تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

ادامه تحصیل مشمولان غایب ۱۴۰۲

📚 خلاصه ای از مقاله ادامه تحصیل مشمولان غایب ۱۴۰۲:

ادامه تحصیل مشمولان غایب

در این مقاله نحوه ادامه تحصیل مشمولان غایب و شرایط بازگشت به تحصیل سربازان مشمول بررسی می گردد.

ادامه تحصیل مشمولان غایب ۱۴۰۲

ادامه تحصیل مشمولان غایب ۱۴۰۲

ادامه تحصیل برای افرادی که در نظام وظیفه غایب بوده‌اند، با رعایت قوانین مربوطه ممکن نمی‌باشد و حتی پس از شرکت و قبولی در آزمون، این امکان برای آنان وجود نخواهد داشت.

همچنین، پذیرش دانشگاه‌ها برای افراد غایب نامتعارف و با خلاف ضوابط است و بنابراین دانشگاه‌ها اجازه ثبت نام این افراد را ندارند.

هر سال، در آیین‌نامه آموزشی دانشگاه‌های کشور، شرایط و قوانین مربوط به ادامه تحصیل مشمولان غایب و دانشجویان اخراجی تعیین می‌شود. جهت اطلاع از این قوانین، می‌توانید تا انتهای این مطلب همراه باشید.

ادامه تحصیل مشمولان غایب

 

نحوه ادامه تحصیل مشمولان غایب

ادامه تحصیل برای اشخاص مشمول قانون نظام وظیفه که در دوره زمانی مشخصی غایب بوده‌اند، تحت شرایط خاصی امکان‌پذیر است. برای ثبت نام مجدد در آزمون کنکور سراسری، این افراد می‌توانند با ارائه درخواست انصراف از دانشگاه محل تحصیل خود، مجوز ثبت نام یکباره را دریافت کنند.

افراد مشمول شامل آقایانی است که به سن 18 سالگی می‌رسند و بر اساس قوانین نظام وظیفه عمومی، افراد غایب به حساب می‌آیند.

دسته‌هایی از افراد مشمول عبارتند از:

  • ۱) افرادی که به منظور رسیدگی یا اعزام احضار می‌شوند، اما در مدت زمان مشخص شده توسط سازمان وظیفه عمومی، خود را معرفی نمی‌کنند.
  • ۲) افرادی که پس از یک ماه از پایان مدت اعتبار معافیت موقت خود، خود را معرفی نمی‌کنند.
  • ۳) افرادی که در زمان اعزام تعیین شده، برگه اعزام به خدمت خود را معرفی نمی‌کنند.
  • ۴) دانش‌آموزان مشمول سطح دیپلم و پیش‌دانشگاهی که در زمانهای مشخص شده قانونی، مدارک خود را به منظور معرفی ارسال نمی‌کنند.
  • ۵) فارغ‌التحصیلان با مدرک فوق دیپلم و بالاتر که تا یک سال پس از فراغت از تحصیل، خود را معرفی نمی‌کنند.
  • ۶) دانشجویانی که انصراف، اخراج یا ترک تحصیل داده‌اند و تا یک سال پس از تاریخ انصراف، اخراج یا ترک تحصیل خود را معرفی نمی‌کنند.
  • ۷) افرادی که در مقاطع تحصیلی مختلف بیش از حد مجاز ادامه تحصیل کرده‌اند.
  • ۸) افرادی که به عنوان داوطلب آزاد و متفرقه تحصیل کرده و بعد از موعد قانونی اعزام تحصیل خود را ادامه داده‌اند.”

مقررات مربوط به ثبت نام برای ادامه تحصیل افراد غایب

  1. برای دارندگان کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت، الزامی است که کارت خود را نمایش دهند و یک کپی از آن را به منظور ثبت در پرونده دانشجو تقدیم کنند.
  2. افرادی که سن آن‌ها بیشتر از ۵۱ سال است، برای ثبت نام نیاز به دریافت معافیت تحصیلی یا مجوز ندارند.
  3. دانشجویانی که کارت پایان خدمت یا معافیت از خدمت ندارند، برای دریافت معافیت تحصیلی باید مراجعه کنند.
  4. متقاضیانی که مدرک پیش دانشگاهی دارند و قبلاً از هر دانشگاهی انصراف نداده‌اند.
  5. از زمان دریافت مدرک پیش دانشگاهی یک سال گذشته باشد.
  6. از تاریخ فراغت، افرادی که در سال فارغ التحصیلی از دبیرستان هستند، یک سال فرصت برای معرفی دارند. به عنوان مثال، اگر کسی در سال ۱۳۷۵ متولد شده باشد و مدرک پیش دانشگاهی خود را در خرداد ماه ۱۳۹۳ دریافت کرده باشد، تا یکسال پس از فراغت فرصت دارد تا خود را معرفی کند.
  7. افرادی که در نیمه اول سال فارغ التحصیل می‌شوند، تا تاریخ سی ام شهریور سال بعد فرصت برای معرفی دارند. به استثناء داوطلبان آزاد که یک سال بعد از فارغ‌التحصیلی فرصت دارند.
  8. افرادی که قبل از سال ۱۳۹۱ مقطع اول دبیرستان را شروع کرده‌اند، تا سن ۲۴ سالگی در مقطع پیش‌دانشگاهی مجاز هستند.

 

نکات مهم ادامه تحصیل مشمولان غایب

  • دانش‌آموزانی که پس از ترک تحصیل و در مدت یک سال موفق به دریافت مدرک داوطلب آزاد شده‌اند، در صورت عدم غیبت، مجاز به تحصیل می‌باشند.
  • تحویل نامه‌ای که فراغت از تحصیل را از دانشگاه کارشناسی به ناجا تأیید کند.
  • گذشتن کمتر از یک سال از تاریخ فراغت از تحصیل دانشجو.
  • معدل مقطع کارشناسی کمتر از 12 نباشد.
  • انصراف دانشجو از دانشگاه قبلی.
  • در طول دوره‌های تحصیلی از مقطع دیپلم تا دکتری، دانشجویانی که می‌خواهند انصراف بدهند و مجدداً تحصیل کنند، تنها یکبار مجاز به انصراف هستند و ملاک انصراف یکبار از تاریخ 22 آبان 1390 به بعد است. بنابراین، افرادی که قبل از این تاریخ انصراف داده‌اند، به عنوان یک انصراف محسوب نمی‌شوند.
  • تحویل فرم انصراف از تحصیل به ناجا از دانشگاه قبلی.
  • گذشتن کمتر از یک سال از تاریخ انصراف از تحصیل.
  • افرادی که با انصراف مدرک معادل فراغت در مقطع پایین‌تر را دریافت می‌کنند، مجاز به تحصیل مجدد تا پایان خدمت یا اخذ معافیت دائم نمی‌باشند، مگر اینکه مدرک فراغت اخذ شده، معادل سنوات مجاز به تحصیل همان مدرک باشد. در این صورت، می‌توانند در مقاطع کارشناسی ناپیوسته یا ارشد ناپیوسته تحصیل کنند.
  • در صورتی که سنوات قانونی دانشجو به اتمام رسیده باشد، وی مجاز به انصراف در سنوات ارفاقی یا مهلت معرفی جهت شروع به تحصیل مجدد نمی‌باشد. به عبارت دیگر، مشمولان تنها در طول مدت مجاز به تحصیل هر مقطع، مجاز به انصراف و شروع به تحصیل مجدد هستند و در صورت انصراف در سنوات ارفاقی یا مهلت معرفی، مجاز به تحصیل مجدد نخواهند بود.
  • فارغ‌التحصیلان در مقاطع کاردانی و کارشناسی تنها مجاز به ادامه تحصیل در مقاطع ناپیوسته بالاتر می‌باشند، به عنوان مثال، از کاردانی به کارشناسی.
  • مشمولان ادامه تحصیل در مقاطعی که قبلاً از آن فارغ‌التحصیل شده‌اند، مجاز نمی‌باشند.
  • سربازان در طول خدمت، در صورت پذیرش در مقاطع کارشناسی و بالاتر، در صورت عدم غیبت و با دریافت گواهی قبولی از دانشگاه مورد پذیرش، به پلیس 10+ مراجعه کرده و پس از دریافت گواهی ترخیص از یگان و ثبت سوابق خدمت در سیستم توسط پلیس 10+، با دریافت فرم “پیوست ب” به دفاتر پلیس برای صدور معافیت تحصیلی مراجعه می‌نمایند.
  • ترخیص سربازان جهت تحصیل در مقطع کاردانی مجاز نمی‌باشد.
  • تحصیل همزمان با خدمت مجاز نمی‌باشد.
  • در صورت ارائه گواهی موافقت از نهاد یا سازمانی که متعهدین به خدمت نسبت به آن متعهد هستند، می‌توانند در دانشگاه ثبت‌نام کرده و نیازی به دریافت معافیت تحصیلی نداشته باشند.
  • دانشجویان ورودی سال 1390 و بعد از آن در صورت استفاده از سنوات ارفاقی برای اتمام تحصیل، اجازه ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را ندارند.
  • دانشجویان اخراجی به هیچ عنوان مجاز به ادامه تحصیل تا پایان خدمت سربازی و یا اخذ معافیت دائم نمی‌باشند، به غیر از افرادی که پیش از ورود به سن مشمولیت اخراج شده‌اند.
  • دارندگان گواهی موقت پزشکی تنها با مجوز وظیفه عمومی مجاز به ثبت‌نام و شروع به تحصیل می‌باشند.
  • دانشجویان انصرافی از واحد تهران غرب که تقاضای بازگشت به تحصیل دارند، در صورت عدم اعزام به خدمت، عدم انصراف در سنوات ارفاقی و گذشت نکردن از یکسال از تاریخ انصراف، می‌توانند با ارائه موافقت کمیسیون موارد خاص دانشگاه، تقاضای بازگشت به تحصیل از وظیفه عمومی نمایند.”

تذکرات مهم نظام وظیفه برای ثبت نام مشمولان غایب

  1. معافیت تحصیلی برای مشمولان غایب صادر نشده و مجاز به ادامه تحصیل نمی‌باشند.
  2. حق ادامه تحصیل تا پایان خدمت وظیفه عمومی یا اخذ معافیت دائم برای دانشجویان اخراجی و ترک تحصیلی وجود ندارد.
  3. در هیچ یک از مقاطع تحصیلی، تحصیل هم‌زمان با انجام خدمت سربازی مجاز نبوده و برای این دسته از دانشجویان معافیت تحصیلی صادر نخواهد شد.
  4. مشمولانی که در هنگام خدمت وظیفه عمومی می‌باشند، با این شرط که بدون غیبت به خدمت اعزام شده باشند، به غیر از پذیرفته شدگان دوره کاردانی، حتی اگر بیش از یکسال از فراغت از تحصیل آن‌ها در مقطع قبلی سپری شده باشد، می‌توانند با دریافت فرم درخواست معافیت از خدمت ترخیص گردند.
  5. در دانشگاه، صادر شدن مجوز تحصیل آن‌ها بستگی به ترخیص از خدمت وظیفه و صدور مجوز یا معافیت تحصیلی این افراد توسط دفاتر پلیس 10+ یا وظیفه عمومی مربوطه است.
  6.  تا پیش از شروع نیمسال دوم خدمت، شاغلانی که خدمت وظیفه عمومی آن‌ها به صورت کامل به پایان می‌رسد، می‌توانند در دانشگاه ثبت‌نام نموده و برای نیمسال اول از مرخصی تحصیلی استفاده نمایند.
  7. فارغ‌التحصیلان مقطع کاردانی و کارشناسی در مقطع ناپیوسته بالاتر، تنها مجاز به شروع به تحصیل بوده و شرایط ادامه تحصیل در مقطع پیوسته بالاتر را نخواهند داشت، مگر در صورتی که رشته‌هایی تایید شده توسط وزارت علوم یا بهداشت فاقد مقطع ناپیوسته بالاتر باشند که در این صورت سنوات تحصیل طی شده مقطع قبلی در سنوات مقطع جدید لحاظ خواهد شد.
  8. دانشجویانی که علاقه به انصراف و شروع به تحصیل مجدد دارند، در طول دوره‌های تحصیلی از مقطع دیپلم تا دکتری، تنها یکبار مجاز به انصراف در سنوات قانونی یعنی سنوات اولیه تحصیل بوده و حداکثر تا یکسال پس از تاریخ انصراف می‌توانند دوباره اقدام به تحصیل نمایند. منعی برای تحصیل اینگونه دانشجویان در مقطع پایین‌تر نیز وجود نخواهد داشت.
  9. ملاک یکبار انصراف از تاریخ 1390/08/22 به بعد بوده و افرادی که پیش از تاریخ ذکر شده انصراف داده باشند، جزو یکبار انصراف آن‌ها محسوب نخواهد شد.
  10. دانشجویان چنانچه پیش از ثبت‌نام در دانشگاه، در مراحل رسیدگی به معافیت پزشکی قرار داشته باشند، ادامه‌رسیدگی به درخواست پزشکی وی مانعی ندارد.

ادامه تحصیل دانشجویان اخراجی

⚡️ میانگین نمرات دانشجویانی که در دو نیمسال تحصیلی دوره کاردانی و یا سه نیمسال تحصیلی دوره کارشناسی کمتر از ۱۲ باشد، موجب محروم شدن از ادامه تحصیل و به اصطلاح “دانشجوی اخراجی” می‌شوند.

⚡️ در نظر داشته باشید که امکان اخراج دانشجو در صورت عدم اتمام تحصیل در سنوات مجاز تحصیلی نیز طبق آیین‌نامه بسیاری از دانشگاه‌ها وجود دارد.
شرایط ادامه تحصیل دانشجویان اخراجی

⚡️ در طول تحصیل، دانشجویانی که قصد انصراف از دانشگاه دولتی و تحصیل مجدد رشته دیگری را داشته باشند، می‌توانند تنها یک بار با تحویل درخواست انصراف به دانشگاه محل تحصیل و پرداخت شهریه مصوب برای دانشجویان انصرافی در تمام مقاطع تحصیلی نسبت به ثبت نام مجدد در کنکور سراسری اقدام نمایند.

⚡️ تا یک سال از تاریخ انصراف از دانشگاه روزانه، دانشجویان باید دقت نمایند که جهت مشخص کردن شرایط معافیت تحصیلی خود زمان خواهند داشت و در طول این زمان می‌بایست نسبت به ثبت نام در دانشگاه جدید اقدام نمایند.

⚡️ دانشجویانی که با حکم کمیته انضباطی دانشگاه اخراج شده باشند، باید درخواست نمایند تا شرایط ادامه تحصیل آن‌ها توسط دانشگاه بررسی شود.

⚡️ پیگیری رسیدگی به درخواست دانشجویان اخراجی در کمیسیون‌های موارد خاص دانشگاه و کمیسیون مرکزی وزارت علوم انجام می‌گیرد و اغلب سعی بر این است که دانشجو از تحصیل محروم نشود.

⚡️ در صورتی که داوطلب واحد‌های حد نصاب را گذرانده ولی نتواند تحصیل خود را به اتمام برساند، با مدرک کاردانی از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌گردد.

⚡️ از زمان ارائه درخواست رسیدگی دانشجو، دانشگاه موظف است تا شروع ترم تحصیلی جدید، تکلیف دانشجو را مشخص کرده و حکم نهایی را به او اعلام نماید.

⚡️ اخراج دانشجو از دانشگاه در مواردی که با ارائه دلایل موجه ثابت شود که اشتباه صورت گرفته است، دانشگاه می‌تواند با تایید کمیسیون موارد خاص و اعلام کتبی آن، مجوز بازگشت دانشجو به تحصیل را صادر نماید.

شرایط دانشجویان اخراجی در کنکور سراسری

🔸 این امکان برای دانشجویان اخراجی دوره کارشناسی که مدرک معادل کاردانی یا فوق‌دیپلم را از محل تحصیل پیشین خود دریافت کرده باشند، وجود دارد تا در صورت نداشتن مشکل نظام وظیفه، نسبت به ثبت‌نام مجدد در کنکور سراسری اقدام نمایند.

🔸 دانشجویان دوره روزانه‌ای که هیچگونه محدودیتی برای انتخاب رشته ندارند و حتماً می‌بایست تا تاریخ ۲۵ اسفند برگه انصراف خود را به دانشگاه قبلی خود ارائه دهند.

🔸 به شرط نداشتن مشکل نظام وظیفه، دانشجویان دوره‌های شبانه، دانشگاه آزاد، پیام نور و پردیس خودگردان و همچنین مؤسسات غیرانتفاعی، می‌توانند در زمان ثبت‌نام دانشگاه جدید، نامه انصراف از تحصیل خود را به دانشگاه قبلی ارائه نمایند.

شرایط لازم جهت ثبت‌نام مجدد کنکور سراسری

✅ به پایان رسیدن خدمات فارغ‌التحصیلان رشته‌های پزشکی اعم از مشمولین خدمات اجباری قانون خدمت پزشکان و پیراپزشکان در مقطع کارشناسی حداکثر تا تاریخ ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ و یا ۳۱ بهمن ۱۴۰۰ برای رشته‌های با پذیرش در نیمسال دوم تحصیلی ۱۴۰۰-۱۴۰۲

✅ عدم درخواست کتبی فرم تعهد به خدمت برای دستگاه‌های اجرایی

✅ نداشتن ممنوعیت تحصیل از طرف سازمان نظام وظیفه

✔️ بنابر آخرین تغییرات سال ۱۴۰۰، دانشجویان اخراجی دوره کارشناسی که مدرک معادل کاردانی یا فوق‌دیپلم را از محل تحصیل قبلی خود دریافت کرده باشند، همانند دانشجویان انصرافی در صورت عدم مشکل نظام وظیفه از حق ثبت‌نام مجدد در کنکور سراسری برخوردار خواهند بود و هیچگونه محدودیتی در انجام انتخاب رشته نخواهند داشت.

ادامه تحصیل مشمولان غایب ۱۴۰۲

ادامه تحصیل مشمولان غایب ۱۴۰۲

برچسب ها

ادامه تحصیل مشمولان غایب تحصیل مشمولان غایب نحوه تحصیل مشمولان غایب شرایط ادامه تحصیل مشمولان غایب

ادامه تحصیل مشمولان غایب,ادامه تحصیل,غایب,مشمول,سرباز

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

ادامه تحصیل مشمولان غایب ۱۴۰۲

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل