تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

دانشگاه سما + مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد 1402

📚 خلاصه ای از مقاله دانشگاه سما + مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد 1402:

دانشگاه سما

توضیحات جامع درباره دانشگاه سما و همچنین تفاوت دانشگاه سما و آزاد و معایب و مزایای هر کدام بررسی شده و شرایط ثبت نام دانشگاه سما به همراه میزان شهریه دانشگاه سما و اعتبار مدرک دانشگاه سما بیان شده.

دانشگاه سما + مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد 1402

دانشگاه سما + مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد 1402

دانشگاه سما، که یکی از شاخه‌های دانشگاه آزاد اسلامی است، در مواردی با دانشگاه آزاد تفاوت‌هایی دارد. این تفاوت‌ها می‌تواند در انتخاب رشته تحصیلی توسط داوطلبان در زمان کنکور سراسری، موجب سردرگمی شود. در اینجا به بررسی تفاوت‌های میان دانشگاه سما و دانشگاه آزاد می‌پردازیم.

دانشگاه سما

در دانشگاه سما، تخصص در رشته‌های فنی، حرفه‌ای و کاردانش انجام می‌شود. اما دانشگاه آزاد همه رشته‌های گروه‌های امتحانی را پذیرش می‌کند. این امر باعث می‌شود داوطلبان در هنگام انتخاب رشته در کنکور سراسری، با دانشگاه‌های مختلفی روبه‌رو شوند و اطلاعات کافی درباره آن‌ها نداشته باشند.

دانشگاه سما، یکی از دانشگاه‌هایی است که در لیست دانشگاه‌های آزاد قرار دارد. با این حال، تفاوت‌هایی میان دانشگاه سما و دانشگاه آزاد وجود دارد. اگرچه روش پذیرش دانشگاه سما تقریباً شبیه دانشگاه آزاد است، اما تفاوت‌هایی نیز وجود دارد که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

با استناد به این مقاله، می‌توان گفت که دانشگاه سما یکی از زیرمجموعه‌های دانشگاه آزاد اسلامی است و اکثراً همانند دانشگاه آزاد عمل می‌کند. با این حال، تفاوت‌هایی میان دانشگاه سما و دانشگاه آزاد وجود دارد که در ادامه به بررسی آن‌ها خواهیم پرداخت.

بیش تر بخوانید: ثبت نام دانشگاه آزاد

آشنایی با دانشگاه سما

دانشگاه سما، سازمان مدارس دانشگاه آزاد اسلامی (س.م.ا) است که در سال ۱۳۷۰ بر اساس نظر رئیس دانشگاه آزاد و با همکاری وزارت آموزش و پرورش تأسیس شد. دانشگاه سما، یکی از زیرمجموعه‌های دانشگاه آزاد اسلامی است و تحت نظارت واحد دانشگاهی آزاد اسلامی فعالیت می‌کند. در حال حاضر، آموزشکده فنی حرفه‌ای سما مسئولیت اداره چند مدرسه و آموزشگاه زبان خارجی در سراسر کشور را بر عهده دارد.

دانشگاه سما در رشته‌های بدون آزمون و به صورت همزمان با اسم نویسی دانشگاه آزاد، دانشجو می‌پذیرد. افرادی که شرایط لازم را دارند، می‌توانند جهت اسم نویسی در دانشگاه، در مهلت مقرر اقدام کنند.

لطفاً توجه داشته باشید که واحد دانشگاهی سما فقط در دوره‌های کاردانی پیوسته، دانشجو را پذیرش خواهد کرد و در مقاطع کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و کاردانی ناپیوسته رشته‌ای را ارائه نخواهد داد. همچنین، واحدهای خواهران و برادران آموزشگاه فنی حرفه‌ای به صورت جداگانه برگزار می‌شوند و کلاس‌های آنها مختلط نیستند.

برای ثبت نام در آموزشکده‌های فنی حرفه‌ای سما، افراد باید مدارک مختلف از جمله مدرک دیپلم نظام قدیم یا مدرک دیپلم نظام جدید در رشته‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش را داشته باشند.

ضمناً ارائه مدرک پیش دانشگاهی در این دانشگاه اجباری نیست. افرادی که دیپلم ریاضی، تجربی و انسانی دارند، نمی‌توانند در دانشگاه سما ادامه تحصیل دهند و همخوانی رشته انتخابی در دانشگاه با رشته تحصیلی مقطع دیپلم بسیار اهمیت دارد.

در خصوص شیوه ثبت نام، باید بیان کنیم که داوطلبان باید به صورت حضوری به دانشگاه مراجعه کرده و مدارک لازم را از طریق سامانه جامع یکپارچه دانشگاه آزاد به آدرس azmoon.org ارسال نمایند. معمولاً ثبت نام ترم بهمن ماه به صورت حضوری انجام می‌شود و برای نوبت مهرماه، افراد می‌توانند اقدامات لازم را از طریق سایت مذکور انجام دهند.

باید ذکر کنیم که فرایند اسم نویسی در دانشگاه سما همزمان با دانشگاه آزاد انجام خواهد شد و شرایط اعلام شده در این دانشگاه همانند فرایند ثبت نام در دانشگاه‌های آزاد است.

بیش تر بخوانید: رشته های دانشگاه آزاد

تفاوت بین دانشگاه سما و دانشگاه آزاد

تفاوت‌هایی بین دانشگاه سما و دانشگاه آزاد وجود دارد، اگرچه این دو دانشگاه در بسیاری از جنبه‌ها شباهت دارند. دانشگاه سما یکی از دانشگاه‌های غیردولتی در ایران است و بسیار شبیه به دانشگاه آزاد است. با این حال، مواردی وجود دارد که این دو دانشگاه از هم متمایز می‌شوند و افراد باید در صورت تمایل به ثبت نام، این تفاوت‌ها را در نظر بگیرند.

یکی از تفاوت‌های اصلی میان دانشگاه سما و دانشگاه آزاد، نحوه ثبت نام آنها است. دانشگاه سما فقط به ثبت نام در مقطع کاردانی پیوسته، یا همان کارشناسی ناپیوسته، می‌پردازد. به عبارت دیگر، فقط افرادی که مدرک فوق‌دیپلم دارند می‌توانند در دانشگاه سما در مقطع کارشناسی ثبت نام کنند. اما در دانشگاه‌های آزاد، ثبت نام در مقاطع کارشناسی پیوسته نیز امکان‌پذیر است.

علاوه بر این، دانشگاه سما بیشتر به رشته‌های فنی و حرفه‌ای تمرکز دارد و به دانشجویان مدارک فوق‌دیپلم ارائه می‌دهد. افرادی که مدرک فوق‌دیپلم خود را دارند، می‌توانند در مقاطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته در دانشگاه سما ثبت نام کنند. در حالی که دانشگاه آزاد نیز رشته‌های فنی و حرفه‌ای را ارائه می‌دهد، اما معمولاً این رشته‌ها به صورت پیوسته است و در نهایت به دانشجویان مدرک لیسانس اعطا می‌شود.

در دانشگاه سما، کلاس‌ها عموماً به صورت جداگانه برای آقایان و خانم‌ها برگزار می‌شود، در حالی که در دانشگاه آزاد کلاس‌ها به صورت مختلط برگزار می‌شوند. این مسئله نشان از تفاوت در ساختار تدریس و رویکرد آموزشی این دو دانشگاه دارد.

دانشگاه سما و دانشگاه آزاد هر دو انتخاب‌های خوبی برای تحصیل در مقاطع کارشناسی هستند، اما افراد قبل از ثبت نام باید با ویژگی‌ها و تفاوت‌های هر دانشگاه آشنا شوند تا بتوانند انتخابی مناسب را برای خود انجام دهند.

بیش تر بخوانید: تفاوت تحصیل بدون کنکور و با کنکور دانشگاه آزاد

آموزشکده‌های فنی حرفه‌ای ساختمان در دانشگاه‌های سما

در حال حاضر، در سراسر کشور حدود ۱۱۷ آموزشکده فنی حرفه‌ای در حوزه ساختمان فعالیت می‌کنند و بیش از ۶۰ هزار دانشجو در این واحدها تحصیل می‌کنند. در ادامه، برخی از دانشگاه‌های سما که این آموزشکده‌ها را میزبانی می‌کنند را معرفی خواهیم کرد.

مقاطع کاردانی در آموزشکده‌های فنی حرفه‌ای ارائه می‌شوند، اما این برنامه‌های آموزشی نه تنها توسط دانشگاه‌های سما، بلکه برخی از واحدهای آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز برگزار می‌شوند. این دوره‌های آموزشی شامل مقاطع مختلف کاردانی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته است.

مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد

تفاوت دانشگاه سما و دانشگاه آزاد

بیش تر بخوانید: azmoon.org

شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه سما

برای داوطلبانی که تمایل به ورود به دانشگاه سما دارند، ضروری است که با شرایط لازم برای ثبت نام در این دانشگاه آشنا شوند و در صورت داشتن شرایط مورد نیاز، ثبت نام کنند. به طور کلی، شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه سما هیچ تفاوتی با شرایط ثبت نام در کنکور دانشگاه آزاد ندارد، با این تفاوت که انتخاب رشته در دانشگاه سما محدود به رشته‌های فنی است و با سایر دانشگاه‌ها تفاوت دارد. از جمله شرایطی که برای پذیرش دانشجو در دانشگاه سما وجود دارد، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • داوطلبان باید رشته‌ای که با رشته فارغ التحصیلی خود مرتبط است، را انتخاب کنند.
  • داوطلبان باید مدرک دیپلم نظام قدیم یا نظام جدید فنی و حرفه‌ای یا کاردانش را برای ثبت نام در رشته مورد نظر در دانشگاه سما ارائه دهند.
  • حداکثر تعداد رشته‌های قابل انتخاب در فرم ثبت نام در دانشگاه سما، ۲۰ کد رشته است.
  • داوطلبان برای ورود به دانشگاه سما نباید مشکلی در خصوص نظام وظیفه داشته باشند.

در بسیاری از رشته‌های دانشگاه سما امکان ثبت نام بدون کنکور وجود دارد، اما پذیرش در این رشته‌ها به شرایط لازم بستگی دارد.

بیش تر بخوانید: میزان شهریه دانشگاه آزاد

رشته‌های واحدهای دانشگاهی سما

در واحدهای دانشگاه سما، رشته‌هایی متنوع ارائه می‌شوند و در صورت عدم مشاهده رشته مورد علاقه خود در لیست رشته‌های پذیرش، افراد می‌توانند قبل از ثبت نام بدون آزمون در هر کدام از این رشته‌ها در دانشگاه‌های دیگری، فرآیند ثبت نام خود را تکمیل کنند. لیست رشته‌های سازمان سما به طور خلاصه در زیر آمده است:

رشته‌های دانشگاه سما

لیست رشته‌های دانشگاه سما

  • – در خصوص ظرفیت پذیرش در رشته‌های واحدهای دانشگاه سما، لازم به ذکر است که تمامی رشته‌ها در آموزشکده‌های واحدهای دختران و واحدهای پسران ارائه می‌شوند.
  • – جهت انتخاب رشته و ثبت نام، متقاضیان پس از ورود به سایت دانشگاه آزاد، می‌توانند حداکثر ۲۰ رشته مورد علاقه را انتخاب کنند و حتی یک رشته را در حداکثر ۲۰ واحد دانشگاهی مختلف قرار دهند.
  • – تا اینجا به بررسی دو دانشگاه سما و دانشگاه آزاد پرداختیم. مقایسه این دو واحد آموزشی برای بسیاری از افراد حائز اهمیت است. در ادامه، مزایا و معایب تحصیل در این دو دانشگاه را توضیح می‌دهیم.

توجه: مطلب فوق براساس اطلاعات و دانش فعلی در مورد دانشگاه سما و دانشگاه آزاد نوشته شده است و هیچ قسمتی از متن اصلی کپی نشده است.

بیش تر بخوانید: رشته های پیراپزشکی دانشگاه آزاد

شهریه دانشگاه سما

شهریه دانشگاه سما می‌تواند برای هر فرد بسته به رشته‌اش مفید باشد. اما تفاوت خاصی بین شهریه ثابت دانشگاه سما و شهریه دانشگاه آزاد وجود ندارد. با توجه به اینکه هر دوی این دانشگاه‌ها زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی مرکزی فعالیت می‌کنند، شهریه تعیین شده برای هر یک از رشته‌ها ممکن است مشابه باشد.

داوطلبانی که قصد ورود به دانشگاه سما را دارند، مبلغی به عنوان شهریه ثابت دانشگاه سما پرداخت می‌کنند. شهریه ثابت دانشگاه سما بسته به نوع رشته و سال ورود به دانشگاه ممکن است متفاوت باشد. اما این شهریه برای هر ترم تا پایان فارغ‌التحصیلی دانشجو ثابت است. برای مقطع کاردانی در دانشگاه سما در سال تحصیلی 1402 شهریه ثابت تقریباً یک میلیون و 500 هزار تومان تعیین شده است.

دانشجویان دانشگاه سما علاوه بر پرداخت شهریه ثابت هر ترم، باید بر اساس تعداد واحدهای انتخابی خود، شهریه متغیر مبنی بر شهریه انتخابی را نیز پرداخت کنند. شهریه متغیر بسته به نوع رشته و تعداد واحدهای نظری و عملی متفاوت است. واحدهای نظری نسبت به واحدهای عملی ارزان‌تر هستند.

بیش تر بخوانید: شرایط انصراف از دانشگاه آزاد

مزایا و معایب تحصیل در دانشگاه سما

  • در حقیقت، دانشگاه سما یک سازمان مدارس دانشگاه آزاد اسلامی است که رشته‌های مختلف فنی حرفه‌ای را در مقطع کاردانی ارائه می‌دهد. از این رو، یکی از مزیت‌های این دانشگاه برای علاقه‌مندان به تحصیل در رشته‌های فنی، این است که می‌توانند در این دانشگاه ادامه تحصیل دهند و مدرک فوق‌دیپلم خود را دریافت کنند.
  • از نظر شهریه نیز، به علت وابستگی این دانشگاه به دانشگاه آزاد، برای افرادی که می‌خواهند در آن تحصیل کنند، شرایط مناسبی فراهم است.
  • یکی از بهترین مزایای سازمان سما این است که افراد نیازی به ارائه مدرک پیش‌دانشگاهی ندارند و می‌توانند بدون آزمون در مقطع کاردانی پیوسته ثبت‌نام کنند.
  • اما معایب تحصیل در دانشگاه سما هم وجود دارد. افرادی که در شاخه‌های نظری مانند ریاضیات، علوم تجربی و علوم انسانی تحصیل کرده‌اند، قادر به ثبت‌نام در این دانشگاه نیستند. تنها افرادی که در رشته‌های فنی حرفه‌ای در هنرستان تحصیل کرده‌اند، می‌توانند در این دانشگاه ادامه تحصیل دهند.
  • همچنین، هنگام فارغ‌التحصیلی از مدرسه، لازم است رشته تحصیلی با رشته انتخابی در دانشگاه همخوانی داشته باشد. این یکی از محدودیت‌های دانشگاه سما است که باید در نظر گرفته شود.
  • همچنین، فقط متقاضیان می‌توانند در مقطع کاردانی پیوسته در این دانشگاه تحصیل کنند و امکان تحصیل در مقاطع بالاتر مانند کارشناسی پیوسته، کارشناسی ناپیوسته و دکتری وجود ندارد. به همین دلیل، پس از مطالعه این مقاله، توصیه می‌شود جزئیات رشته‌های تحصیلی ارائه شده در دانشگاه سما و دانشگاه آزاد را بررسی کرده و شرایط هرکدام را مورد بررسی قرار دهید. در صورت نیاز به مشاوره در فرایند مقایسه این دو دانشگاه، می‌توانید با کارشناسان ما در آکادمی ایران تحصیل تماس بگیرید تا اطلاعات لازم را در اختیارتان قرار دهند و شما را به بهترین شکل ممکن راهنمایی کنند.

بیش تر بخوانید: تغییر رشته دانشگاه آزاد

اعتبار مدرک دانشگاه سما

یکی از مسائلی که برای دانشجویان دانشگاه سما مطرح می‌شود، این است که آیا مدرک دانشگاه سما قابل قبول است یا خیر؟ با توجه به اینکه مدارکی که از دانشگاه سما و دانشگاه آزاد صادر می‌شود، توسط یک سازمان منتشر می‌شوند و همگی تحت تأیید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری قرار دارند، اعتبار مدرک دانشگاه سما و مدرک دانشگاه آزاد هیچ تفاوتی ندارد.

تنها تفاوتی که ممکن است برای مدرک دانشگاه سما وجود داشته باشد، این است که مدرک این دانشگاه محدود به مقطع فوق دیپلم است و داوطلبان باید برای ادامه تحصیل از این مدرک استفاده کرده و در رشته‌های کاردانی به کارشناسی ثبت‌نام کنند.

بنابراین، افرادی که در میان انتخاب دانشگاه‌های فنی و حرفه‌ای و دانشگاه‌های سما شک و تردید دارند، می‌توانند با اطمینان دانشگاه سما را انتخاب کنند. زیرا اعتبار مدرک دانشگاه سما هیچ تفاوتی با مدرک دانشگاه آزاد ندارد و کاملاً تأیید و اعتبار دارد.

بیش تر بخوانید: انتخاب واحد دانشگاه آزاد

مقایسه شرایط پذیرش دانشجو در دانشگاه سما و دانشگاه آزاد

همانطور که اشاره شد، دانشگاه سما به عنوان یک زیرمجموعه کوچکتر از دانشگاه آزاد و همچنین به عنوان یک آموزشکده فنی حرفه‌ای شناخته می‌شود. در دانشگاه سما، تنها رشته‌های فنی حرفه‌ای مانند نرم‌افزار کامپیوتر، الکترونیک، ساختمان، حسابداری و غیره ارائه می‌شود و مدرکی که در این دانشگاه صادر می‌شود، برای مقاطع کاردانی پیوسته و فوق دیپلم است.

دانشگاه سما تنها در مقطع کاردانی پیوسته دانشجو پذیرش می‌دهد و تمام رشته‌های ارائه شده در این واحد بدون نیاز به آزمون قبولی هستند. به عبارت دیگر، برای ورود به این دانشگاه، شرکت در آزمون کنکور سراسری لازم نیست و افراد می‌توانند بر اساس علاقه خود رشته تحصیلی خود را انتخاب کنند. در دانشگاه آزاد، رشته‌های فنی حرفه‌ای و کاردانش ارائه می‌شوند، اما واحدهای آموزشی دانشگاه سما به عنوان یک واحد خاص برای پذیرش دانشجو در این رشته‌ها، امکانات آموزشی، کلاس‌های عملی و کارگاه‌ها را بیشتری ارائه می‌دهند و بدون شک، یک گزینه بهتر برای افرادی هستند که تمایل دارند در این رشته‌ها تحصیل کنند.

در کل، شرایط پذیرش در دانشگاه آزاد و دانشگاه سما مشابه یکدیگر است و افراد باید مدارک دیپلم نظام قدیم و نظام جدید فنی و حرفه‌ای کاردانش را ارائه دهند. برای ثبت نام، داوطلبان می‌توانند در رشته‌ای که با رشته فارغ‌التحصیلی خود مرتبط است، نام‌نویسی کنند. به عنوان مثال، افرادی که دیپلم گرافیک دارند، نمی‌توانند در رشته نرم‌افزار ثبت نام کنند و باید به طور ضروری وارد رشته گرافیک شده و در همان رشته تحصیل کنند.

تعداد حداکثر کدهای رشته موجود برای نام‌نویسی در دانشگاه سما ۲۸ است. همچنین، افرادی که تمایل به ادامه تحصیل در دانشگاه سما دارند، نیازی به ارائه مدرک پیش‌دانشگاهی ندارند. اما تفاوتی که بین دانشگاه آزاد و دانشگاه سما در شرایط برگزاری کلاس‌ها وجود دارد، این است که در دانشگاه سما، کلاس‌های دانشجویان زن و مرد به صورت جداگانه برگزار می‌شود.

بیش تر بخوانید: ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی

 

در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی کلیک کنید ، همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی تفاون دانشگاه سما و دانشگاه آزاد کلیک کنید.

دانشگاه سما + مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد 1402

دانشگاه سما + مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد 1402

برچسب ها

دانشگاه سما فرق دانشگاه سما و آزاد دانشگاه سما چیست؟ شرایط ثبت نام در دانشگاه سما شهریه دانشگاه سما میزان اعتبار مدرک دانشگاه سما

رشته های کاردانی به کارشناسی,فرق دانشگاه سما و آزاد,رشته های فنی و حرفه ای,لیست دانشگاه های آزاد,دانشگاه آزاد اسلامی,انتخاب رشته دانشگاه,با دانشگاه سما چست,دانشگاه سما چیست؟,اگرچه دانشگاه سما,دانشگاه های آزاد,مدرک دانشگاه سما,ثبت نام کاردانی,دانشگاه های سما,دانشگاه ها سما,دانشگاه آزاد,دانشگاه سما,دانشگاه های,مدارس سما,دانشگاه,آزاد,سما

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

دانشگاه سما + مقایسه دانشگاه سما و دانشگاه آزاد 1402

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل