تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

کارورزی دانشگاه علمی کاربردی { راهنمای کامل }

📚 خلاصه ای از مقاله کارورزی دانشگاه علمی کاربردی { راهنمای کامل }:

کارورزی دانشگاه علمی کاربردی

توضیحات جامع درباره کارورزی دانشگاه علمی کاربردی و توضیح مراحل، فرم ها، و آموزش شیوه نگارش گزارش همچنین تعداد واحدها و ساعت کاروزی بیان شده است.

کارورزی دانشگاه علمی کاربردی { راهنمای کامل }

کارورزی دانشگاه علمی کاربردی { راهنمای کامل }

تشکیل پرونده کارورزی دانشجوان دوره تحصیلی در دانشگاه علمی کاربردی یک فرآیند مهم است که باید به دقت انجام شود. در طول دوره تحصیل، دانشجوان می‌بایست به مدت ۴۸۰ ساعت در محیطی که توسط دانشگاه تعیین شده است، کارورزی خود را به پایان برسانند. در پایان این دوره، دانشجوان موظف هستند فرم‌های گزارش هفتگی و ماهانه خود را همراه با گزارش کار خود به دانشگاه ارائه دهند.

کارورزی دانشگاه علمی کاربردی

بعضی از رشته‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی در دانشگاه‌های علمی کاربردی، یک درس به نام “کارورزی” را در برنامه‌های تحصیلی خود دارند. دانشجوان در هنگام انتخاب این درس، موظف هستند در محل مورد نظر دانشگاه حضور یابند و عملیات مربوط به رشته تحصیلی خود را یاد بگیرند.

این مقاله به شما توضیح می‌دهد که کارورزی دانشگاه علمی کاربردی چه معنا و مفهومی دارد. پس از خواندن این مقاله، دانشجوان با مراحل کارورزی دانشگاه علمی کاربردی آشنا می‌شوند و فرآیند‌ها و اقدامات مورد نیاز قبل و بعد از انجام کارورزی را فرا می‌گیرند و فرم‌ها و گزارشات مورد نیاز را تهیه می‌کنند.

بیش تر بخوانید: حذف و اضافه دانشگاه علمی کاربردی

بیش تر بخوانید: رشته های پیراپزشکی علمی کاربردی

تجربه کارورزی در دانشگاه علمی کاربردی

یکی از بخش‌های مهم در تحصیلات دانشجویان رشته‌های علمی کاربردی، مربوط به دوره کارورزی است. این دوره در انتهای دروس تخصصی ارائه می‌شود تا دانشجوان بتوانند تجربه عملی لازم را کسب کرده و به عنوان کارکنان ماهر و متخصص در زمینه تخصصی خود فعالیت کنند.

دوره کارورزی دانشگاه علمی کاربردی به عنوان یک تجربه آموزشی در محیط کاری تعریف می‌شود. در این دوره، دانشجو باید به توجیه دانشگاه و با هماهنگی آن، به محل تعیین شده برای کارورزی مراجعه کند و در طی 240 ساعت در آن محیط کار کند.

به طور کلی، کارورزی به عنوان یک تجربه آموزشی در محیط کاری بسیار مفید است و به فرد امکان می‌دهد تا تخصص و مهارت‌های مرتبط با شغل خود را به صورت عملی دریابد. در این دوره، کارورز با کارکنان متخصص و تجربه‌دار همکاری می‌کند و از آن‌ها مهارت‌های عملی شغل خود را فرا می‌گیرد.

پس از ثبت نام در دانشگاه علمی کاربردی و گذراندن دروس تئوری، کارورز توانایی کار در محیط شغلی جدید را به صورت مستقل کسب خواهد کرد. برای گذراندن دوره کارورزی دانشگاه علمی کاربردی، دانشجو باید به مراکزی که دانشگاه تعیین کرده و معرفی نامه‌ای برای وی صادر شده است، مراجعه کند و در آن محل تحت نظارت مربی فعالیت کند.

این دوره کارورزی به دانشجو فرصتی مناسب را برای آشنایی با فضای کاری فراهم می‌کند. این فرصت نه تنها باعث افزایش قابلیت‌های عملی دانشجو برای اشتغال در آینده می‌شود، بلکه کارورز در این مدت قدرت انتخاب بیشتری در زمینه شغلی خود در آینده خواهد داشت.

دوره کارورزی دانشگاه علمی کاربردی برای دانشجویانی که پس از فارغ‌التحصیلی به دنبال یافتن شغل هستند، فرصتی را به ارمغان می‌آورد تا تجربه عملی کمبودی که در محیط کار دارند را جبران کرده و رزومه کاری خود را بهبود ببخشند.

با این دوره کارورزی، دانشجو پس از فارغ‌التحصیلی به راحتی می‌تواند مراحل پیدا کردن کار را طی کند. کارورزی در واقع یک نظام آموزشی است که برای آموختن مهارت‌های لازم توسط نیروهای انسانی در یک محیط طراحی شده است. دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی پس از اتمام تحصیلات خود در دوره کارورزی شرکت می‌کنند تا تجربه‌های ارزشمندی را به دست آورند.

دروس کارورزی در برخی از رشته‌ها یکبار و در برخی رشته‌ها دوبار ارائه می‌شوند، به طور کلی کارورز باید در مجموع 480 ساعت را در محیط کارورزی طی کند. زمان ارائه درس کارورزی یک، در پایان نیمسال دوم تحصیلی و زمان ارائه درس کارورزی دو، در پایان دوره آموزشی دانشگاه است. انتخاب دروس کارورزی در نیمسال‌های تحصیلی اول و دوم و همچنین در ترم تابستان امکان‌پذیر است.

دانشجو باید به خاطر داشته باشد که درس کارورزی ۱ پیش‌نیاز درس کارورزی ۲ است و باید قبل از گذراندن کارورزی ۲، درس کارورزی ۱ را با موفقیت گذرانده باشد. با این حال، در برخی موارد خاص، دانشجو با رای شورای آموزشی مرکز می‌تواند این دروس را در آخرین نیمسال یا آخرین ترم تابستان خود به صورت هم‌نیاز اخذ کند.

بیش تر بخوانید: شماره دانشجویی دانشگاه علمی کاربردی

مراحل کارورزی در دانشگاه علمی کاربردی

پس از پایان دروس دانشگاهی در آخرین ترم تحصیلی، دانشجوان باید در هنگام انتخاب واحد، درس کارورزی را انتخاب کنند. آنها می توانند با هماهنگی با مدرس مربوطه، پس از امتحانات نهایی، درس کارورزی 1 و 2 را بردارند.

  1. دانشجویانی که در تابستان در دانشگاه علمی کاربردی واحدهای کارورزی خود را انتخاب می کنند، باید توجه داشته باشند که درس کارورزی 1 و 2 به تاحد امکان در تابستانهای تحصیلی برگزار می شود. دانشجویانی که وارد شده‌اند در مهر ماه، می توانند در تابستانهای سال اول و دوم، و دانشجویانی که در بهمن ماه وارد شده‌اند، می توانند در تابستانهای بعد از ترمهای اول و سوم درس کارورزی را انتخاب کنند.
  2. در زمان انتخاب واحد در دانشگاه علمی کاربردی، حداکثر تعداد واحد درسی برای تابستان 6 واحد است، به این معنی که شامل 2 واحد کارورزی و 4 واحد درسی می‌شود. همچنین در آخر تابستان، حداکثر 8 واحد درسی انتخابی شامل 2 واحد کارورزی و 6 واحد درسی الزامی است. دانشجویانی که نمی‌توانند دوره کارورزی خود را در تابستان بگذرانند، می توانند درس کارورزی 1 را پس از نیمسال اول خود انتخاب کنند.
  3. در صورتی که دانشجو در طول نیمسال عادی درس کارورزی را بگیرد، حداکثر تعداد واحد قابل انتخاب برای نیمسال عادی 14 واحد است، به این معنی که باید 12 واحد درسی و 2 واحد کارورزی را بگیرد. دانشجویانی که معدل بالای 17 داشته باشند یا در نیمسال آخر تحصیلی خود باشند، می توانند حداکثر تعداد واحد انتخابی را در دانشگاه علمی کاربردی به 18 واحد افزایش دهند، به این معنی که 16 واحد درسی و 2 واحد کارورزی را بگیرند.
  4. درس کارورزی 1 که 2 واحد است، به مدت 240 ساعت و درس کارورزی 2 که نیز 2 واحد است، به مدت 240 ساعت انجام می شود. دانشجو باید در طول نیمسال تحصیلی که درس کارورزی را انتخاب کرده است، به محل کارورزی حضور داشته باشد. محل کارورزی توسط دانشگاه مشخص شده و نامه مربوطه به دانشجو داده می شود.
  5. زمان انجام کارورزی برای هر روز حداکثر 8 ساعت است، یعنی از ساعت 7 صبح تا 15 عصر در طول هفته و در ساعات اداری صورت می‌گیرد. شروع و پایان کارورزی قبل از تاریخ مشخص شده در نامه معرفی، با مقررات آموزشی دانشگاه در تضاد است و به عنوان ساعت کارورزی محسوب نمی‌شود.
  6. دانشجو موظف است به صورت منظم و با توجه به برنامه‌های تعیین شده، در محل کارورزی حضور داشته باشد. رعایت دقیق قوانین و مقررات، مسائل ایمنی و بهداشتی و نگهداری اسناد و اطلاعات در زمینه تولید و محیط کاری بر عهده دانشجو است.

بیش تر بخوانید: سامانه examuast.ir

بیش تر بخوانید: ورود به سامانه سما لایو علمی کاربردی samalive.ir

فرم های ثبت کارورزی دانشجویان در دانشگاه علمی کاربردی

  1. همان‌طور که پیش‌تر ذکر شد، در ابتدای دوره کارورزی، دانشجو می‌بایست یک نامه معرفی از دانشگاهی که در آن تحصیل می‌کند، برای محلی که قرار است کارورزی را در آن انجام دهد، تهیه نماید. این نامه معرفی یا معرفی‌نامه به عنوان نامه‌ای گفته می‌شود که توسط مرکز آموزشی علمی کاربردی، برای محل کارورزی دانشجو صادر می‌شود.
  2. پس از دریافت نامه معرفی تأیید شده از طرف آموزش دانشگاه، دانشجو باید آن را به محل کارورزی خود تحویل داده و پس از تأیید محل کارورزی، به مرکز آموزش دانشگاهی تحویل می‌دهد. دانشجو مجاز به حضور در محل کارورزی و انجام کارورزی به مدت ۲۴۰ ساعت می‌باشد.
  3. در طی دوره کارورزی، برگه‌های گزارش هفتگی باید به صورت روزانه و جامع از فعالیت‌هایی که در محل کارورزی انجام می‌دهد، تهیه شود. این گزارش باید مربوط و روشن باشد و با هماهنگی مربی تدوین شده و توسط دانشجو نوشته شود. کارورز باید برای هر هفته حضور خود در محیط کارورزی را در برگه‌های گزارش هفتگی ثبت کرده و آن را به عنوان فرم کارورزی خود تکمیل نماید.
  4. علاوه بر این، گزارش ماهانه نیز باید ارائه شود که کارورز باید خلاصه‌ای از فعالیت‌های خود از ابتدای ماه تا پایان ماه را در آن ذکر نماید. برای هر ماه، لیست کارهای انجام شده توسط دانشجو باید تهیه شده و با تاریخ در گزارش ماهانه ثبت شود.
  5. یک فرم ضروری است که باید خلاصه‌ای از فعالیت‌ها و یادگیری‌های دانشجو را دربرگیرد. همچنین، برای هر ماه کارورزی، یک فرم گزارش ماهیانه باید تهیه و تکمیل شود. در این فرم‌ها، تکرار مطالب باید جلوگیری شود.
  6. یکی از سایر فرم‌هایی که دانشجو در پایان دوره کارورزی باید به آموزشگاه خود ارائه دهد، برگه ارزیابی مربی است. این برگه توسط مربی محیط کارورزی که مسئول آموزش در آن محیط است، تکمیل می‌شود. مربی، دانشجو را ارزیابی می‌کند و در پایان برگه، با مهر و امضای مربوط به محیط کارورزی که دانشجو در آن کارورزی را انجام داده است، امضا می‌شود.
  7. فرم دیگری که باید در فرآیند کارورزی پر شود، برگه فرم ارزیابی استاد است. این فرم توسط دانشجو در بخش بالایی آن پر می‌شود و سایر بخش‌ها توسط استاد تکمیل خواهند شد. با استفاده از این فرم‌ها، نمره‌دهی به دانشجو انجام خواهد شد.
  8. ارزیابی استاد شامل بخش‌هایی از جمله انجام صحیح کار و انجام وظایف محوله به دانشجو است و اینکه دانشجو اوراقی که اشاره شده را به‌صورت صحیح پر کرده باشد. این اوراق شامل فرم معرفی نامه، فرم گزارش هفتگی و همچنین گزارش ماهانه خود می‌باشند.
  9. ارزیابی مربی نیز بر تأثیر نمره استاد تأثیرگذار است و بخش مهمی از ارزیابی را تشکیل می‌دهد. سایر پارامترهای مهم در ارزیابی شامل تکمیل گزارش آموخته‌های دانشجو در محیط کارورزی و پاسخ صحیح به سوالات استاد در زمان ارزیابی است.

بیش تر بخوانید: اعتراض به نمرات علمی کاربردی در سایت هم آوا

بیش تر بخوانید: آموزش استعلام مدرک دانشگاه علمی کاربردی

روش نوشتن گزارش کارورزی دانشگاه علمی کاربردی

در پایان ترم، دانشجویان موظف هستند گزارش کارورزی خود را تکمیل کرده و فرم‌های آماده شده را به همراه سه فصل اصلی گزارش، به صورت طلق و شیرازه، به استاد تحویل دهند.

علاوه بر فرم‌های تحویل شده، گزارش دانشجو باید شامل سه فصل زیر باشد: معرفی و توصیف محیط کار، شرح فعالیت‌های انجام شده در دوره کارورزی، و نتیجه‌گیری.

ضروری است که فرم‌های گزارش هفتگی و ماهانه و همچنین ارزیابی‌ها دارای امضاهای کارورز، مربی یا استاد و غیره باشند؛ در غیر این صورت، ارزشی نخواهند داشت. همچنین، فرم‌ها باید بدون خط خوردگی یا لکه باشند؛ در غیر این صورت، گزارش کارورزی برگشت داده می‌شود. هنگام تحویل گزارش کارورزی، دانشجو باید رنگ جلد طلق و شیرازه را بر اساس تعیینات دانشگاه استفاده کند.

ترتیب صفحات گزارش به صورت زیر است: صفحه بسم‌الله، صفحه عنوان با آرم مرکز، نام مرکز، عنوان کارورزی، نام دانشجو و استاد، چکیده فارسی، فهرست مطالب، صفحات گزارش کارورزی با سایز A4 و بدون کادر.

مطالب در گزارش به ترتیب زیر قرار می‌گیرند: چکیده، فهرست مطالب، متن اصلی گزارش. فصل اول شامل معرفی محل کار، نوع فعالیت در دوره کارورزی و اهداف است.

در فصل دوم، دانشجو باید به طور تئوری و عملی درباره فعالیت‌های انجام شده در دوره کارورزی تحقیق کند. باید توضیح دهد که چه فعالیت‌هایی انجام شده است و چه نتایجی به دست آمده است.

گزارش باید نشان دهد که دانشجو در طول کارورزی چه اطلاعاتی به دست آورده و چه چیزهایی یاد گرفته است. در فصل سوم، دانشجو باید نتیجه‌گیری‌های خود را از مطالب ارائه شده بیان کند و فصل چهارم شامل منابع، مآخذ و پیوست‌هایی نظیر عکس، نقشه و نمودار است.

پس از گذراندن ۲۴۰ ساعت کارورزی، دانشجو موظف است نامه‌ای از شرکت یا اداره مربوطه که تاریخ پایان کارورزی و اتمام ۲۴۰ ساعت را تایید کند، دریافت کند. سپس گزارش کارورزی را چاپ کرده و در طلق و شیرازه آن را آماده نماید.

همچنین، گزارش و فرم‌ها را به‌صورت CD آماده و فرم‌های کارورزی را که به صورت پیشرفت هفتگی و ماهانه توسط دانشجو تهیه شده، همراه با فرم ارزیابی نهایی کارورز توسط مربی تحویل دهد. فرم‌های ارزیابی نهایی کارورز توسط مدرس و فرم ارزیابی نهایی کارورزی توسط استاد راهنما در محل تکمیل خواهد شد.

دانشجو موظف است، همچنین، علاوه بر نسخه چاپی، پروژه خود را به‌صورت فایل الکترونیکی روی CD به دفتر پروژه‌ها تحویل دهد. محتویات CD باید کاملاً مطابق با پروژه صحافی باشد و شامل فایل‌های Word و PDF باشد. دانشجو همچنین می‌تواند تمام فایل‌های خود را به همراه نامه پایان ۲۴۰ ساعته و فرم‌های کارورزی در قالب یک فلش دریافت کند.

بیش تر بخوانید: کارنامه دانشجویی سامانه هم آوا

 

برای دانلود فایل pdf مطلب روی دانلود مقاله کلیک کنید.

کارورزی دانشگاه علمی کاربردی { راهنمای کامل }

کارورزی دانشگاه علمی کاربردی { راهنمای کامل }

برچسب ها

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

کارورزی دانشگاه علمی کاربردی { راهنمای کامل }

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل