رشته امور تربیتی چیست
📚 خلاصه ای از مقاله رشته امور تربیتی چیست:
این مطلب در رابطه با معرفی رشته امور تربیتی ، ثبت نام امور تربیتی فرهنگیان ، شرایط ثبت نام دبیری امور تربیتی و بازار کار رشته امور تربیتی نگارش شده است
رشته امور تربیتی چیست
فعالیتهای امور تربیتی هرچند که در آموزش و پرورش از قبل اتقلاب تعازمنده بود، لکن به لحاظ شکل و محتوا بین این دو مرحله تفاوتهای چشمگیری وجود دارد. پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به دنبال احساس ضرورت برای ایجاد تغییراتی در بافت و فضای مدرسه ، نهاد امور تربیتی با نگرشی متفاوت تأسیس شد. به هنگام تجدیدنظر در برنامه های مراکز تربیت معلم در اوایل سالهای شصت رشته امور پرورشی با نگرشی مشابه رشته دینی تأسیس شد. براساس این نگرش اغلب دروس رشته پرورشی مشابه و یا عین دروس رشته دینی بود. وجود برخی دروس مانند مسایل نوجوانی و بازیهای پرورشی و هنرهای نمایشی و خوشنویسی این رشته را اندکی متفاوت با رشته دینی میساخت، لکن پیوسته این سؤال باقی بود که این رشته چه تفاوتی با رشته فوق الذکر دارد.
در سالهای گذشته رشته راهنمایی و مشاوره با دو گرایش فعالیتهای پرورشی و مشاوره وجود داشت و به جای این که به تنهایی پاسخگوی نیازهای دو پست سازمانی مجزا باشد، موجب شده بود که فارغ التحصیلان این رشته ترکیبی، به سردرگمی هویتی دچار شوند به همین دلیل در سال ۱۳۹۸ در کارگروه هماهنگی و برنامه ریزی رشتههای دانشگاه فرهنگیان رشتههای برنامه ریزی امور تربیتی و مشاوره به تفکیک تصویب شد.
نیازهای جدید در حوزههای فرهنگی و تربیتی بهگونهای است که والدین قادر به پاسخگویی به این نیازها نیستند و مربی امور تربیتی باید بتواند از عهده این مهم برآید. «هدایت اخلاقی و رفتاری، کمک به تحقق فرآیند تربیتپذیری و فرهنگ پذیری مطلوب، شکوفایی استعدادهای فطری دانشآموزان و سلامت نفسانی و کمک به ترویج سبک زندگی اسلامی» ازجمله وظایف سازمانی یک مربی امور تربیتی بهحساب میآید.
معرفی رشته امور تربیتی
یکی از نقشهای مربی امور تربیتی استفاده از عوامل مدرسه و اولیا دانش آموزان برای نیل به اهداف تربیتی است لذا مربی امور تربیتی را باید برای رویارویی با مسائل و مشکلات حال و آینده آماده ساخت تا با همکاری معلمین و کادر مدرسه در جهت برطرف کردن خلأهای موجود در برنامۀ درسی رسمی، برنامهریزی و برای ایجاد فضای مساعد برای شکوفایی استعدادهای فطری دانشآموزان فعالیت کند.
بخش اعظم فعالیت های مرب امور تربیتی، قرآنی است البته روخوانی و روانخوانی قرآن جز بدیهیات این رشته محسوب میشود و باید دانشجویان این رشته بیشتر از دانشجویان در سایر رشتهها مسلط به قرآن و از دانش تفسیر و قرائت بهره مند باشند و البته آشنایی با دیدگاه های روانشناسی جز ضروریات این رشتههاست.
بخش دیگری از فعالیتهای این حوزه فرهنگی و هنری است لذا ضرورت دارد یک مربی امور تربیتی باید با انواع و اقسام هنرهای دستی تجسمی، موسیقی آوایی و غیره آشنایی داشته باشد.
در صورتی که وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز این رشتهها را تصویب کند در دفتر چه کنکور اضافه خواهند شد و متقاضیان میتوانند با انتخاب این کد رشتهها به تحصیل در دانشگاه فرهنگیان مشغول شوند.
بیشتر بخوانید: ثبت نام دانشگاه فرهنگیان
بیشتر بخوانید: سهمیه مدارس تیزهوشان در دانشگاه فرهنگيان
نحوه پذیرش دانشجو در رشته امور تربیتی در دانشگاه فرهنگیان
روند تصویب و پذیرش دانشجو در رشتههای «راهنمایی و مشاوره» و «امور تربیتی»در دفترچه انتخاب رشته سازمان سنجش آموزش کشور، بایستی به این نکته توجه داشت که با توجه به مصوبه ۷۰۴ جلسه مورخ ۶دیماه ۱۳۹۰شورای عالی انقلاب فرهنگی، مبنی بر تأسیس دانشگاه فرهنگیان، دفتر گسترش و برنامه ریزی آموزش عالی، مجوز تأسیس ۶۴ پردیس و ۱۶ رشته تحصیلی از جمله «رشته راهنمایی و مشاوره»، با گرایش فعالیت های پرورشی و مشاوره را برای دانشگاه فرهنگیان، صادر کرد.
با توجه به مجوزهای صادره از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور و در نظر گرفتن نیاز مناطق آموزشی، آموزش وپرورش نسبت به پذیرش دانشجو در «رشته راهنمایی و مشاوره» با همکاری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و سازمان سنجش آموزش کشور اقدام کرده است، ولی به دلیل حذف درج گرایش رشته های تحصیلی در دفترچه آزمون های سراسری از سوی شورای عالی برنامه ریزی آموزش عالی کشور، امکان تفکیک گرایش فراهم نبود؛ از این رو مشکلاتی برای داوطلبان در طی سنوات گذشته ایجاد شده بود.
ضرورت تأمین نیروهای متخصص در رشته های «راهنمایی و مشاوره» و «امور تربیتی»، باعث شد که گروه هماهنگی برنامه ریزی تربیت معلم، سر فصل دروس رشته راهنمایی و مشاوره با گرایش فعالیت های پرورشی و مشاوره را به دو برنامه درسی مجزا تبدیل و بعد از طی فرآیند قانونی و صدور مجوز اجرای برنامه از سوی دفتر برنامه ریزی آموزش عالی، اقدامات لازم برای أخذ مجوز از دفتر گسترش آموزش عالی را انجام دهد.
با توجه به توضیحات فوق، نظر به این که بعد از طی مراحل قانونی و بررسی برنامه درسی مقطع کارشناسی پیوسته «رشته امور تربیتی» در جلسه 945 مورخ ۱۱مردادماه ۱۴۰۰شورای گسترش آموزش عالی، مصوب و در سامانه HES دفتر مذکور، قرار گرفته است و دفتر گسترش آموزش عالی، مجوز لازم برای پذیرش دانشجو در «رشته امور تربیتی» دانشگاه فرهنگیان را صادر کرده است. کد رشته محل های مربوط در رشته امور تربیتی از طریق سازمان سنجش آموزش کشور، در قالب دفترچه انتخاب رشته کنکور به اطلاع داوطلبان آزمون سراسری خواهد رسید.
✔️ برای اطلاع از زمان ثبت نام رشته امور تربیتی
✔️ درباره اطلاع از زمان اعلام رشته امور تربیتی
✔️ درباره شرایط ثبت نام رشته امور تربیتی
✔️ درباره ادرس و نشانی محل هایی که در مقطع کاردانی ناپیوسته رشته امور تربیتی را دارند
✔️ درباره معدلی که با آن می توانید در رشته امور تربیتی پذیرش شوید
✔️ درباره توانایی هایی که دانشجویان رشته امور تربیتی بدست می آورند
✔️ درباره سرفصل های رشته امور تربیتی
✔️ درباره بازار کار، رشته امور تربیتی
✔️ در چه ارگان های فارغ التحصیلان رشته امور تربیتی می توانند مشغول به کار شوند
✔️ درباره قابلیت ها و مهارت های مشترک فارغ التحصیلان رشته امور تربیتی
✔️ درباره قابلیت ها و توانمندی های حرفه ای فارغ التحصیلان رشته امور تربیتی
✔️ درباره طول و ساختار دوره ها در مقطع کاردانی رشته امور تربیتی
✔️ درباره تعداد واحدهایی که در رشته امور تربیتی باید گذرانیده شود
✔️ درباره میزان شهریه ها و تعداد واحد های رشته امور تربیتی و برای مشاوره تخصصی درباره رشته امور تربیتی با مشاورین مجرب سامانه ندای مشاور تماس بگیرید.
بیشتر بخوانید: پذیرش بدون کنکور دانشگاه فرهنگیان
بیشتر بخوانید: شرایط سنی دانشگاه فرهنگیان
رشته امور تربیتی چیست
برچسب ها
معرفی رشته امور تربیتی ، ثبت نام امور تربیتی فرهنگیان ، شرایط ثبت نام دبیری امور تربیتی بازار کار رشته امور تربیتی رشته امور تربیتی در کدام زیرگروه است