گزینش داوطلبان در دوره‌های تحصیلی

تأثیر بومی گزینی در انتخاب رشته بر اساس عوامل مختلفی است که در قسمت بالا مشاهده می کنید. نوع انتخاب داوطلب در مقاطع مختلف تحصیلی در ادامه مقاله بررسی خواهد شد. روش های انتخاب داوطلب در دوره های مختلف تحصیلی به شرح زیر است:

نوع گزینش داوطلبان در دوره‌های تحصیلی

بیشتر بخوانید: دندانپزشکی تعهدی
بیشتر بخوانید: پزشکی تعهدی

نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

​با توجه به این که شرکت در مرحله انتخاب رشته کنکور سراسری بدون پرداخت هزینه می باشد ، داوطلبانی که بر اساس اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری ، با توجه به اینکه در کدام دوره مجاز شده اند ، می توانند بعد از دانلود و مطالعه دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری نسبت به انتخاب رشته خود اقدام نمایند . فرم انتخاب رشته ، هم زمان با انتشار دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ، توسط سازمان سنجش در اختیار داوطلبانی که بر اساس کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته می باشند ، قرار می گیرد .

داوطلبان می توانند بر اساس گروه آزمایشی که در کنکور آن شرکت نموده اند نسبت به ثبت حداکثر 150 رشته محل از بین رشته محل های مندرج در دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری در فرم انتخاب رشته اقدام نمایند . بعد از تکمیل فرم انتخاب رشته ، سایت یک کد رهگیری 15 رقمی به داوطلب ارائه می دهد که وی موظف است تا پایان اعلام نتایج نهایی کنکور سراسری از آن نگهداری کند . در نظر داشته باشید در انتهای دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری ، فرم پیش نویس انتخاب رشته کنکور سراسری با ستون شامل ردیف ، دوره تحصیلی ، کد رشته محل ، نام رشته و گرایش و نام دانشگاه یا موسسه محل قبولی قرار گرفته است و توصیه می شود داوطلبان ابتدا آن را با توجه به کد رشته محل های مورد نظر تکمیل کرده و سپس نسبت به انتخاب رشته در سایت سازمان سنجش اقدام کنند .

داوطلبانی مجاز به انتخاب رشته شده و تصمیم به انتخاب رشته برای هر دو دانشگاه را دارند ، باید بعد از اعلام نتایج کنکور سراسری به صورت جداگانه و در زمان مقرر شده فرم انتخاب رشته خود را تکمیل نمایند . در این مرحله داوطلبان با توجه به رتبه و تراز مندرج در کارنامه اولیه کنکور سراسری 1402 ، اقدام به انتخاب رشته محل های مورد علاقه خود بر اساس دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 98 می نمایند.

دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 پس از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری بر روی پایگاه اطلاع رسانی سازمان سنجش قرار داده می‌شود و برای کلیه داوطلبان از تاریخ مذکور  قابل مشاهده و دریافت می‌باشد. هر یک از داوطلبان گروه های آزمایشی علوم ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و یا زبان های خارجی که مجاز به انتخاب رشته شده اند، می توانند دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 گروه آزمایشی ذیربط را از طریق سایت sanjesh.org دریافت نمایند.

ضمنا لازم به تأکید است که بخش پیوست های دفترچه راهنمای انتخاب رشته شامل شرایط و ضوابط مؤسسات خاص و همچنین آدرس و ضوابط و شرایط دانشگاه ها و مؤسسات آموزش عالی نیز در پایگاه اطلاع رسانی سنجش قرار دارد که به داوطلبان توصیه می‌شود برای انتخاب رشته کنکور و اطلاع از ضوابط و شرایط مؤسسات نسبت به مطالعه این بخش از طریق سایت سازمان اقدام نمایند.

با توجه به اهمیت بسیار اولویت بندی انتخاب رشته توصیه می گردد داوطلبان در فرایند انتخاب رشته خود از افراد مجرب در این رابطه مشاوره گیرند. چرا که این مرحله از حساس ترین مراحل در فرایند کنکور سراسری به حساب می‌ آید. از این رو داوطلبان نبایستی هیچ اشتباهی را در این مرحله کنند. در رابطه با انتخاب رشته محل ها نیز توصیه می گردد داوطلبان اطلاعات لازم در رابطه با رشته ها ، آینده شغلی آنها و همچنین محل های دانشگاهی داشته باشند. داوطلبان عزیز میتوانید از طریق ارتباط با کارشناسان انتخاب رشته تلفنی سامانه ندای مشاور ، از تمامی جزئیات انتخاب رشته 1402  اطلاع پیدا کنید.

بیشتر بخوانید: راهنمای دریافت کارنامه از سایت سازمان سنجش
بیشتر بخوانید: محرومیت از کنکور سراسری

تاثیر سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری 1401

تاثیر سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری 1402 بسیار قابل توجه و حیاتی است . نکته مهم این است که در انتخاب رشته کنکور سراسری ، برای تمامی رشته های رشته های تجربی ، ریاضی ، انسانی ، هنر و زبان ، رتبه در سهمیه بسیار مهم تر از رتبه کشوری است . اکثر متقاضیان کنکور 1402 مشمول سهمیه مناطق یعنی یکی از سهمیه های منطقه یک ، منطقه دو و یا منطقه سه می شوند.

سهمیه های کنکور سراسری شامل سهمیه مناطق ، سهمیه رزمندگان ، سهمیه جانبازان و ایثارگران ، سهمیه آموزگاران ، سهمیه بهیاران ، خانواده شهید و … است . از بین این سهمیه ها سهمیه مناطق برای هر داوطلبی در نظر گرفته می شود، یعنی همه داوطلبان سهمیه مناطق را دارند علاوه بر آن برای داوطلبانی که دارای سهمیه ای غیر از سهمیه مناطق هستند ، یک سهمیه مجزا در نظر گرفته می شود بنابراین هر داوطلبی می تواند یک سهمیه منطقه و یک سهمیه غیر از سهمیه مناطق داشته باشد .

اگر داوطلبی تنها مشمول سهمیه مناطق باشد که فقط با همان سهمیه گزینش شده و انتخاب هایش بررسی می شود درصورتیکه برای داوطلبان دو سهمیه ای در کارنامه اولیه داوطلب یک رتبه در سهمیه غیر مناطق و یک رتبه در سهمیه مناطق قرار می گیرد اما در پذیرش نهایی ، سهمیه ای برای داوطلب اعمال می شود که شانس قبولی داوطلب در آن سهمیه بیشتر باشد بنابراین تنها یکی از سهمیه ها برای هر داوطلب در کنکور در نظر گرفته می شود .

برای استفاده از هر کدام از این سهمیه ها و دیگر سهمیه ها شرایط و ضوابط از قبل تعیین شده ای وجود دارد که در صورت دارا بودن شرایط مندرج در دفترچه ثبت نام امکان استفاده از این سهمیه ها برای داوطلبان وجود دارد.

در سهمیه مناطق داوطلبان به مناطق سه گانه تقسیم بندی می شوند. در کارنامه نیز رتبه در سهمیه و رتبه بدون اعمال سهمیه مناطق در نظر گرفته شده است.

احتمال پذیرش داوطلبانی که رشته های خود را متناسب با منطقه خود انتخاب نمودن بالاتر می باشد. به همین جهت در انتخاب رشته خود به بحث سهمیه مناطق توجه نمایید.

داوطلبان در صورتی که شرایط استفاده از این سهمیه را دارند بایستی اطلاعات مورد نیاز را در این رابطه هنگام ثبت نام کنکور سراسری در بخش های تعیین شده وارد نمایند.

بیشتر بخوانید: تاثیر سهمیه در پذیرش بدون کنکور دانشگاه سراسری
بیشتر بخوانید: تاثیر سهمیه در پذیرش بدون کنکور دانشگاه آزاد

 سوالات متداول در رابطه با بومی گزینی در کنکور 1403

  1. یک داوطلب چگونه بداند در کدام منطقه بومی است ؟
    ✔️داوطلبی که مدرک سه سال آخر دبیرستان چه نظری و چه هنرستان نظام قدیم و یا نظام جدید را در  یک استان گذارنده باشد ، داوطلب بومی آن استان خواهد بود.
    ولی  اگر محل اخذ مدرک سه سال آخر در یک استان نبود، استان بومی ، استان محل تولد وی درج خواهد شد.
  2. بومی گزینی تا چه اندازه بر انتخاب رشته کنکور 1402 موثر است؟
    ✔️ عوامل تعیین کننده بر پذیرش دانشجو در انتخاب رشته کنکور سراسری عباتند از:
    ⬅️ حد نصاب نمره کسب شده در هر یک از زیرگروه ها ( تنها برای رشته هایی که براساس آزمون دانشجو می پذیرند)
    ⬅️ معدل کتبی ( رشته هایی که تنها براساس سوابق تحصیلی و معدل کل دانشجو می پذیرند) استان بومی و سهمیه داوطلب در صورت وجود.
  3. نحوه بومی گزینی در رشته های پرطرفدار به چه صورت است؟
    ✔️ بومی گزینی برای رشته های پرطرفدار 60 به 40 است به این نحو که 60 درصد ظرفیت کد رشته محل های هر بوم به داوطلبان بومی اختصاص دارد.
  4. نوع بومی گزینی در انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان به چه نحوی است؟
    ✔️ انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان از نوع بومی گزینی استانی است که برای اطلاعات بیشتر می توانید مقاله را مطالعه نمایید.
  5. با توجه به گزینش بومی در انتخاب رشته دانشگاه های سراسری می توان گفت شانس قبولی در بوم برای داوطلب بیشتر است؟
    ✔️ با توجه به اینکه دانشگاه های سراسری، 80 درصد از ظرفیت پذیرش رشته های خود را به داوطلبان بومی اختصاص می دهند شانس قبولی در بوم بیشتر است برای اطلاع از ناحیه بومی خود می توانید مقاله را مطالعه کنید.

حتما بخوانید:
انتخاب رشته رایگان کنکور
مشاوره انتخاب رشته تلفنی کنکور
نحوه اولویت بندی انتخاب رشته کنکور
آشنایی با اصول انتخاب رشته کنکور

 

در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی تلفنی می توانید از خدمات سامانه ندای مشاور استفاده کنید. همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور 1402 کلیک کنید.

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور 1402

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور 1402

برچسب ها

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ تاثیر سهمیه بومی استانی در انتخاب رشته کنکور سراسری تاثیر سهمیه بومی ناحیه ای در انتخاب رشته کنکور سراسری

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری , تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری ۱۴۰۲ , تاثیر سهمیه بومی استانی در انتخاب رشته کنکور سراسری , تاثیر سهمیه بومی ناحیه ای در انتخاب رشته کنکور سراسری

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور 1402

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل