نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری www.sanjesh.org
📚 خلاصه ای از مقاله نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری www.sanjesh.org:

انتخاب رشته کنکور براساس علاقه و استعداد انتخاب رشته کنکور در جامعه امروزی ما، یکی از اولین انتخاب های تاثیر گذار نوجوانان برای آینده تحصیلی و پلی به سوی پیشرفت شغلی محسوب می شود. پس کسب اطلاعات کافی در زمینه رشته های مختلف برای انتخابی مناسب ضروری است؛اگر انتخاب رشته کنکور بدون آگاهی کامل صورت […]

نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری www.sanjesh.org
انتخاب رشته کنکور براساس علاقه و استعداد
انتخاب رشته کنکور در جامعه امروزی ما، یکی از اولین انتخاب های تاثیر گذار نوجوانان برای آینده تحصیلی و پلی به سوی پیشرفت شغلی محسوب می شود. پس کسب اطلاعات کافی در زمینه رشته های مختلف برای انتخابی مناسب ضروری است؛اگر انتخاب رشته کنکور بدون آگاهی کامل صورت گیرد منجر به تبعات جبران ناپذیری در زندگی تان می شود که از جمله آن ها می توان به عدم موفقیت تحصیلی، عدم رضایت شغلی همچنین احساس ناکارآمدی و افسردگی به دلیل ارضا نشدن نیاز به پیشرفت و … اشاره داشت. مهمترین عوامل در انتخاب رشته کنکور، خود شناسی، علاقه و توانمندی فرد است، در این مقاله به بررسی نحوه صحیح انتخاب رشته برای کنکور می پردازیم، همیچنین می توانید از خدمات مشاوره تحصیلی استفاده کنید.
یکی از اشتباهات رایج در میان داوطلبان کنکور، این است که خواسته آن ها به قبولی در دانشگاه محدود می شود، بدون اینکه به ماهیت رشته ای که در آن قبول می شوند، توجهی داشته باشند. متاسفانه بسیاری از افراد تنها تحت تاثیر جو حاکم بر جامعه یا خانواده، انتخاب رشته کنکور خود را انجام می دهند، در نهایت هم تنها چیزی که عایدشان می شود، احساس افسردگی و نارضایتی شدید به دلیل زمانی ست که تلف کردند و به آنچه می خواستند، دست نیافتند. انتخاب رشته صحیح مستلزم آگاهی از علایق و در نظر گرفتن توانایی هایتان است. پس لازم است در مورد رشته هایی که انتخاب می کنید اطلاعات کافی داشته باشید تا بتوانید رشته ای متناسب با قابلیت های خود انتخاب کنید و زمینه برای شکوفایی استعدادهایتان فراهم شود.
جهت دریافت مشاوره در زمینه نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1401
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099071375 تماس بگیرید
پاسخگویی همه روزه از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل
عوامل تاثیر گذار بر انتخاب رشته صحیح کنکور
انتخاب رشته کنکور1401 تحت تاثیر عوامل زیادی قرار می گیرد. مهم ترین این عوامل عبارتند از:
نقش خانواده
پدر و مادر نقش پر رنگی در انتخاب رشته فرزندان ایفا می کنند. گاهی تفکرات اشتباه خانواده مانند اهمیت بیش از حد به موقعیت اجتماعی و درآمد بالا باعث می شود تا اصرار و فشار زیادی جهت انتخابِ رشته ای خاص به شما تحمیل شود. گاهی نیز اتفاق می افتد که والدین می خواهند از طریق فرزندانشان به آرزوهای تحقق نیافته خود برسند. به همین دلیل شاهد این موضوع هستیم که والدین اصرار زیادی دارند که فرزندشان در رشته پزشکی تحصیل کند.
چشم و هم چشمی
چشم و هم چشمی یا مقایسه کردن خود با آشنایان و افراد فامیل، باعث می شود تا علایق و استعدادهای خود را نادیده بگیرید و معیار های اشتباهی مانند در مرکز توجه بودن و سر زبان ها افتادن را سرلوحه کار خود قرار دهید.
نقش علاقه و توانمندی ها
یکی از عوامل بسیار مهم در انتخاب رشته، میزان علاقه مندی شماست. علاقه مندی به رشته تحصیلی باعث می شود تا با پشتکار بیشتری درس بخوانید و سختی های احتمالی در مسیر راه را با جان و دل تحمل کنید. البته باید توجه داشته باشید که علاقه به تنهایی کافی نیست و باید توانمندی های فردی را نیز در نظر گرفت.
در نظر گرفتن فرصت های شغلی
انتخاب رشته، مقدمه ای برای انتخاب شغل در آینده است. ممکن است انتخاب رشته بر این اساس انجام شود که کدام شغل، بازار کار بهتری دارد. باید نسبت به این مساله توجه داشته باشید که انتخاب یک رشته صرفا به دلیل بازار کار باعث می شود عوامل مهمی مانند علاقه، استعداد و توانمندی ها در نظر گرفته نشود همچنین نیاز به یک تخصص در طول زمان تغییر می کند. در بعضی از رشته ها مانند رشته پزشکی، شخص چندین سال بعد وارد بازار کار می شود. در حالی که رشته پزشکی را بر اساس نیاز امروز جامعه انتخاب می کند.
انگیزه ها و اهداف عامل تعیین کننده
برای انتخاب رشته صحیح لازم است انگیزه ها و اهدف خود را در زندگی مشخص کنید و براساس اولویت هایتان تصمیم بگیرید. هر فردی در زندگی اهداف خاصی را دنبال می کند مانند کسب موقعیت اجتماعی، درآمد بالا، کمک به دیگران، در ارتباط بودن و … آگاهی از این انگیزه ها و اهداف کمک می کند که انتخاب رشته ای صحیح داشته باشید .
تاثیر ویژگی های شخصیتی
مهم ترین عاملی که در انتخاب رشته موثر است “ویژگی های شخصیتی” است که در بسیاری از موارد نادیده گرفته می شود. هر فردی دارای الگو هایی از تفکر، ادراک، احساسات و رفتار منحصر به خودش است. ویژگی های شخصیتی معمولا در طول زندگی فرد ثابت می ماند. بسته به تفاوت های شخصیتی افراد می توانند عجول یا صبور، برون گرا یا درون گرا، مضطرب یا آرام و… باشند. رشته و به تبع آن شغل باید به صورتی انتخاب شود که با ویژگی های شخصیتی شما هماهنگ باشد درغیر این صورت در طول تحصیل و زمان کاری دچار عدم سازگاری با موقعیت می شوید.
تست های زیادی برای شناخت شخصیت وجود دارند اما بهترین تست برای شناخت شخصیت و تمایلات فرد در جهت انتخاب رشته، آزمون هلند است. این تست افراد را به 6 تیپ شخصیتی مجزا تقسیم بندی می کند. با توجه به جواب تست، تیپ شخصیتی و سپس رشته ها و شغل های متناسب با آن مشخص می شود.
نحوه انتخاب رشته کنکور
در دفترچه کنکور کد رشته های دانشگاه های تحصیلی دانشگاه های روزانه ، شبانه (نوبت دوم ) ، پردیس های خود گردان و غیرانتفاعی ، پیام نور و … وجود دارد که داوطلبان مجاز به انتخاب 150 کد رشته هستند. انتخاب رشته دانشگاه آزاد نیز به صورت مجزا انجام می شود بنابراین این 150 کد رشته به دانشگاه های سراسری اختصاص دارد.
اولویت بندی در انتخاب رشته و جایگذاری کد رشته ها با توجه به معیار هایی که در مبحث بعدی مطالعه خواهید کرد ، اهمیت بسیار زیادی دارد چرا که اگر در اولویت بندی های انجام شده ، اشتباه کنید ممکن است حق تحصیل در رشته و دانشگاه بهتر را از خود بگیرید.
برای اولویت بندی کد رشته های مورد نظرتان پیشنهاد می کنیم سه بازه را در نظر بگیرید :
بازه خوش بینانه: در این بازه شما رشته های مورد علاقه ی خود را در قرار می دهید هرچند که فکر می کنید قبولی شما در این کد رشته ها کمی سخت است ، برای این بازه حدود 10 کد رشته کافی است. معمولا کد رشته های دوره روزانه و شبانه ( نوبت دوم ) در این بازه دیده می شود.
بازه منطقی: این بازه که بیشترین تعداد کد رشته را به خود اختصاص میدهد حاصل در نظر گرفتن ملاکها و فاکتورهای انتخاب رشته است که در ادامه مشاهده میکنید ، توجه داشته باشید این بازه با بررسی و تحلیل های آگاهانه ظرفیت دانشگاه ها و و تراز قبولیشان و همچنین تراز قبولی شما پر شود. با شروع این بازه باید حواستان بیش از پیش به اولیت های کد رشتهها باشد تا اولویت کمتر در ابتدای بازه قرار نگیرد و شانس انتخابهای بهتر از بین نرود.
بازه بدبینانه: ما به داوطلبان عزیز یشنهاد می دهیم هنگام انتخاب رشته حدور 10 الی 15 به بازه بدبینانه اختصاص دهند، یعنی با در نظر گرفتن کاهش ظرفیت و تراز قبولی انتخابهای خود را درج کنند تا در این صورت اگر در بازههای قبل موفقیت لازم را کسب نکردند از تحصیل و ورود به دانشگاه منع نشوند، البته توجه کنید که در این بازه نیز اولویتهای انتخاب را فراموش نکنید و بین این کد رشتهها هم اولویت بندی کنید.
تبعات انتخاب رشته نادرست و ناآگاهانه در کنکور
مهم ترین پیامدی که انتخاب رشته اشتباه برای فرد در پی دارد، احساس غم و افسردگی است چرا که قدم در راهی می گذارید که باعث هدر رفتن استعدادهایتان می شود و مدام به این موضوع فکر می کنید که می توانستید انتخاب های بهتری داشته باشید. بی علاقگی در کار منجر به کاهش رضایت شغلی می شود و رضایت شغلی کم باعث می شود شادکامی، سلامت روان، امید به زندگی، بهره وری سازمانی کاهش پیدا کند. این مساله هم برای فرد و هم برای جامعه تبعات منفی زیادی به همراه دارد.
انتخاب رشته صحیح کنکور | دانشگاه آزاد یا سراسری؟
دغدغه بسیاری از داوطلبان انتخاب بین دانشگاه ازاد در شهر سکونت خود یا دانشگاه سراسری در شهری دیگر است. واقعیت این است که هر انتخابی، مزایا و معایبی دارد که باید به صورت اصولی مورد بررسی قرار گیرد. مشاوران تحصیلی در این زمینه می توانند، تمام زوایای پنهان انتخاب رشته که ممکن است توجهی به آن نداشته باشید را برایتان آشکار کنند. به عنوان مثال درست است که با قبولی در دانشگاه آزاد ملزم به پرداخت شهریه هستید، با این حال در دانشگاه سراسری در شهری دیگر نیز متحمل هزینه های رفت و امد و خورد و خوراک می شوید. دوری از خانواده مسئله دیگری ست که باید به آن توجه داشته باشید که از طرفی به پرورش حس استقلال در شما کمک می کند و از طرف دیگر دلتنگی برای خانواده را برجای می گذارد.
تصمیمی که در این لحظه می گیرید مستقیما آینده شما را تحت تاثیر قرار می دهد. اگر امروز بدون کسب آگاهی انتخاب رشته کنید، در آینده نسبت به این انتخاب خود افسوس خواهید خورد. مشاوره روانشناسی به شما کمک می کند با خودشناسی بیشتر و آگاهی کامل از تمامی جوانب شخصیت خود، انتخاب رشته ای صحیح انجام دهد تا بتوانید اهداف و انگیزه های خودتان را دنبال کنید.
مهم ترین و سرنوشت سازترین بخش هر کنکور، انتخاب رشته می باشد. انتخاب رشته کنکور را به کارشناسان سامانه ندای مشاور بسپارید.
جهت دریافت مشاوره در زمینه نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری 1401
از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره 9099071375 تماس بگیرید
پاسخگویی همه روزه از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل

نحوه انتخاب رشته کنکور سراسری www.sanjesh.org