تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

خود ارضایی و عوارض خودارضایی از نظر علمی

📚 خلاصه ای از مقاله خود ارضایی و عوارض خودارضایی از نظر علمی:

مشاوره خانواده

خود ارضایی یک پیش ساز یا مقدمه بهنجار رفتار جنسی معطوف به دیگران است . هیچگونه فعالیت جنسی دیگری به این اندازه مورد بحث و تقبیح و در عین حال شایعتر از خود ارضایی نیست . از نظر شیوع تحقیقات نشان داده که خودارضایی تقریباً در تمام مردان و 3/4 زنان در طول دوره زندگی […]

خود ارضایی و عوارض خودارضایی از نظر علمی

خود ارضایی و عوارض خودارضایی از نظر علمی

خود ارضایی یک پیش ساز یا مقدمه بهنجار رفتار جنسی معطوف به دیگران است . هیچگونه فعالیت جنسی دیگری به این اندازه مورد بحث و تقبیح و در عین حال شایعتر از خود ارضایی نیست . از نظر شیوع تحقیقات نشان داده که خودارضایی تقریباً در تمام مردان و 3/4 زنان در طول دوره زندگی دیده می شود. این رفتار در دوره نوزادی و اوان کودکی شایع است و همانطور که کودک یاد می گیرد که کارکرد اندام های بدن مثلاً انگشتان و دهان را بداند , در مورد اندام های جنسی نیز همین اتفاق می افتد.

حدود 19-15 ماهگی هر دو جنس دختر و پسر شروع به خود تحریک اندام جنسی می کنند . حس های لذت بخش از هرگونه تماس ظریفی محدود به این ناحیه شده . این حس ها همراه با تمایل روزمره کشف بدن منجر به علاقه بهنجار به لذت خود ارضایی در این مقطع سنی می شود .همین علاقه در مورد اندام های جنسی دیگران نیز بوجود می آید. که اگر بخاطر ترس و گناه محدود و محصور و متوقف نشود منجر به احساس لذت از تحریک جنسی در آینده میشود.

با آغاز دوره بلوغ , افزایش سریع هورمون های جنسی و تکوین خصوصیات ثانوی جنسی , کنجکاوی جنسی و خود ارضایی شدت می یابد. از نظر فیزیکی نوجوانان قادر به رابطه جنسی هستند. اما ممانعت های اجتماعی مانع این کار می شود. فشار متعارض و دوگانه برای تثبیت هویت جنسی و کنترل سایقه ای جنسی اغلب منجر به تنش فیزیکی شدید در نوجوانی میگردد که نیاز به تخلیه و رهایی دارد و خود ارضایی یک راه بهنجار برای کاهش تنش جنسی است.

در کل مردان بیشتر از زنان خود ارضایی می کنند. یک تفاوت مهم بین رفتار خودارضایی نوجوانی و دوران کودکی وجود تخیلات رابطه جنسی در دوره نوجوانی در حین خود ارضایی است که این تخیلات الحاق مهمی در تکوین هویت جنسی , سلامت رؤیا و تخیلات جنسی و یادگیری نوجوان برای اجرای نقش جنسی بزرگسال یا یک فرد بالغ است. رفتار و فعالیت خود تحریکی در طی دوره جوانی تا زمانی که رابطه جنسی جایگزین آن شود حفظ می شود یا باقی می ماند. حتی زوج ها هم ممکن است این رفتار یا فعالیت خود تحریکی را کاملا و کلاً ترک نکنند و هرجا که رابطه جنسی رضایت بخش یا قابل دسترس نباشد به صورت یک هدف تطابقی و تخلیه تنش و کسب لذت جنسی انجام شود.

خودارضایی یکی فعالیت های جنسی است که به صورت نوعی کسب لذت جنسی به دست خود شخص صورت می گیرد و چرخه تحریک محیطی، زیستی و تخیلات فرد در بروز آن نقش دارد. در مطالعات گذشته بین انجام خودارضایی و سلامت روان شناختی و جسمانی ارتباط پیدا شد ولی نتایج متناقض بود. هدف از انجام این مطالعه مروری، تبیین رابطه انجام خودارضایی و پیامدهای آن با نگاهی به درمان خودارضایی است.

بر اساس نتایج مطالعات انجام شده، خودارضایی دارای پیامدهای روان شناختی نامطلوبی است و درمان مرجح آن در قالب آمیزه ای از خودتنظیمی هیجانی، ترک عادت با مدل شناختی و خویشتن داری و دارو درمانی موردی، در حال پیگیری است.

شناخت باورهای رایج در مورد خودارضایی در پیشگیری از مشکلات ثانویه، نقش اساسی دارد. باورهای مذهبی قوی، عدم آموزش و مقاومت های سرسختانه والدین و جامعه در جوامعی همچون ایران مانع از بررسی دقیق و آموزش مناسب و حتی صحبت بی واسطه در مورد مسائل جنسی خصوصا خودارضایی گردیده است. بنابراین میتوان نتیجه گرقت که خودارضایی به شدت تحت تاثیر باورهای نوجوانان می باشد.

شناخت باورهای رایج در مورد رابطه جنسی پیش از ازدواج در پیشگیری از مشکلات ثانویه، نقش اساسی دارد.

جهت دریافت مشاوره در زمینه خودارضایی و ارتباط با کارشناسان مشاوره خانواده

از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۳۷۵ تماس بگیرید

تماس از طریق تلفت ثابت در استان تهران با مشاره ۹۰۹۲۳۰۵۷۸۴

تماس از طریق موبایل همراه اول با شماره ۹۹۲۲۱۱۰۶

پاسخگویی همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

خودارضایی

چه زمانی خودارضایی مشکل ساز است؟

همانطور که گفته شد در میان انسان ها و حیوانات این عمل رایج است، همچنین خودارضایی کودکان نیز دیده می شود. با این حال تکرار این عمل می تواند مشکلاتی را برای فرد ایجاد نماید که از جمله ی آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

1. عدم توانایی فرد در کنترل خودارضایی (استمناء)
2. ایجاد مشغله فکری زیاد
3. باعث کاهش و اختلال در عملکرد جنسی فرد شود مانند زود انزالی، دیر انزالی، بی میلی جنسی و…

علل و عوامل انجام خودارضایی

1. در دسترس نبودن شریک جنسی
2. رضایت زناشویی
3. رفتارهای وسواسی و جبری
4. استرس و بیماری های جسمی
5. اختلالات جنسی

خودارضایی می تواند دلایل متفاوتی داشته باشد. مهم ترین دلیل خودارضایی در دسترس نبودن شریک جنسی است. این عمل بیشتر در افراد جوان دیده می شود که روابط جنسی کم و محدودی دارند. همچنین مردان و زنانی که دارای روابط جنسی منظم هستند نیز گاها به انجام این عمل دست می زنند. عدم رضایت روابط جنسی یکی از دلایل انجام این عمل است. افرادی که نمی توانند در روابط جنسی خود احساس ارضا و یا لذت کافی ببرند به این عمل دست می زنند.

طیفی از بیماری های روانی به نام وسواس وجود دارند که در آن فرد رفتاری شبیه به وسواس داشته و نمی تواند در مقابل انجام آن مقاومت کند. معمولا افرادی که به شکل وسواسی به این عمل می پردازند لذت زیادی از انجام آن نمی برند و توان متوقف کردن آن را نیز ندارند. به گونه ای ممکن است دچار وسواس فکری شده باشند. همچنین افراد در شرایط پر استرس شغلی و تحصیلی نیز گزارش هایی مبنی بر انجام بیشتر این اعمال برای کنترل استرس را می دهند.

استرس به صورت کلی عاملی مهم در انجام خودارضایی است و افرادی که طی این شرایط خودارضایی می کنند، معمولا پس از انجام آن کمتر استرس را گزارش می دهند. همچنین در زمان ابتلا به بیماری ها دیده می شود که افراد میل بیشتری به خودارضایی دارند. این میل شبیه به یک واکنش تکاملی است زیرا خودارضایی باعث افزایش اثر سیستم ایمنی بدن شده و گلبول های سفید خونی را افزایش می دهد.

عوارض جسمانی خود ارضایی ؟

بر خلاف باور عموم و طبق تحقیقات علمی، خود ارضایی به خودی خود عوارض جسمانی حاد و قابل مشاهده ای ندارد؛ اما به مرور زمان خود ارضایی های نامناسب و تعدد دفعات، می تواند مشکلات عضلانی ایجاد کند. ارگاسم یا ارضای کامل، انرژی زیادی از بدن طلب می کند، پس بدن از مواد غذایی ذخیره شده در عضلات برای تامین این انرژی از دست رفته استفاده می کند. منظور از عضلات، تمام عضلات بدن حتی چشم، قلب و مغز می باشد. خود ارضایی ممکن است باعث اختلال موقتی در کارایی این اندام ها بشود و اگر انرژی بدن به میزان کافی تامین نشود احتمالا عوارض جدی تری وجود خواهد داشت که عموما این عوارض با کم شدن آب بدن و انرژی بدن مرتبط است.

خود ارضایی در زنان نیز ممکن است لرزش دست، اختلال در قاعدگی و خستگی مفرط هم ایجاد کند.

سردرد، خستگی و بی حالی، انزوا، درد در شانه، دست، کمر و پاها، کاهش اشتها و لاغری، مشکل در خواب، از دست دادن تمرکز و حواس پرتی، آسیب دیدن آلت تناسلی و پرخاشگری برخی از عوارض کلی ناشی از خود ارضایی می باشد.

عوارض روحی و روانی خود ارضایی ؟

بسیاری از افراد، شدیدترین احساسی که نسبت به خود ارضایی پیدا می کنند احساس گناه است. شاید این کار اشتباه نباشد اما از نظر اخلاقی، مذهبی یا فرهنگی احساس گناه ایجاد می کند. باید بدانید که خود ارضایی قابل درمان بوده و صحبت با سکس تراپیست و اراده شخصی قابل برطرف کردن می باشد.

برخی از مشکلات روحی که در اثر خود ارضایی در زنان و مردان اتفاق می افتد:

افسردگی به دلیل احساس تنهایی در ارضا شدن

اضطراب و استرس به دلیل نگرانی از عواقب و پیامدهای ادامه خود ارضایی و نگرانی از مطلع شدن دیگران و از دست دادن آبرو

کاهش اعتماد به نفس و گاهی تحقیر آمیز بودن خود ارضایی برای خود فرد

اعتیاد به خود ارضایی که در ادامه درباره آن توضیح می دهیم.

تاثیرخود ارضایی بر زودانزالی یا دیرانزالی

یکی از عوارض تایید شده خود ارضایی، تاثیر روی مدت زمان شروع رابطه تا ارضاء می باشد. در مردان به دلیل اینکه معمولا در یک حالت خود ارضایی انجام می شود، به مرور زمان تبدیل به یک کار روتین و یک عادت می شود، پس ارضا به سرعت و در آن حالت خاص انجام خواهد شد. این مردان پس از ازدواج، به دلیل عادت سیستم عصبی به زود ارضا شدن، با کوچکترین تحریکی که شبیه خود ارضایی باشد ارضا می شوند.

در زنان به دلیل تنوع راه های خود ارضایی و نواحی تحریک پذیر، این مسئله متفاوت است. استفاده از وسایل مختلف برای خود ارضایی، علاوه بر شناختی که به زن درباره بدنش و حالتی که بیشترین لذت را به او می دهد، توقع او را برای تحریک به بهترین شکل بالا برده و در رابطه جنسی به دلیل نا آگاهی مرد، دچار دیر ارضایی می شوند.

برای درمان زود انزالی یا دیر انزالی، تمرینات شناختی و رفتاری بسیاری وجود دارد که طی یک پروسه توسط روانشناس و روان درمانگر جنسی قابل بررسی و درمان است.

آیا خود ارضایی با میل جنسی و سرد مزاجی رابطه دارد؟

اصلی ترین علت خود ارضایی در دوران قبل از ازدواج، راحت ترین راه رسیدن به لذت و ارضای غریزه جنسی است و اصلی ترین علل خود ارضایی پس از ازدواج، نارضایتی از رابطه جنسی،نرسیدن به ارگاسم در هنگام نزدیکی و عدم مهارت زوجین در ارضاء همدیگر بخصوص در خانم ها می باشد. تمام این دلایل باعث می شود که زوجین پس از ازدواج به خود ارضایی روی بیاورند.

مردان متأهلی که خود ارضایی می کنند، ممکن است به دلیل مشغله های فکری و خستگی جسمی، نتوانند رابطه جنسی سالمی با همسر خود داشته باشند و برای ارضای نیازهای جنسی به سراغ راه سریع تر و شاید آسان تری مثل خود ارضایی بروند. به مرور زمان میل جنسی در مرد و همسرش دچار اختلال می شود.

خود ارضایی در زنان به طور کلی، حساسیت واژن را کم کرده و ممکن است دیگر از طریق رابطه عادی ارگاسم را تجربه نکنند؛ به مرور زمان میل جنسی آن ها در زندگی زناشویی به شدت کم می شود. زنانی که خود ارضایی می کنند به دلیل آشنا شدن با بدن و نحوه ارضاء شدن خود، انتظاراتشان از رابطه جنسی مشخص است ولی ممکن است مرد، از این دانش زن هیچ آگاهی نداشته باشد و نتواند به رابطه جنسی سالمی دست پیدا کنند. این مشکل به مرور زمان می تواند باعث سرد شدن و حتی جدایی شود.

تاثیر خود ارضایی بر ناباروری

غده هیپوفیز وسیله تنظیم هورمون های جنسی می باشد. خود ارضایی به میزان زیاد باعث نقص در غده هیپوفیز و ترشح مناسب هورمون های جنسی می شود. به طور کلی خود ارضایی می تواند باعث ضعیف شدن اسپرم ها یا تغییر شکل ظاهری آن ها شود، اما هنوز تحقیقات اثبات شده ای که خود ارضایی باعث ناباروری مردان می شود وجود ندارد.

در زنان خود ارضایی زیاد و ناشیانه می تواند باعث آسیب دیدن آلت تناسلی زنانه شود و متعاقبا مشکلاتی را به وجود بیاورد. اما هنوز هیچ تحقیقی خود ارضایی را دلیلی بر ناباروری ندانسته است.

جهت دریافت مشاوره در زمینه خودارضایی و ارتباط با کارشناسان مشاوره خانواده

از طریق تلفن ثابت در سراسر کشور با شماره ۹۰۹۹۰۷۱۳۷۵ تماس بگیرید

تماس از طریق تلفت ثابت در استان تهران با مشاره ۹۰۹۲۳۰۵۷۸۴

تماس از طریق موبایل همراه اول با شماره ۹۹۲۲۱۱۰۶

پاسخگویی همه روزه از ساعت ۸ صبح تا ۱۲ شب حتی ایام تعطیل

 

خود ارضایی و عوارض خودارضایی از نظر علمی

خود ارضایی و عوارض خودارضایی از نظر علمی

برچسب ها

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

خود ارضایی و عوارض خودارضایی از نظر علمی

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل