تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

لیسانس به دکتری

📚 خلاصه ای از مقاله لیسانس به دکتری:

لیسانس به دکتری

توضیحات جامع درباره جزئیات لیسانس به دکتری و همچنین شرایط و نحوه ثبت نام از مقطع کارشناسی به دکتری به صورت مستقیم توضیح داده شده است و درباره شرایط ورود از لیسانس به دکترا توضیحات جامع ارائه شده است.

لیسانس به دکتری

لیسانس به دکتری

اشخاصی که دارای مدرک کارشناسی پیوسته هستند و استعدادهای برجسته دارند، بدون نیاز به گذراندن مراحل کارشناسی ارشد، می‌توانند به صورت مستقیم وارد دوره دکتری شوند و در واقع از لیسانس به دکتری پیشرفت کنند. برای این منظور، علاقه‌مندان باید درخواست خود را به همراه نامه معرفی از اساتید، مدرک استعداد برجسته و گواهی فراغت از تحصیل خود را به دانشگاه مورد نظر ارسال کنند.

لیسانس به دکتری

در حال حاضر، فارغ‌التحصیلان کارشناسی که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر را دارند، ابتدا وارد دوره کارشناسی ارشد می‌شوند و پس از فراغت از آن، به دنبال دکتری می‌گردند. در این مرحله، با توجه به مراحل پذیرش نیمه‌متمرکز و مصاحبه‌های دشوار در دکتری و همچنین با افزایش سن، بسیاری از علاقه‌مندان از ادامه راه دکتری خسته می‌شوند و تصمیم می‌گیرند به جای آن، بهتر است به بازار کار وارد شوند.

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با هدف حمایت از استعدادهای برجسته و تسهیل شرایط ادامه تحصیل و جوان‌گرایی با تأکید بر تحقیق در کشور، آیین‌نامه انتقال از لیسانس به دکتری را تصویب کرده است. این آیین‌نامه به فارغ‌التحصیلان کارشناسی امکان می‌دهد بدون نیاز به کارشناسی ارشد و با سن کمتر، به‌صورت مستقیم وارد دوره دکتری شوند و زمان بیشتری برای به دست آوردن مهارت‌های لازم و پیشرفت رزومه شغلی خود در بازار کار داشته باشند.

به منظور رفع ابهامات و افزایش آگاهی، توضیحاتی درباره زمان و روش ثبت‌نام و جزئیات ورود مستقیم از کارشناسی به دکتری در سایر کشورها ارائه شده است تا با جزییات طرح تصویب شده و روش بهره‌برداری از آن آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: ثبت نام لیسانس به پزشکی

شرایط ثبت نام در دوره دکتری مستقیم

تمام دانشگاه‌ها برای جذب دانشجو در دکتری مستقیم نیاز به مجوز از وزارت علوم دارند. قبل از شروع این دوره، توصیه می‌شود داوطلبان از صحت مجوز دانشگاه مورد نظر خود مطمئن شوند. در ادامه، به شرایطی که می‌توان با آنها برای ثبت نام در دکتری مستقیم از لیسانس اقدام کرد، می‌پردازیم:

1. داشتن شرایط عمومی ثبت نام در دوره دکتری، شامل اعتقاد به دین اسلام یا یکی از ادیان تأیید شده قانون اساسی، عدم دشمنی با جمهوری اسلامی ایران، عدم عضویت در گروه‌های منحرف و فراماسونری، و عدم اعتیاد به مواد مخدر و…

2. احراز شرایط استعداد درخشان بودن داوطلب. در صورت داشتن یکی از شرایط زیر، داوطلب می‌تواند درخواست خود برای ثبت نام در دکتری مستقیم در رشته فارغ‌التحصیلی خود را به دانشکده مربوطه اعلام کند:

  • داوطلب دارای نشان جهانی المپیادهای دانش آموزی با رتبه اول تا سوم بین دانشجویان ورودی و رشته خود است.
  • داوطلب دارای نشان طلای کشوری المپیادهای دانش آموزی با رتبه اول تا سوم بین دانشجویان ورودی و رشته خود است.
  • داوطلب برگزیده رتبه 1 تا 3 المپیادهای علمی دانشجویی کشور در هر یک از رشته‌های تحصیلی با رتبه اول تا سوم بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی خود است.
  • داوطلبی که در آزمون کارشناسی ارشد سازمان سنجش شرکت کرده و جزو پنج درصد برترین رتبه‌ها در رشته و گرایش خود است.

علاوه بر این، وزارت علوم برای پذیرش از لیسانس به دکتری به شاخص‌های دیگری نیز توجه می‌کند، مانند:

  1. 1. داشتن معدل بالای دیپلم.
  2. 2. داشتن مدرک کارشناسی مورد تأیید وزارت علوم.
  3. 3. داشتن معدل 18/5 به بالا در کل دوره کارشناسی.
  4. 4. داشتن هوش بالا.
  5. 5. داشتن قدرت فراگیری مطالب.
  6. 6. داشتن اختراع و ثبت آن.
  7. 7. داشتن مقاله علمی معتبر.
  8. 8. داشتن توصیه‌نامه از اساتید دانشگاه.
  9. 9. داشتن سهمیه ایثارگری.

در حال حاضر، سایت ثبت نام و درگاهی برای ثبت نام در دوره دکتری مستقیم اعلام نشده است. لذا، درخواست خود را باید حضوری به دانشگاه ارائه دهید.

در صورتی که داوطلب شرایط مذکور را دارد، توصیه می‌شود که پس از فارغ‌التحصیلی از دوره کارشناسی، درخواست ورود به دوره دکتری مستقیم را به آموزش دانشکده مربوطه اعلام کند. سپس پس از موافقت با درخواست، داوطلب به مصاحبه علمی دکتری دعوت خواهد شد. در صورت موفقیت در مصاحبه، او به عنوان دانشجوی دکتری مستقیم تلقی می‌شود.

بیشتر بخوانید: ثبت نام کارشناسی ارشد بدون کنکور وزارت بهداشت

منظور از لیسانس به دکتری مستقیم چیست ؟

دکتری مستقیم، یک دوره آموزشی با مدت زمان سه سال و نیم تا پنج سال است. پس از گذراندن و موفقیت در این دوره، داوطلب مدرک دکتری خود را دریافت می‌کند و این مدرک هیچ تفاوت اعتباری با دکتری ناپیوسته ندارد. تنها نکته‌ای که باید درباره دریافت مدرک دکتری مستقیم بگوییم این است که داوطلب با داشتن استعداد درخشان و مدرک کارشناسی، در این دوره پذیرفته می‌شود.

مدت زمان مجاز برای تحصیل حداقل 8 نیمسال و حداکثر 11 نیمسال است. اگر داوطلب به دلیل شرایط غیر قابل پیش‌بینی در این بازه به خاطر شرایط ناگواری فارغ‌التحصیل نشود، با تأیید استاد راهنما و پس از موافقت کمیسیون، می‌تواند یک نیمسال تحصیلی به مدت تمدید شود.

این دوره شامل دو بخش آموزشی و پژوهشی است. در ابتدا، دانشجو موظف است بخش آموزشی را گذراند که مدت زمان آن 5 نیمسال است. سپس ارزیابی جامعی که شامل آزمون جامعی در سطح کیفی و کمی از فعالیت‌های علمی دانشجو است، صورت می‌گیرد. در صورت موفقیت در این ارزیابی، دانشجو وارد بخش پژوهشی می‌شود.

دانشجو از ابتدای نیمسال دوم، که استاد راهنمای رساله دکتری برای او تعیین می‌شود، باید انتخاب موضوع و مطالعات مرتبط با آن را آغاز کند و تا قبل از شروع نیمسال ششم، موضوع رساله را تأیید استاد راهنما و دانشکده مورد نظر برساند.

پس از ارزیابی جامع بخش آموزشی و موفقیت در آن که نشانگر صلاحیت علمی دانشجو و پذیرش پروپوزال برای بخش پژوهش است، دانشجو رساله دکتری خود را نگارش و پس از تأیید، دفاع می‌کند. در نهایت، دانشجو به عنوان فارغ‌التحصیل دکتری مستقیم شمرده می‌شود.

دوره دکتری مستقیم شامل حداقل 62 و حداکثر 64 واحد درسی است که 24 واحد آن مربوط به رساله دکتری است. دانشجوی دکتری مستقیم در هر نیمسال تحصیلی حداقل 8 و حداکثر 14 واحد درسی باید بگیرد. با این حال، اگر دانشجو در آخرین نیمسال تحصیلی خود باقی‌مانده واحد درسی کمتر از 8 باشد، از این قاعده مستثنی می‌شود.

باید به این نکته اشاره کرد که دانشکده پزشکی دانشگاه تهران هر سال آزمونی به نام لیسانس به پزشکی برگزار می‌کند. این آزمون برای فارغ‌التحصیلان کارشناسی که علاقه‌مند به رشته پزشکی هستند، برگزار می‌شود. پس از طی مراحل کتبی و شفاهی، داوطلبان موفق وارد دانشکده پزشکی دانشگاه تهران می‌شوند. ثبت‌نام در آزمون لیسانس به پزشکی از طریق سایت معاونت آموزشی علوم پزشکی تهران در دی ماه انجام می شود.

بیشتر بخوانید: سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد

مشاوره ورود مستقیم از لیسانس به دکتری

از جهات مختلف، دوره لیسانس به دکتری (دکتری مستقیم) و دکتری پیوسته دو مفهوم متفاوت هستند و شرایط و آیین‌نامه‌های جداگانه‌ای دارند. در ادامه به طور خلاصه تفاوت بین این دو مورد را توضیح می‌دهیم.

داوطلبانی که دارای مدرک دیپلم هستند و قصد ورود به دوره دکتری پیوسته را دارند، باید در زمان ثبت‌نام کنکور سراسری (هنگام انتخاب رشته)، کد رشته دکتری پیوسته را انتخاب کرده و در صورت قبولی پس از هفت سال تحصیل به دریافت مدرک دکتری می‌رسند. مقاطع تحصیلی این دوره شامل کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا است.

باید توجه داشت که تعداد زیادی رشته وجود ندارد که به صورت دکتری پیوسته ارائه شوند. به طور کلی، دکتری پیوسته بیوتکنولوژی در گروه علوم تجربی و دکتری پیوسته فیزیک در گروه ریاضی و فیزیک را شامل می‌شود. داوطلبان با دیپلم می‌توانند برای ورود به این دوره از طریق کنکور سراسری اقدام کنند.

دوره لیسانس به دکتری مستقیم برای داوطلبانی است که دارای مدرک کارشناسی پیوسته (لیسانس) هستند و با داشتن شرایط استعداد درخشان، به طریق درخواست، از حضور در مقطع کارشناسی ارشد برای ورود به دوره دکتری صرف نظر می‌کنند. مقاطع تحصیلی این دوره شامل کارشناسی ارشد و دکترا است.

بیشتر بخوانید: ثبت نام بدون کنکور کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

لیسانس به دکتری در خارج از کشور

تصویب آیین‌نامه کارشناسی به دکتری در وزارت علوم به تازگی انجام شده است، بنابراین بسیاری از افراد با این طرح آشنا نیستند. با این حال، این عبارت (لیسانس به دکتری) برای داوطلبانی که قصد دریافت فاند یا بورسیه تحصیلی در کشورهای خارجی را دارند، معروف است.

همانطور که در ایران سختگیری‌هایی برای ورود به این دوره وجود دارد، همین موضوع در کشورهای دیگر نیز صادق است. به عنوان مثال، در انگلستان و استرالیا، پذیرش در این دوره به صعوبت انجام می‌شود، ولی کشوری که احتمال بیشتری برای دریافت فاند دکتری وجود دارد، کشور آمریکا است. در این کشور به دلیل وجود فرصت‌های بیشتر برای دریافت فاند دکتری نسبت به کارشناسی ارشد، تقاضا بیشتری وجود دارد.

برای داوطلبانی که قصد دریافت فاند دکتری را دارند، توصیه می‌شود با دانشجویان برجسته و دکتری دانشگاه خود در زمینه نوشتن مقاله همکاری کنند تا تجربه کافی را کسب کنند و با داشتن مقاله‌های معتبر در رزومه خود، احتمال قبولی خود را افزایش دهند.

علاوه بر این، داوطلب می‌تواند از طریق ارتباط با دانشگاه مورد نظر خود، سوالی مطرح کند که در صورت عدم پذیرش در مقطع دکتری، آیا او را در مقطع کارشناسی ارشد قبول می‌کنند یا خیر. بسیاری از دانشگاه‌ها این گزینه را در نظر دارند.

مدارکی که داوطلب برای دریافت فاند تحصیلی دکتری نیاز دارد و باید ارائه کند، شامل:

  • – گواهی مدارک تحصیلی قبلی
  • – ریز نمرات
  • – توصیه‌نامه‌های اساتید
  • – یکی از مدارک زبان انگلیسی (IELTS، TOEFL، GRE، GMAT)

بیشتر بخوانید: ثبت نام کارشناسی ارشد فراگیر دانشگاه آزاد

بیشتر بخوانید: ثبت نام ارشد فراگیر پیام نور

 

در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی می توانید از خدمات سامانه ندای مشاور استفاده کنید. همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی لیسانس به دکتری کلیک کنید.

لیسانس به دکتری

لیسانس به دکتری

برچسب ها

لیسانس به دکتری کارشناسی به دکتری شرایط ورود مستقیم به دکتری نحوه ورود از لیسانس به دکتری

صفر تا صد آزمون لیسانس به پزشکی,ثبت نام آزمون لیسانس به پزشکی,شرایط عمومی ثبت نام دکتریالمپيادهای علمی دانشجویی,دکتری پیوسته بیوتکنولوژی,ثبت نام لیسانس به دکتری,لیسانس به دکتری چیست,دکتری پیوسته فیزیک,کارشناسی به دکتری,آزمون جامع دکتری,لیسانس به دکتری,بورسیه تحصیلی,مصاحبه علمی,نوشتن مقاله,توصیه نامه,کارشناسی,پروپوزال,كارشناسي,كارشناسی,ثبت نام,شرایطی,لیسانس,شرایط,دکتری,شرايط,دکترا

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

لیسانس به دکتری

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل