علت کاهش میل جنسی در مردان و زنان
📚 خلاصه ای از مقاله علت کاهش میل جنسی در مردان و زنان:
در این مقاله به بررسی علت کاهش میل جنسی در مردان و زنان و نحوه درمان کاهش میل جنسی مردان و نحوه افزایش میل جنسی زنان و روش های تشخیص کم شدن میل جنسی اشاره می کنیم.
علت کاهش میل جنسی در مردان و زنان
تمایلات و امیال جنسی انسان از جمله شخص ترین حوزه زندگی فرد محسوب می شود که عوامل مختلفی مانند وضعیت تشریحی و فیزیکی ، فیزیولوژی ، روانی ، فرهنگی ، روابط بین فردی و تجاربی که فرد در طی زندگی داشته است در آن نقش دارند . درواقع میل جنسی آن چنان با شخصیت فرد مرتبط است و به هم ارتباط دارند که صحبت از میل جنسی به عنوان پدیده ای مستقل و جدا غیر ممکن است .
کاهش میل جنسی مشکلی است که بسیاری از آقایان و حتی خانمها برای درمان آن دنبال روشهای مختلف هستند. اگر شما هم دچار این مشکل هستید و در این زمینه سوالاتی دارید، همراه ما باشید تا توضیح دهیم علت کاهش میل جنسی در مردان و زنان چیست؟ چگونه میتوان مشکل میل جنسی را برطرف کرد؟ آیا راههای درمان خانگی و ساده برای آن وجود دارد؟ نقش تغذیه در میل جنسی چیست؟ چه بیماریهایی روی میل جنسی تاثیر میگذارند؟
سازمان بهداشت جهانی ، بهداشت جنسی را هماهنگی بین ذهن ، احساس و جسم می داند که جنبه های اجتماعی و عقلی انسان را در مسیر ارتقاء شخصیت سوق می دهد و باعث ایجاد ارتباط و عشق بین دو نفر می شود . در واقع علت بسیاری از آشفتگی های روانی ، مشکلات اخلاقی ، خیانت ، طلاق ، ناسازگاری ها ، بداخلاقی ها مربوط به مشکلات جنسی از جمله کم شدن میل جنسی است . در این مقاله به بررسی علت کاهش میل جنسی می پردازیم .
کاهش میل جنسی چیست؟
یکی از بیماری ها و اختلالات جنسی که بسیاری از مردان و زنان را درگیر میکند، کاهش میل جنسی است. کاهش میل جنسی به مواردی که میل جنسی کم است یا اصلا وجود ندارد، اطلاق میشود. این تعریف همچنین باتوجهبه میزان رضایت بیمار از میل جنسی خود متفاوت است. فعالیت جنسی در بعضی مردان به گونهای است که ممکن است از نظر بقیه کم به نظر برسد. مشکلات میل جنسی بر درصد کمی از مردان در کل جامعه تأثیر میگذارد. میل جنسی عمدتاً یک پدیده هورمونی و مغزی است. میل جنسی به سطح طبیعی تستوسترون (هورمون مردانه) در خون و جذابیت فرد مقابل مورد نظر نیاز دارد.
علائم کاهش میل جنسی چیست؟
کسی که فاقد میل جنسی باشد، خواهان آغاز رابطه جنسی نیست و در صورت آغاز رابطه جنسی، میل جنسی پایین خود را در ناتوانی در نعوظ (در مردان) نشان میدهد و اگر بیمار برای اولین بار اختلال نعوظ را بدون هیچ گونه علائم جنسی قبلی و نعوظ کافی شبانه تجربه کند، احتمالاً علت روانشناسی است و اختلالی در نعوظ وجود ندارد. همچنین در مورد کاهش میل جنسی مشخص است که آیا فرد جدیدا دچار این مشکل شده یا از ابتدا این مشکل وجود داشته است.
کاهش میل جنسی به مواردی که میل جنسی کم است یا اصلا وجود ندارد، گفته میشود. این تعریف با توجه به میزان رضایت بیمار از میل جنسی خود متفاوت است.
علت کاهش میل جنسی
از جمله موارد دلایل کاهش میل جنسی می توان خستگی ، سطح تستوسترون ، استرس ، سن بالا ، چاقی و داشتن فرزند را نام برد :
✅ در ادامه مقاله به طور مفصل تری در مورد هر کدام از علل کم شدن میل جنسی توضیح داده می شود .
- خستگی زیاد
زمانی که افراد خیلی مشغله کاری دارند و دچار خستگی زیاد هستند دیگر از لحاظ روحی و جسمی احساس میل جنسی نمی کنند یا حتی ممکن است کاهش میل جنسی به دلیل سندرم خستگی مزمن باشد که در این مورد حتماً باید به روانشناس مراجعه کرد چون در سندرم خستگی مزمن فرد همیشه خسته است حتی با استراحت هم احساس آرامش نمی کند و میل جنسی او نیز کم می شود . - کاهش تستوسترون
هورمون تستوستون هورمونی است که با تمایلات جنسی ارتباط دارد هنگامی که سن مردان زیاد می شود سطح هورمون مردانه یا تستوسترون کاهش می یابد که به تبع آن میل جنسی و فعالیت جنسی کم می شود که در این مورد از استروئیدهای آنابولیک یا داروهای نیروزا برای افرادی که هورمون تستوسترون کمتری تولید می کنند یا هیپوگنادیسم هستند استفاده می شود . هم چنین در افرادی که اعتیاد جنسی دارد سطح هورمون تستوسترون خیلی بالایی دارند که در این موقع داروهایی برای کاهش سطح تستوسترون تجویز می شود تا میل جنسی آن ها کم شود و اعتیاد جنسی آن ها کم تر شود . - استرس و نگرانی
استرس و نگرانی در مورد این که برقراری رابطه جنسی برای شما سخت است یا نتوانید شریک زندگیتان را ارضا کنید ، یا خودتان به ارگاسم نرسید ، یا دچار درد زیادی می شوم ، در خانم ها مسئله واژینیسموس و … در واقع استرس و نگرانی به هر دلیلی که باشد باعث اختلال در عملکرد چرخه جنسی می شود . بهتر است روش های مدیرت استرس را یاد بگیرد تا استرس و اضطراب شما کمتر شود . - میانسالی
تعداد دفعات رابطه جنسی در زنان و مردان میانسال کاهش می یابد در واقع شدت پاسخ جنسی در میانسالی به دلیل تغییرات جسمی کمتر می شود ، که با ورزش می توان از آن جلوگیری کند یا روند کاهش میل جنسی در مردان و زنان را کاهش داد . هر چند در بیشتر زوج ها کاهش میل جنسی در میانسالی اندک است و ثبات فعالیت های جنسی خیلی بیشتر دیده می شود تا تغیر یا کم شدن آن . زوج هایی که در اوایل بزرگسالی بیشتر اوقات آمیزش جنسی داشته اند در میانسالی نیز همین روند را طی می کنند . بهترین پیش بینی کننده برای فراوانی فعالیت جنسی در میانسالی ، رضایت زناشویی است . - چاقی و اضافه وزن
چاقی و اضافه وزن باعث کاهش عملکرد جنسی می شوند در مردهای چاق تستوسترون کمتری ترشح می شود و هنگامی که تستوسترون کمتری ترشح شود میل جنسی فرد کم می شود هم چنین در اغلب موارد چاقی با فشار خون بالا و سخت تر شدن دیواره رگ ها همراه است و در نتیجه این حالت خون کمتری به اندام های تناسلی به ویژه آلت تناسلی مردان می رسد و نعوظ نمی تواند اتفاق بیفتد . - داشتن فرزند
داشتن فرزند باعث کاهش میل جنسی نمی شود اما زمان کم تری را برای برقراری رابطه جنسی باقی می گذارد چون باید مدت زمانی را برای او صرف کنید هم چنین باید زمانی با هم سکس داشته باشید که او یا در منزل نباشد یا آخر شب که او خواب است این کار صورت گیرد . در کل چون فرزند باعث می شود فرد کارها و مشغولیات بیشتری داشته باشد و خستگی او نیز بیشتر می شود که همه این ها باعث می شود رابطه جنسی بین زن و مرد کم تر شود .
علت کاهش میل جنسی در زنان
عوامل متعددی میتوانند روی سطح میل جنسی تأثیر داشته باشند. سلامت جسمی و عاطفی در رابطه، سبک زندگی و نوع رابطه فعلی میتوانند روی میل جنسی خانمها تأثیر داشته باشند. رایجترین دلایل کاهش میل جنسی در زنان عبارتاند از:
👈 مشکلات جنسی مانند درد هنگام مقاربت
👈 بیماریهایی مانند آرتریت، سرطان، دیابت، فشارخون بالا و بیماریهای عصبی
👈 داروهایی مانند داروی ضدافسردگی
👈 مصرف زیاد الکل و سیگار یا اعتیاد به مواد مخدر
👈 عمل جراحی مربوط به سینهها یا دستگاه تناسلی مانند عمل جراحی زیبایی واژن و غیره.
👈 خستگی ناشی از مراقبت از کودکان، مشغله کاری یا بیماری و جراحی
👈 یائسگی
👈 بارداری و شیردهی
👈 سایر اختلالات جنسی (ترس از تحقیر)
👈 مشکلات سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی
👈 استرس کاری یا مالی
👈 عزتنفس پایین
👈 نداشتن سکس
👈 ساختن تصویر ذهنی بد از بدن خود
👈 سابقه سوءاستفاده جنسی یا فیزیکی
👈 تجربیات جنسی منفی
👈 عدم ارتباط با شریک زندگی
👈 درگیری یا دعواهای حلنشده
👈 مسائل مربوط به اعتماد.
عوامل کاهش میل جنسی در مردان چیست؟
علل بسیاری بهعنوان عامل پایین آمدن میل جنسی در مردان شناخته شدهاند که شامل موارد زیر میشوند:
☑️ مصرف برخی داروها (SSRIها، آنتی آندروژنها، مهار کنندههای ۵-آلفا ردوکتاز، مسکنهای اپیوئیدی یا مخدر)
☑️ مصرف مشروبات الکلی
☑️ افسردگی
☑️ خستگی
☑️ اختلال جنسی کم فعالیت
☑️ مصرف مواد
☑️ هر گونه مشکل در رابطه با همسر
☑️ سایر اختلالات جنسی (ترس از تحقیر)
☑️ اختلال بیزاری از رابطه جنسی
☑️ بیماری سیستمیک
☑️ کمبود تستوسترون
☑️ استرس
☑️ کمبود زمان
☑️ سابقه سوء استفاده جنسی
☑️ مشکلات هورمونی مانند پرکاری تیروئید.
☑️ سوءتغذیه
☑️ سیگار کشیدن
چه غذاهایی باعث کاهش میل جنسی در مردان میشود؟
برخی از مواد غذایی میتوانند تاثیر منفی روی میل جنسی داشته باشند. اگر میخواهید مشکل میل جنسی را درمان کنید، باید مصرف مواد غذایی زیر را به حداقل برسانید.
- غذاهای فرآوری شده: این نوع غذاها مواد مغذی بسیار کمی دارند. بهعنوانمثال در زمان فرآوری آرد سفید، سهچهارم روی در گندم از بین میرود. روی برای افزایش میل جنسی و توانایی تولیدمثل در مردان ضروری است.
- نوشابه رژیمی: خوردن نوشابه بهطورکلی ضررهای زیادی دارد. نوشابههای رژیمی دارای شیرینکنندههای مصنوعی به نام آسپارتام است. آسپارتام روی سطح سروتونین تاثیر میگذارد. سروتونین هورمونی است که برای بالابردن سطح شادی لازم است. زمانی که سروتونین کاهش پیدا کند، میل جنسی هم کمتر میشود.
- میگو: میگو بهخودیخود در میل جنسی تاثیری ندارد. برای جلوگیری از تغییر رنگ میگو از آفتکشهایی استفاده میشود که روی هورمونهای مردانه و زنانه تاثیر میگذارند.
- الکل: مصرف الکل به مقدار زیاد باعث کم شدن میل جنسی میشود. الکل افسرده کننده است و روی توانایی مردان در دستیابی و حفظ نعوظ تاثیر میگذارد.
- پنیر: انواع پنیرهایی که از شیر گاو گرفته شدهاند، سرشار از هورمونهای مصنوعی هستند. در نتیجه در تولید طبیعی هورمونهای بدن بهویژه استروژن و تستوسترون اختلال ایجاد میکند.
- قند: مواد قندی سطح هورمون انسولین را افزایش میدهند. در نتیجه باعث ذخیره چربی شکم، کاهش توده عضلانی و کاهش تستوسترون میشوند.
نحوه تشخیص کاهش میل جنسی
همانطور که دیدیم کاهش میل جنسی علل زیادی میتواند داشته باشد. این مسئله میتواند هم علل فیزیکی داشته باشد هم علل روانی. بخش فیزیولوژیکی این مشکل باید در درجه اول توسط متخصص زنان یا متخصص اورولوژی بررسی شود. جهت تشخیص مشکلات جنسی، پزشک به سابقهی پزشکی و علائم نیاز دارد و جهت رد کردن و یا تائید بیماریهای مشابه نیاز به یک سری از آزمایشها وجود دارد.
پزشک بعد از بررسی آزمایشها و تشخیص علت اولیه ممکن است شما را به پزشکان دیگری از جمله متخصص غدد (پزشک متخصص در زمینه مسائل هورمونی)، متخصص مغز و اعصاب (پزشک متخصص در اختلالات سیستم عصبی) ارجاع دهد، چون این مشکل میتواند منشاء هورمونی یا عصبی هم داشته باشد. البته ممکن است پزشک تشخیص دهد که منبع مشکل یک مسئله روانی یا عاطفی است و اینجاست که شما را به روانشناس و سکس تراپیست ارجاع میدهد. سکس تراپیست روانشناسی است که در مورد مسائل جنسی و اختلالات سکس تخصص دارد و میتواند بهترین راهنماییها را در زمینه مشکلات مربوط به سکس به شما بدهد.
درمان کاهش میل جنسی
درمان کاهش میل جنسی (میل جنسی کم) به علت آن بستگی دارد. چندین روش درمانی برای این مشکل وجود دارد و در دسترس است. بسته به علت مشکل، ممکن است مراجعه به یک یا چند متخصص پزشکی که در ادامه به آنها اشاره میکنیم، برای شما بهتر باشد:
☑️ پزشک عمومی (PCP)
☑️ درمانگر جنسی
☑️ روانشناس
☑️ متخصص زنان و زایمان
☑️ اورولوژیست.
☑️ متخصص غدد
👈 انواع روشها برای درمان کاهش میل جنسی شامل موارد زیر میباشند:
- آموزش و ارتباط:
آموزش در مورد رابطه جنسی، رفتارهای جنسی و پاسخهای جنسی میتواند به شما کمک کند که بر اضطراب در مورد عملکرد جنسی خود غلبه کنید. داشتن گفتگوی مناسب با شریک زندگی خود در مورد نیازها و نگرانیهای شما نیز کمک میکند تا بسیاری از مشکلات موجود را از میان بردارید و زندگی جنسی سالمی داشته باشید. - کنترل استرس:
کنترل استرس شامل استفاده از روشهایی برای بهتر کردن واکنش شما به اتفاقات استرس زای زندگی است. این تکنیکها میتوانند علائم ناشی از استرس مانند کاهش میل جنسی را رفع کنند یا آنها را کم کنند. کنترل استرس میتواند شامل یادداشت روزانه، ورزش، مدیتیشن و سایر روشهای مراقبت از خود باشد. - تغییر دارو:
زمانی که دلیل کاهش میل جنسی شما مصرف یک داروی خاص باشد، ممکن است پزشک شما توصیه کند که آن دارو را تغییر دهید.
هورمون درمانی برای یائسگی: هورمون درمانی (HT) سطح هورمون در بدن شما را افزایش میدهد و برخی از علائم و نشانههای یائسگی از جمله کم بودن میل جنسی را رفع میکند. دو نوع اصلی هورمون درمانی عبارتند از: درمان با استروژن و هورمون درمانی با استروژن- پروژسترون یا پروژسترون (EPT). - هورمون درمانی برای پایین بودن تستوسترون:
پزشکان، کم بودن تستوسترون (هیپوگنادیسم مردانه) را با استفاده از روش جایگزینی تستوسترون درمان میکنند. درمان جایگزینی تستوسترون چندین شکل مختلف دارد، از جمله قرص، کرم، تزریق آمپول و استفاده از چسب. - روان درمانی:
روان درمانی (گفتار درمانی) اصطلاحی است که برای توصیف انواع روشهای درمانی به کار میرود که هدف آنها کمک به شناسایی و تغییر احساس، افکار و رفتارهای ناسالم شخص است. درمان با یک متخصص سلامت روان میتواند به شما کمک کند تا بیماریها و اختلالات پزشکی، مشکلات سلامت روان یا موقعیتهایی که ممکن است باعث شود کاهش میل جنسی شما شدیدتر شود را رفع کند. - زوج درمانی:
در زوج درمانی، شما و همسرتان به یک متخصص بهداشت روان مراجعه میکنید تا کیفیت رابطه خود را بهبود بخشید، مشکلات اساسی را حل کنید و یاد بگیرید که چگونه نزدیکی و محبت فیزیکی را افزایش دهید. این کار میتواند به مشکلات مربوط به میل جنسی کمک کند. - سکس تراپی:
سکس تراپیست به یک روانشناس، پزشک یا متخصص تایید شده گفته میشود که به افرادی که دارای مشکلات مربوط به رابطه جنسی، از جمله از دست دادن میل جنسی هستند، آموزش تخصصی میدهد و به آنها کمک میکند رابطه جنسی سالمی داشته باشند.
پرسشهای متداول علت کاهش میل جنسی در مردان و زنان
- 1. چای باعث کاهش میل جنسی میشود؟
هر نوع چای میتواند تاثیر خاصی روی میل جنسی داشته باشد. بهعنوانمثال چای نعناع باعث کاهش میل جنسی میشود. افرادی که میل جنسی بالایی دارند، با نوشیدن چای نعناع در صبح و عصر پس از چند هفته میتوانند تاثیر آن را مشاهده کنند. در مقابل چای سبز باعث افزایش میل جنسی میشود. چای سبز جریان خون را افزایش میدهد و در نتیجه به بالارفتن میل جنسی کمک میکند. - 2. تاثیر زود انزالی و دیر انزالی روی کاهش میل جنسی چیست؟
زودانزالی به حالتی گفته میشود که در طول رابطه جنسی مرد زودتر از زمانی که میخواهد، به انزال میرسد. وقتی که انزال زودرس همیشه در رابطه اختلال ایجاد کند، میل جنسی را کاهش میدهد. دیر انزالی هم دقیقا چنین مشکلی را ایجاد میکند. زمانی که یک مرد در مدتزمان طولانی به انزال نرسد، میتواند خستهکننده باشد. گاهی حتی پس از مدتزمان طولانی هم انزالی صورت نمیگیرد. همین موضوع میل جنسی را بهشدت کاهش میدهد. - 3. آیا فیناستراید را میتوان برای کاهش میل جنسی استفاده کرد؟
فیناستراید دارویی است که بسیاری از مردان برای درمان ریزش مو استفاده میکنند و تاثیر بسیار خوبی در کاهش ریزش مو دارد. اما این دارو نیز مانند هر داروی دیگری عوارضی دارد. عوارض آن بهاندازهای که تصور میکنید، شدید نیست. در آزمایشهای بالینی ۱.۳% از مردانی که فیناستراید را مصرف کردهاند، دچار اختلال نعوظ شدند. همچنین ۱.۸% از مردان کاهش میل جنسی را گزارش کردند. ۱.۲% از مردان نیز اختلال در انزال داشتند. اگر تصمیم دارید از این دارو استفاده کنید، حتما با پزشک خود در مورد عوارض آن صحبت کنید. - 4.آیا بعد از ارگاسم میل جنسی کم میشود؟
تحقیقات نشان میدهد که در طول ارگاسم، مواد شیمیایی مختلفی در مغز مردان ترشح میشود. مهمترین آنها نوراپینفرین، سروتونین، اکسیتوسین، وازوپرسین، اکسیدنیتریک و هورمون پرولاکتین است. پرولاکتین باعث سرکوب دوپامین میشود. دوپامین ماده شیمیایی کلیدی است که میل و انگیزه را افزایش میدهد. پرولاکتین روی حس خوابآلودگی و رضایت جنسی نیز تاثیر دارد؛ بنابراین به طور موقت میل جنسی در مردان را کاهش میدهد. مردانی که پرولاکتین کمتری دارند، سریعتر به حالت عادی بازمیگردند. - 5. قهوه باعث افزایش میل جنسی میشود یا کاهش آن؟
قهوه میتواند به افزایش میل جنسی کمک کند. در یک تحقیق روی مردانی که هر روز قهوه مینوشند، مشخص شد که اختلال نعوظ ۴۲% کمتر است. کافئین قهوه حتی روی زنان نیز تاثیر گذاشته و میل جنسی آنها را بالا میبرد. - 6. آیا کافور باعث کاهش میل جنسی میشود؟
رمز و رازهای زیادی در مورد این ماده در طب سنتی وجود دارد. کافور مادهای است که از درختی به همین نام گرفته میشود. این ماده مزایای زیادی دارد و در طب سنتی از کافور برای مقاصد مختلفی استفاده میشود، اما کم کردن شهوت یکی از آنها نیست. همه شنیدهایم که در غذای دانشجویان کافور میریزند تا میل جنسی کم شود اما این موضوع بیشتر شبیه شوخی است که نسل به نسل در بین دانشجویان منتقل میشود. - 7. تاثیر سکس خوب در درمان کاهش میل جنسی چقدر است؟
درمان کاهش میل جنسی به علت ایجاد آن بستگی دارد. این مشکل برای مردان بسیار ناراحتکننده است و میتواند باعث عوارض جسمی و عاطفی شود. در این شرایط شخص هنگام رابطه جنسی اضطراب میگیرد. اضطراب منجر به درگیری با شریک زندگی شده و بهمرور تعداد سکسها کاهش مییابد. در صورت بروز چنین مشکلی شریک زندگی میتواند تا حدودی کمک کند. با انجام اقداماتی برای سکس خوب و کاهش اضطراب طرف مقابل میتوان به درمان این مشکل تا حدودی کمک کرد. سعی کنید برای رابطه جنسی برنامهریزی کنید و فعالیتهای تازهای را با هم تجربه کنید. - 8. علت بزرگشدن پستان مردان و کاهش میل جنسی چیست؟
علت این مشکل احتمالا پایین آمدن سطح تستوسترون است. به این اختلال ژنیکوماستی میگویند که باعث بزرگشدن سینه در مردان میشود. تستوسترون یک هورمون طبیعی است که روی ویژگیهای فیزیکی، خلقوخو و میل جنسی مردان تاثیر میگذارد. عواملی مانند آسیب به سلولهای بیضه، تصادف، التهاب، سرطان بیضه، درمان سرطان با شیمیدرمانی و برخی بیماریها که روی هیپوتالاموس و هیپوفیز تاثیر میگذراند، میتوانند باعث بروز این مشکل شوند.
علت کاهش میل جنسی در مردان و زنان
برچسب ها
علت کاهش میل جنسی در مردان و زنان عوامل کاهش میل جنسی در مردان چیست علت کاهش میل جنسی در زنان علائم کاهش میل جنسی چیست نحوه تشخیص کاهش میل جنسی درمان کاهش میل جنسی کاهش میل جنسی چیست علت کاهش میل جنسی