تک ماده در امتحان نهایی پایه دوازدهم – شرایط و تعداد مجاز
📚 خلاصه ای از مقاله تک ماده در امتحان نهایی پایه دوازدهم – شرایط و تعداد مجاز:
توضیحات جامع درباره شرایط استفاده از تک ماده پایه دوازدهم تحصیلی 1402 -1403 و پایه دهم و یازدهم دوره متوسطه دوم 1402 -1403 و تعداد مجاز استفاده از تک ماده بیان شده است.
تک ماده در امتحان نهایی پایه دوازدهم – شرایط و تعداد مجاز
دانشآموزانی که در دوره متوسطه دوم به دلایل مختلف قادر به شرکت در امتحانات نبودهاند یا نتوانستهاند نمره قبولی را دریافت کنند، دو راهحل ممکن برای خود دارند. آنها میتوانند در آزمونهای ماه خرداد سال تحصیلی 1401-1402 شرکت کنند و در صورت موفقیت به کسب نمره قبولی برسند، یا با استفاده از شرایط تک ماده مربوط به فارغ التحصیلی از دوره متوسطه دوم، تحصیلات خود را به پایان برسانند.
برای فارغ التحصیل شدن از دوره متوسطه دوم، دانشآموزان باید شرایط قبولی مربوط به این دوره را بر اساس آییننامه ارزشیابی دوره متوسطه فراهم کنند. اگر دانشآموزان قادر به انطباق با شرایط فارغ التحصیلی مشخص شده در این آییننامه نباشند و به دنبال راهحلی برای فارغ التحصیلی از دوره متوسطه دوم هستند، میتوانند از مفاد تبصرههای 82 و 83 قانون تک ماده استفاده کنند.
دانشآموزانی که شرایط مطابق با این قانون را دارند، حتی با نمره امتحانی کمتر از 10 میتوانند فارغ التحصیل شوند. در ادامه این مقاله، به منظور اطلاعات بیشتر شما، به شرح جزئیات شرایط قبولی و استفاده از قانون تک ماده در دوره متوسطه دوم در خرداد 1402 – 1403 میپردازیم.
بیش تر بخوانید: ثبت نام مدارس نمونه دولتی
بیش تر بخوانید: ثبت نام مدارس تیزهوشان
شریط قبولی در درس های دوره متوسطه دوم 1402 – 1403
در دوره متوسطه دوم 1402 – 1403، شرایط قبولی در دروس هر سه پایه دهم، یازدهم و دوازدهم به شکل متفاوت تعریف شده است و حضور شرایط مربوطه برای دانشآموزان در این سه پایه اجباری میباشد.
برای اطلاعات بیشتر درباره شرایط قبولی در دروس دوره متوسطه دوم 1402 – 1403، در ادامه به شرح قبولی در دروس نهایی و غیرنهایی هر پایه میپردازیم.
شرایط قبولی در دروس پایه دهم و یازدهم
- – دانشآموزی که در امتحانات نوبت دوم هر درس نمره قبولی را کسب کرده باشد و نمره سالانه فرد کمتر از حد نصاب قبولی نباشد.
- – در صورتی که در امتحانات نوبت دوم نمره قبولی در هر درس را کسب نکرده باشد، میتواند در امتحانات نوبتهای بعدی مانند شهریور، دی و خرداد ماه شرکت کند و در صورت کسب نمره بالای حد نصاب، قبول شناخته خواهد شد.
توجه: در صورت عدم شرکت در دورههای تابستانی، نمره امتحان پایانی شهریور ماه بر اساس 20 محاسبه خواهد شد.
همچنین، دانشآموزان شاخه کاردانش که پس از شرکت در امتحانات خرداد در بخشهای نظری و عملی استاندارد مهارت، حد نصاب قبولی را کسب نکردهاند، باید در امتحانات شهریور یا دی ماه شرکت کرده و نمره قبولی را کسب نمایند.
شرایط قبولی در دروس غیرنهایی پایه دوازدهم
- – در دروس غیرنهایی، دانشآموزی که نمره سالانه آن کمتر از حد نصاب نباشد، قبول شناخته میشود.
- – در صورتی که در زمان برگزاری امتحانات مدارس در نوبت دوم، در یک یا چند درس حد نصاب قبولی را دریافت نکرده باشد یا از سالهای قبلی درسی که قبول نشده باقی مانده باشد، میتواند در امتحانات خرداد، شهریور و یا دی ماه شرکت کند و در صورت کسب نمره بالای حد نصاب، قبول شناخته خواهد شد.
- – دانشآموز شاخه کاردانش که پس از امتحانات نوبت دوم در دو بخش نظری و عملی استاندارد مهارت، یا یکی از بخشهای آن حد نصاب قبولی را کسب نکرده باشد، باید در امتحانات خرداد، شهریور و یا دی ماه شرکت کند و در صورت کسب نمره بالای حد نصاب، قبول شناخته خواهد شد و گواهینامه استاندارد مهارت به او صادر خواهد شد.
شرایط قبولی در دروس امتحانات نهایی پایه دوازدهم:
– در امتحانات نهایی، دانشآموزانی قبول شناخته میشوند که دارای شرایط زیر باشند:
- 1. در زمان اعلام نتایج امتحانات نهایی پایه دوازدهم، نمره امتحان نهایی فرد در هر درس بدون ضریب کمتر از 7 نباشد.
- 2. نمره سالانه یا نمره تابستانی دانشآموز در هر درس کمتر از حد نصاب قبولی نباشد.
توجه 1: در دروس غیرحضوری، نمره حد نصاب قبولی در امتحانات نهایی بر اساس عملکرد دانشآموز خواهد بود.
توجه 2: در دروس فنی و حرفهای که حد نصاب قبولی آنها 12 است، برخی از قوانین مشمولین بند الف مستثنا هستند و دانشآموز باید در امتحانات شهریور ماه برای قبولی شرکت کند.
حد نصاب قبولی در هر درس در رشتههای نظری نمره 10 و در دروس شایستگیهای شاخه فنی و حرفهای نمره 12 است. لازم به ذکر است که در شاخه کاردانش، تعیین حد نصاب قبولی در بخش نظری و عملی به عهده مسئول سازمان استاندارد مهارت میباشد.
بعد از اعلام نتایج امتحانات نهایی، امکان اعتراض به نتایج امتحانات نهایی در بازهی زمانی مشخص فراهم میشود. در این بازه، دانشآموزان میتوانند در صورتی که فکر میکنند نمره بهتری در آزمون کسب کردهاند، به منظور بازبینی نمره خود از این گزینه استفاده نمایند.
برای محاسبه نمره سالیانه برای سوالات امتحان نهایی، از فرمول زیر استفاده میشود:
نمره سالیانه = ((نمره ارزشیابی پایانی نوبت دوم × 4) + (نمره ارزشیابی مستمر نوبت دوم) + (نمره پایانی نوبت اول × 2) + (نمره ارزشیابی نوبت اول)) / 8
بیش تر بخوانید: استفاده از تک ماده پایه نهم
تک ماده و تبصره: تفاوت و کاربرد آنها
در ادامه، به بررسی تفاوت و کاربرد تک ماده و تبصره میپردازیم. تک ماده و تبصره دو مفهوم کاملاً متفاوت هستند و استفاده آنها در شرایط متفاوتی قرار دارد.
تک ماده یک ابزار است که برای دانشآموزانی که در امتحانات نهایی به نمره قبولی نرسیدهاند، موجود است. با استفاده از تک ماده، دانشآموزان میتوانند نمره قبولی را کسب کنند. این امکان فقط برای دانشآموزان مقاطع نهم و دوازدهم فراهم میشود. ابتدا باید دانشآموز نمره بالای 7 را در مرحله اول امتحانات کسب کرده باشد و سپس با استفاده از تک ماده، به نمره مورد نیاز برسد.
تبصره به کاملاً مفهوم متفاوتی اشاره دارد. این مفهوم برای دانشآموزان پایه دوازدهم استفاده میشود که نمرهی آنها در زیر 7 قرار گرفته است، اما معدل آنها بالای 10 است. تبصره امکان میدهد تا دانشآموزان با این وضعیت، در امتحانات نهایی و غیرنهایی شرکت کنند و از آنها استفاده کنند.
بنابراین، میتوان نتیجه گرفت که تک ماده و تبصره دو مفهوم کاملاً متفاوتی هستند و در شرایط و موارد متفاوتی استفاده میشوند. تک ماده برای دانشآموزانی است که در امتحانات نهایی نمره قبولی را نکسب کردهاند، در حالی که تبصره برای دانشآموزانی استفاده میشود که در زمینه معدل دارای شرایط خاصی هستند.
بیش تر بخوانید: ثبت نام مدارس شاهد
بیش تر بخوانید: سامانه پادا
شرایط استفاده از تک ماده در پایه دوازدهم دوره متوسطه دوم 1402 – 1403
شرایط استفاده از تک ماده در پایه دوازدهم دوره متوسطه دوم 1402 – 1403 مربوط به دانش آموزان فارغ التحصیل است که در همه واحدهای درسی رشته مربوطه نمره قبولی را کسب کرده باشند و معدل آنها کمتر از 10 نباشد.
در ادامه، شرایط استفاده از تبصره تک ماده در دوره متوسطه دوم 1402 – 1403 را بررسی خواهیم کرد.
تبصره 1: در صورتی که آخرین نمره درس (سالانه، تابستانه و یا غیرحضوری) دانش آموز در چهار عنوان درسی (دو امتحان نهایی و دو امتحان غیرنهایی) نمره 7 و بیشتر با معدل حداقل 10 باشد، دانش آموز فارغ التحصیل شناخته میشود.
لازم به ذکر است که دانش آموزان شاخه فنی و حرفهای که حدنصاب قبولی آنها نمره 12 است و همچنین استاندارد مهارت و کارورزی در شاخه کاردانش مشمول استفاده از این تبصره نخواهند بود.
تبصره 2: در صورتی که در نوبت دوم (شهریور ماه) از شرایط تبصره تک ماده استفاده نشود و درخواست کتبی اولیاء دانش آموز صورت گیرد، اجازه استفاده از شرایط تبصره تک ماده داده میشود. اما اگر نمره کسب شده در نوبت امتحانی شهریور ماه در درس های مربوط به آن نمره کمتر از نمره امتحانات نهایی خرداد باشد، نمره خرداد ماه در کارنامه فرد ثبت خواهد شد.
محاسبه معدل کل به صورتی است که نمرات هر درس در پایان دوره دوم متوسطه با تعداد واحدهای درس در نمره پذیرفته شده آن درس (خرداد، شهریور ماه و یا دی ماه) ضرب میشود و مجموع حاصل ضربها تقسیم بر مجموع واحدهای این درسها میگردد. استفاده از تک ماده تأثیر زیادی در کاهش معدل فرد دارد.
در صورتی که تعداد واحدهای درسی گذرانده شده توسط دانش آموز بیشتر از حد مجاز واحدهای رشته مربوطه باشد، نمره درسهای اضافی در کارنامه و سوابق تحصیلی ثبت میشود و در محاسبه معدل کل فرد مورد استفاده قرار میگیرد.
بیش تر بخوانید: سایت همگام
تعداد دروس قابل تک ماده کردن در پایه دوازدهم
یکی از سوالاتی که دائماً توسط دانش آموزان پرسیده میشود این است که تعداد دروسی که میتوانیم با استفاده از تبصره یا تک ماده پاس کنیم چقدر است. همانطور که پیشتر توضیح داده شد، با استفاده از قانون تبصره و تک ماده، دیگر نیازی به شرکت در امتحان مجدد آن درس وجود ندارد و تنها نمره قبولی برای دانش آموز درس مربوطه ثبت میشود.
با تغییر در آییننامه آموزشی در سال 1402 – 1403، هر دانش آموز میتواند حداکثر در دو درس نهایی و دو درس غیرنهایی (داخلی) از تبصره استفاده کند. به عبارت دیگر، اگر دانش آموزی چهار درس با نمره زیر 10 و بالای 7 داشته باشد و معدل او نیز بالاتر از 10 باشد، میتواند بدون نیاز به شرکت مجدد در امتحانات، فارغ التحصیل شود.
بیش تر بخوانید: سایت تاییدیه تحصیلی emt.medu.ir
بیش تر بخوانید: سامانه سرویس مدارس تهران sns.tehranedu.ir
تأثیر تک ماده بر روی معدل پایه دوازدهم
دانشآموزانی که در امتحانات یک یا چند درس نمره قبولی کسب نکردهاند، در صورت داشتن شرایط موردنیاز که در متن فوق ذکر شده است، میتوانند از قانون تبصره یا تک ماده استفاده کنند. با این حال، لازم است توجه داشته باشند که دروسی که با استفاده از تک ماده و تبصره پاس میشوند، با همان نمره پایین در کارنامه ثبت میگردند. به عبارت دیگر، با استفاده از این قانون، دانشآموزان دیگر در امتحانات آن درس شرکت نخواهند کرد و صرفاً نمره قبولی به آنها داده میشود.
بنابراین، نمره پایینی که در کارنامه ثبت شده است، تأثیر منفی بر روی معدل و سوابق تحصیلی آنها خواهد داشت. به همین دلیل، توصیه میکنیم در زمان امتحانات، نهایت تلاش خود را به کار گیرید تا نمرات قابل قبولی کسب کنید، زیرا سوابق تحصیلی یکی از عوامل مهمی است که مستقیماً بر روی نتیجه کنکور تأثیرگذار است.
بیش تر بخوانید: اعلام نتایج آزمون مدارس تیزهوشان
اگر داوطلبی نخواهد از تبصره پایه دوازدهم استفاده کند چه راه های دیگری دارد؟
با توجه به آییننامه ارزشیابی دوره دوم متوسطه، اگر دانشآموزی تمایلی به استفاده از قانون تک ماده نداشته باشد، میتواند همراه با والدین خود به مدرسه مربوطه مراجعه کند و یک درخواست کتبی ارائه دهد تا در امتحانات ماه شهریور شرکت نماید. با کسب نمره قبولی حداقلی در امتحان نهایی، موفق به قبول شدن در آن درس خواهد شد.
همچنین، اگر نمره دانشآموز در ماه شهریور بالاتر از نمرهای است که در ماه خرداد کسب کرده است، نمره شهریور جایگزین میشود و دانشآموز از این مزیت بهره خواهد برد. اما اگر نمره در ماه شهریور کمتر از نمره خرداد باشد، همچنان نمره قبلی در ماه خرداد که در سیستم ثبت شده است، برای دانشآموز اعمال میشود.
بیش تر بخوانید: ثبت نام دبیرستان انرژی اتمی
بیش تر بخوانید: ثبت نام دبیرستان ماندگار البرز
حدنصاب قبولی در هر درس چگونه تعیین میشود؟
برای دستیابی به وضعیت قبولی در دروس یک پایه، دانشآموز باید در امتحانات خود نمرهای خاص را کسب کند. حدنصاب قبولی در هر درس بهطور کلی 10 و در دروس شایستگیهای فنی و غیرفنی رشته فنی حرفهای 12 است.
در رشته کاردانش، تعیین حدنصاب قبولی در استاندارد مهارت، به عهده دستگاه متولی استاندارد مهارت است و این میتواند در هر سال تغییر کند. تصمیم نهایی در این زمینه توسط این نهاد به مدارس و دانشآموزان اعلام میشود.
بیش تر بخوانید: ثبتنام پایه هفتم
بیش تر بخوانید: ثبت نام پایه اول ابتدایی
برای دانلود فایل pdf مطلب روی دانلود مقاله کلیک کنید.
تک ماده در امتحان نهایی پایه دوازدهم – شرایط و تعداد مجاز
برچسب ها
شرایط استفاده از تک ماده در دوره متوسطه دوم شرایط استفاده از تک ماده در پایه دوازدهم شرایط قبولی در درس های دوره متوسطه دوم 1402 - 1403 شرایط استفاده از تبصره در دوره متوسطه دوم 1403 - ۱۴۰۲