باغبانی – تولید و فراوری پسته
📚 خلاصه ای از مقاله باغبانی – تولید و فراوری پسته:
کل تجارت پسته در دنیا ۵۵۰ هزار تن است و در حقیقت گرانترین آجیل و البته با ارزش غذایی فراوان می باشد. با توجه به اینکه منابع نفتی کشور روزی تمام خواهند شد، محصولات کشاورزی می توانند با توجه به تنوع اقلیمی کشور، جایگزینی مطمئن برای درآمدهای نفتی کشور باشند. پسته از قابلیتهای ویژهای بین […]
باغبانی – تولید و فراوری پسته
کل تجارت پسته در دنیا ۵۵۰ هزار تن است و در حقیقت گرانترین آجیل و البته با ارزش غذایی فراوان می باشد. با توجه به اینکه منابع نفتی کشور روزی تمام خواهند شد، محصولات کشاورزی می توانند با توجه به تنوع اقلیمی کشور، جایگزینی مطمئن برای درآمدهای نفتی کشور باشند. پسته از قابلیتهای ویژهای بین محصولات کشاورزی برخوردار است و در شرایط آب و هوایی خشک و کویری قابلیت تولید را دارد. در سالهای اخیر پسته ایران با تهدیدهای بزرگی در تولید، فرآوری و صادرات روبرو بوده است. بحران خشکسالی های اخیر بویژه در مناطق پسته خیز کشور که به کم آبی و بد کیفیتی آب و در نهایت اشکال در تولید پسته منتهی شد، ورود رقبای قدرتمندی نظیر آمریکا به عرصه تولید و صادرات جهانی پسته، افزایش شدید قیمت تولید پسته در داخل کشور و سختگیریهای شدید بهداشتی (بخصوصی در مورد افلاتوکسین) در کشورهای مصرف کننده اروپایی، ژاپن، کانادا و استرالیا از جمله تهدیدهایی بوده است که تولید و صادرات پسته ایران را تحت تاثیر قرار داده است. به دلیل شرایط مناسب اقلیمی کشورمان، پسته ایران از لحاظ کیفیت از مرغوبیت بالایی برخوردار بوده و دارای بهترین عطر و طعم می باشد و در بین رقبای خارجی کم نظیر است. این محصول بعد از فرشی مهمترین صادرات غیر نفتی کشور را تشکیل میدهد. افزایش کیفیت بهداشتی این محصول و کاهش میزان آفلاتوکسین و کیفیت ظاهری پسته و بسته بندی مناسب نقش مهمی در بالا بردن میزان صادرات پسته کشور ایفا خواهد نمود. مهمترین مقاصد صادراتی پسته ایران، اروپا و کشورهای حاشیه خلیج فارس و شرق آسیا می باشند. علیرغم تبلیغات منفی برای پسته ایران، با مرغوبیت بسیار بالا به بیش از ۸۰ کشور دنیا صادر میشود. اگر کشور ما تمهیدات مناسب بکار گیرد، این محصول می تواند درآمد ارزی قابل توجهی برای کشور بهمراه داشته باشد. با توجه به حجم تولید پسته در ایران (جایگاه نخست در جهان) و مستعد بودن مناطق وسیعی از ایران برای کشت این محصول و همچنین ارزش غذایی بالای روغن آن و کاربردهای فراوان آن در صنایع غذایی، آرایشی، بهداشتی و داروسازی تولید روغن پسته به عنوان یک محصول جانبی بویژه تهیه آن از پسته های درجه ۲ و ۳ می تواند یکی از زمینههای فعالیت برای استفاده بهینه از این محصول استراتژیک باشد. همچنین تولید سایر فرآوردههای پسته بویژه کره پسته را می توان به عنوان محصولی با ارزش افزوده مد نظر قرار داد.
براساس آمارهای سال ۸۷، صادرات پسته برای کشور ۱/۵ میلیارد دلار درآمد ارزی داشته که بیانگر این موضوع است که پسته ارزآور ترین محصول در بین محصولات کشاورزی کشور میباشد.
ایران به لحاظ تولید پسته، جایگاه مناسبی در دنیا دارد، ولی به لحاظ فرآوری و بسته بندی در مقایسه با دنیا عملکرد چندان خوبی ندارد، به طوری که می توان با تقویت فرآوری و بسته بندی این محصول، درآمدهای ارزشی صادرات پسته را به چهار برابر افزایش داد. فلهای صادر شدن پسته یکی از مشکلات صنعت پسته کشور است که آموزشهای لازم در زمینه فرآوری و نیز ارتباط بین کاردانها و تولید کنندگان می تواند به فرآوری این محصول و رشد درآمد ارزی کشور کمک کند.
متأسفانه کشاورزی سنتی در کشور باعث شده است که واسطه ها جای خودشان را در این بخش باز کنند، که بهترین روش برای ساماندهی واسطه ها در محصول پسته، تربیت نیروهای کاردان ماهر و ایجاد تشکل های صنعتی تولیدی در قالب شرکتهای تعاونی است. با توجه به اهمیت پسته و پتانسیل کشور در زمینه های تولید، فراوری و بسته بندی پسته، با توجه به یک و نیم میلیون نفر نیروی کار شاغل در این بخش (مستقیم و غیرمستقیم) و نیز ۴۰۰ هزار هکتار باغ موجود، توجه به بحث انواع فرآوری فرآوردههای پسته و تهیه چشم انداز پسته از مهمترین اولویتهای بخش باغبانی کشور می تواند باشد.
برای مشاوره تخصصی درباره رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته با شماره زیر تماس بگیرید
تماس فقط از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن پیش شماره
9099071375
پاسخگویی همه روزه از 8صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل
برای اطلاع از زمان ثبت نام رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
درباره اطلاع از زمان اعلام رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
درباره شرایط ثبت نام کاردانی رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
درباره ادرس و نشانی محل هایی که رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته دارند
درباره معدلی که با آن می توانید در رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته پذیرش شوید
درباره توانایی هایی که دانشجویان رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته بدست می آورند
درباره سرفصل های رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
درباره بازار کار رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
در چه ارگان های فارغ التحصیلان رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته می توانند مشغول به کار شوند
مشاوره درباره انتخاب رشته های دانشگاه علمی کاربردی
درباره تفاوت و شباهت رشته ها ی مختلف با رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
چه سهمیه هایی برای پذیرش در رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته وجود دارند
چگونگی وضعیت شاغل ها در رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
درباره قابلیت ها و مهارت های مشترک فارغ التحصیلان رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
درباره قابلیت ها و توانمندی های حرفه ای فارغ التحصیلان رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
درباره طول و ساختار دوره ها در رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
درباره تعداد واحدهایی که دررشته باغبانی – تولید و فراوری پسته باید گذرانیده شود
درباره واحد های عملی و کاراموزی رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته
درباره شماره تماس های مراکز مختلف علمی کاربردی که رشته باغبانی – تولید و فراوری پسته را دارندباغبانی – تولید و فراوری پسته و… با شماره زیر تماس بگیرید
تماس فقط از طریق تلفن ثابت و بدون گرفتن پیش شماره
9099071375
پاسخگویی همه روزه از 8صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل
لینک های مفید
لیست رشته های کاردانی علمی کاربردی
لیست رشته های کارشناسی علمی کاربردی
لیست رشته های کارشناسی ارشد علمی کاربردی
لیست رشته های کاردانی گروه کشاورزی علمی کاربردی
باغبانی – تولید و فراوری پسته
برچسب ها