تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

ثبت نام مدارس استثنایی

📚 خلاصه ای از مقاله ثبت نام مدارس استثنایی:

ثبت نام مدارس استثنایی

در این مقاله جزئیات ثبت نام مدارس استثنایی ۱۴۰۲ بررسی شده و در مورد زمان پذیرش مدرسه، شرایط و نحوه ثبت نام مدارس استثنایی و مشاوره توضیح کاملی ارائه شده است

ثبت نام مدارس استثنایی

ثبت نام مدارس استثنایی

مدارس ویژه یا استثنایی برای حمایت از کودکان با ناتوانی های جسمی و ذهنی تاسیس شده‌اند. این مدارس امکانات و خدمات ویژه‌ای را به این دانش‌آموزان ارائه می‌دهند تا بتوانند با تحصیل در آن‌ها بهترین امکانات را دریافت کنند. زمان اعلام پذیرش دانش‌آموزان به همراه شرایط ثبت‌نام بر روی سامانه سناد استثنایی اعلام خواهد شد.

این مدارس به کودکانی که به صورت غیرارادی با ناتوانی های جسمی و ذهنی مواجه هستند و امکان تحصیل در مدارس عادی یا کنار سایر کودکان را ندارند، اجازه می‌دهند تا با ثبت‌نام در آن‌ها تحصیل کنند. برای این دسته از کودکان، تشکیل این مدارس مهم است، تا از جامعه نتنها طرد نشوند و امکان دستیابی به تحصیل در محیطی مناسب برای آن‌ها فراهم شود.

ثبت نام مدارس استثنایی

از آنجا که این کودکان هیچ نقشی در ایجاد ناتوانی های خود نداشته‌اند، مدارس استثنایی فرصتی را برای تحصیل در کنار هم به آن‌ها ارائه می‌دهند. در این مدارس، کودکان با شرایط مشابه زندگی می‌کنند و با یکدیگر تحصیل می‌کنند، به این ترتیب می‌توانند دوران تحصیل و کودکی خود را با لذت‌بخشی بیشتری سپری کنند و با احساس امنیت و راحتی پیشرفت کنند.

اهمیت این مدارس برای افراد با معلولیت جسمی و ذهنی در امکان استقلال در جامعه و مشارکت های اجتماعی بسیار بزرگ است. به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم به صورت دقیق و کامل به توضیحات مربوط به زمان، شرایط و روند ثبت‌نام در مدارس استثنایی ۱۴۰۲ بپردازیم، تا افراد با نیازهای ویژه به بهترین شکل از این فرصت استفاده کنند و بتوانند به بهترین نحو ممکن در جامعه مشارکت کنند.

زمان ثبت نام مدارس استثنایی ۱۴۰۲

در زمان ثبت‌نام مدارس استثنایی ۱۴۰۲، به خصوص در دوره‌ای که شیوع کرونا رخ داد، روند ثبت‌نام تمامی دانش‌آموزان مدارس دولتی و غیردولتی استثنایی، به جز پایه اول ابتدایی، به صورت آنلاین انجام شده است. این امر از طریق سامانه پادا pada.medu.ir انجام می‌شود و دانش‌آموزان یا والدین آن‌ها می‌توانند با مراجعه به این سایت و بارگذاری مدارک موردنیاز، مراحل ثبت‌نام در این مدارس را طی کنند.

برای ساماندهی و تنظیم فرآیند ثبت‌نام در مدارس استثنایی، سازمان آموزش و پرورش کشور، سایت مجزایی به نام “سناد مدارس استثنایی” و سامانه مای مدیو my.medu.ir ایجاد کرده است. این سایت جدا از سایر مدارس عادی است و کلیه شرایط عمومی ثبت‌نام مدارس استثنایی، مانند زمان نام‌نویسی در سال تحصیلی ۱۴۰۲، از طریق این سایت منتشر می‌شود و به اطلاع دانش‌آموزان و اولیاء محترم قرار می‌گیرد.

معمولاً فرآیند ثبت‌نام در این مدارس از خرداد ماه آغاز می‌شود. برای تکمیل مراحل ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس، مدیران مدارس با مراجعه به سامانه سناد، اطلاعات دانش‌آموزان را ثبت کرده و نسبت به نام‌نویسی و کلاس‌بندی آن‌ها اقدام می‌نمایند.

بیشتر بخوانید: ثبت‌نام پایه هفتم پادا
بیشتر بخوانید: ثبت نام پایه اول ابتدایی

شرایط ثبت‌نام در مدارس استثنایی

شرایط ثبت‌نام در مدارس استثنایی سال تحصیلی ۱۴۰۲

شرایط ثبت‌نام در مدارس استثنایی برای سال تحصیلی ۱۴۰۲، توسط وزارت آموزش و پرورش به‌صورت دقیق تعیین شده است و همه مدارس موظف به رعایت این دستور العمل اجرایی مربوط به ثبت‌نام هستند. وزارت آموزش و پرورش با اجرای سامانه شناسایی بازماندگان از تحصیل، به دانش‌آموزان استثنایی که به دلیل کمبود امکانات مجبور به ترک تحصیل شده‌اند، کمک می‌کند. پس از شناسایی این دانش‌آموزان، اقدامات لازم برای ثبت‌نام آن‌ها در مدارس استثنایی یا غیرحضوری انجام می‌شود. از مهم‌ترین شرایط لازم برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس استثنایی در پایه‌های تحصیلی مختلف، مطابق زیر است:

  1. یکی از مهم‌ترین شرایط ثبت‌نام در مدارس استثنایی در سال ۱۴۰۲، ارائه مشخصات فردی دانش‌آموز و والدین از جمله نام، نام خانوادگی، کد ملی و شماره تلفن همراه اولیا می‌باشد. همچنین، حضور پدر و مادر یا ولی قانونی از ضروری‌ترین شرایط برای ثبت‌نام در دوره‌های تحصیلی استثنایی است. اما برای ثبت‌نام در دوره‌های میان‌دوره در همان مدرسه، حضور اولیا و دانش‌آموز ضروری نیست و ثبت‌نام در پایه‌های بالاتر با ارائه مدارک لازم انجام می‌شود.
  2. نوآموزان پایه اول ابتدایی نیز برای ثبت‌نام نیازمند ارائه پرونده طرح سنجش سلامت جسمانی و آمادگی برای شروع تحصیل، اصل شناسنامه، کارت ملی و کاربرگ تشخیص نوع معلولیت به مدارس استثنایی شهر خود می‌باشند و مراحل ثبت‌نام را به صورت حضوری انجام می‌دهند.
  3. در طی مراحل سنجش، وضعیت هوش، بینایی، شنوایی، حرکتی، جسمی، چند معلولیتی و طیف اوتیسم این دانش‌آموزان مشخص می‌شود و کاربرگ تشخیصی برای آن‌ها صادر می‌شود. همچنین، ثبت‌نام دانش‌آموزان در دوره اول متوسطه ملزم به ارائه کارنامه پایان تحصیل در دوره ابتدایی می‌باشد و همچنین داشتن مدارک مربوط به عدم توانایی دانش‌آموز برای تحصیل در مدارس عادی، ضروری است.
  4. دانش‌آموزان پایه اول هر یک از دوره‌های تحصیلی که به دلیل شرایط خاص یا بیماری نمی‌توانند در زمان تعیین‌شده ثبت‌نام کنند و حضور پیدا کنند، باید تمام امور مربوط به نام‌نویسی خود را به اولیا خود بسپارند. در صورتی که دانش‌آموزان نتوانسته‌اند در زمان مقرر ثبت‌نام کنند، می‌توانند با ارائه گواهی موثق از کمیسیون اداره آموزش و پرورش استثنایی، فرآیند ثبت‌نام را انجام داده و به تحصیل بپردازند.
  5.  برای دانش‌آموزان معلول جسمی و حرکتی، نقص بینایی و شنوایی، اختلالات حرکتی و اوتیسم و دارای مشکل در نتیجه ارزیابی سواد حرکتی، حداقل سن ورود به دوره اول ابتدایی 6 سال تمام و حداکثر 10 سال تمام می‌باشد.
  6. برای دانش‌آموزان چند معلولیتی همراه با کم‌توانی ذهنی یا داشتن طیف اوتیسم همراه با کم‌توانی ذهنی، حداقل سن ورود به پایه اول استثنایی 6 سال تمام و حداکثر 11 سال تمام می‌باشد.
  7.  دانش‌آموزان پایه هفتم و هشتم (دوره اول متوسطه) استثنایی، حداکثر سن ثبت‌نام 17 و 18 سال تمام و دوره دوم متوسطه استثنایی، حداکثر سن نام‌نویسی 21 سال تمام است.

بیشتر بخوانید: ثبت نام مدارس شاهد
بیشتر بخوانید: ثبت نام مدارس نمونه دولتی
بیشتر بخوانید: ثبت نام تیزهوشان

نحوه ثبت نام دانش‌آموزان در مدارس استثنایی 1402

برای ثبت‌نام دانش‌آموزان در مدارس استثنایی 1402، مدیران باید از طریق سایت سناد استثنایی اقدام کنند. ابتدا با جستجوی آدرس سایت سناد استثنایی به نشانی snd.medu.ir وارد صفحه اصلی سامانه می‌شوند. سپس با کلیک بر روی گزینه “ورود به بخش مدارس”، وارد پنل مدرسه می‌شوند.

نحوه ثبت نام دانش‌آموزان در مدارس استثنایی

با ورود به صفحه جدید مشابه تصویر زیر، باید کد مدرسه، کد ملی و کلمه عبور خود را درج نموده و روی گزینه ورود کلیک نمایند. کد مدرسه یک کد 8 رقمی ثابت است که به هر یک از مدارس به صورت جداگانه اختصاص داده می شود.

ثبت نام مدارس استثنایی

با تکمیل اطلاعات مرحله قبل، به صفحه جدید که مربوط به امور دفتری است، وارد می شوند. در این صفحه لازم است با انتخاب گزینه ثبت نام دانش آموز جدید و وارد کردن کد ملی در کادر مربوطه، بر روی گزینه ادامه کلیک کنند.

نحوه ثبت نام مدارس استثنایی

با وارد کردن کد ملی، اگر دانش آموز از قبل در این سامانه ثبت نام باشد، اطلاعات دانش آموزی او نمایش داده می شود، اما در صورتی که برای بار نخست وارد سامانه سناد شده، ابتدا باید اطلاعاتش را ثبت کند. در تصویر زیر با تکمیل گزینه های نام، نام خانوادگی، جنسیت، وضعیت جسمی، نام و کد ملی پدر و مادر، شغل پدر و تایید اطلاعات، وارد مرحله بعد خواهند شد.

ثبت نام مدارس استثنایی

در صفحه زیر لازم است مجددا کد ملی پدر را وارد کرده و بر روی گزینه ادامه کلیک کنند.

نحوه ثبت نام مدارس استثنایی

حال باید اطلاعات مربوط به جنسیت دانش آموز، شماره تماس، محل تولد، شماره سریال شناسنامه و .. را در کادر های خواسته شده درج نمایند.

درج مشخصات در فرم ثبت نام مدارس استثنایی

حال اطلاعاتی که وارد سیستم شده به صورت جامع نمایش داده خواهد شد که لازم است بعد از بررسی صحت اطلاعات، آن ها را تایید و یا در صورت نیاز، ویرایش نمایند.

اطلاعات ثبت نام مدارس استثنایی

در این مرحله از منوی سمت راست روی گزینه لیست دانش آموزان که در تصویر به صورت کادر سبز رنگ نشان داده شده، کلیک کرده و سال تحصیلی ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ را انتخاب کنند. سپس پایه تحصیلی را انتخاب و بر روی گزینه “جستجو” کلیک نمایند.

ثبت نام مدارس استثنایی

بعد از جستجو، ثبت نام دانش آموز جدید در سایت تایید شده و مطابق با تصویر زیر اطلاعات کامل او نمایش داده می شود.

نحوه ثبت نام مدارس استثنایی

بدین صورت با طی کردن درست مراحلی که ذکر شد، فرآیند ثبت نام مدارس نیازهای ویژه از طریق سامانه سناد استثنایی به پایان خواهد رسید.

بیشتر بخوانید: ثبت نام مدارس هیئت امنایی
بیشتر بخوانید: ثبت نام مدارس فرهنگ
بیشتر بخوانید: ثبت نام دبیرستان البرز

مشاوره ثبت نام در مدارس استثنایی 1402

اهمیت مدرسه برای کودکان بسیار ویژه است، زیرا آن‌ها باید ساعات زیادی در طول روز را در آنجا سپری کنند. ثبت‌نام در مدارس با نیازهای ویژه می‌تواند دوران تحصیلی لذت‌بخشی را برای آن‌ها فراهم کند. این مدارس، با داشتن کادری مجرب و آموزش‌دیده در زمینه روانشناسی و مهارت‌های لازم در برخورد با کودکان دارای ناتوانی‌های جسمی و ذهنی، به خوبی می‌دانند که نحوه آموزش درست به این کودکان چگونه است.

از الزامات آموزش در این مدارس، وجود نیروهای متخصص و آموزش‌دیده است. این کودکان رفتارهای خاصی دارند که درک این شرایط و چگونگی برخورد با آن‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است که ممکن است معلمان و پرسنل مدارس عادی به خوبی از آن‌ها آگاه نباشند.

علاوه بر این، امکانات خاص و ویژه‌ای برای ارتقای کیفیت آموزش در مدارس استثنایی در نظر گرفته شده است. این کودکان قادر نیستند با امکانات معمولی و مطالعه متونی که در زمان ثبت‌نام کتاب‌های درسی دانش‌آموزان عادی دریافت می‌کنند، آموزش ببینند. بنابراین نیاز به ابزارهای آموزشی پیشرفته و کتاب‌های مخصوصی مانند بریل و ماشین‌های تایپ بریل دارند.

در مدارس استثنایی، کتاب‌های دارای خط بریل و ماشین تایپ بریل و امکانات مختلف با توجه به شرایط جسمی و ذهنی هر دانش‌آموز وجود دارد تا ضربه‌ای از این حیطه به فرآیند تحصیل آنان وارد نشود. به منظور استفاده از امکانات و شرایط مطلوبی که در این مدارس برای کودکان در نظر گرفته شده است، لازم است که در زمان مناسب و به موقع اقدام به ثبت‌نام در مدارس استثنایی کنید و آینده‌ای روشن را برای کودکانتان ترسیم کنید.

بیشتر بخوانید: ثبت نام مدارس سرای دانش
بیشتر بخوانید: ثبت نام مدارس سلام
بیشتر بخوانید: ثبت نام مدارس دکتر حسابی

 

در صورت نیاز به مشاوره تلفنی رایگان با موبایل می توانید از خدمات سامانه ندای مشاور استفاده کنید. همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی ثبت نام مدارس استثنایی کلیک کنید.

ثبت نام مدارس استثنایی

ثبت نام مدارس استثنایی

برچسب ها

ثبت نام مدارس استثنایی ۱۴۰۲ نحوه ثبت نام مدارس استثنایی ثبت نام مدارس استثنایی 1402 زمان ثبت نام مدارس استثنایی ثبت نام مدارس نیازهای ویژه

زمان شرایط و نحوه ثبت نام مدارس استثنایی ۱۴۰۲,ثبت نام مدارس استثنایی,شرایط ثبت نام مدارس,مدارس استثنایی,طرح سنجش سلامت,ثبت نام مدارس,سامانه پادا,استثنایی,ثبت نام,مدارس,شرایط,مدرسه,۱۴۰۲,1402

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

ثبت نام مدارس استثنایی

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل