تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

صفر تا صد انتخاب رشته

📚 خلاصه ای از مقاله صفر تا صد انتخاب رشته:

صفر تا صد انتخاب رشته

در این مقاله به بررسی عوامل اصلی و تاثیرگذار در انتخاب رشته کنکور سراسری در سال ۱۴۰۲ پرداخته شده و نحوه چینش این انتخاب رشته کنکور 1402 توضیح داده شده است

صفر تا صد انتخاب رشته

صفر تا صد انتخاب رشته

تمامی شرکت‌کنندگان پس از مشارکت در هر یک از دوره‌های آزمون کنکور سراسری باید به دقت و با در نظر گرفتن عواملی از جمله شهریه، سطح دانشگاه، موقعیت و مکان دانشگاه، علاقه، فاصله و موارد مشابه، در نیمه دوم مرداد ماه سال ۱۴۰۲، به نشانی sanjesh.org اقدام به تنظیم و ثبت انتخاب رشته خود کنند.

انتخاب رشته در کنکور سراسری امروزه به عنوان یک چالش مهم برای تمامی شرکت‌کنندگان محسوب می‌شود. با ترکیب کنکور سراسری و دانشگاه آزاد، فقط مراحل ثبت نام، برگزاری آزمون و اعلام نتایج اولیه این دو به هم پیوسته و همچنین مرحله انتخاب رشته و اعلام نتایج نهایی این دو دانشگاه به صورت جداگانه و به ترتیب توسط سایت‌های سنجش و دانشگاه آزاد صورت می‌پذیرد.

صفر تا صد انتخاب رشته

آشنایی با مراحل انتخاب رشته در کنکور سراسری و دانشگاه آزاد می‌تواند به شدت به رسیدن به قبولی نهایی و پذیرش در رشته دلخواه شرکت‌کننده کمک کند. بنابراین، برای رسیدن به قبولی نهایی، انتخاب رشته صحیح و با رعایت معیارها و ملاک‌های مهم باید توسط شرکت‌کننده انجام شود.

این ملاک‌ها و نکات شامل چه مواردی می‌شوند؟ آیا این ملاک‌ها برای تمامی شرکت‌کنندگان یکسان هستند؟ چه تفاوتی بین انتخاب رشته در کنکور سراسری و دانشگاه آزاد وجود دارد؟ در ادامه این مقاله قصد داریم به تمامی این سوالات درباره انتخاب رشته در سال ۱۴۰۲ پاسخ دهیم و به صورت جامع، به همراه توضیح نکاتی که باید به آن‌ها توجه شود، روش انتخاب رشته در سال ۱۴۰۲ را شرح دهیم.

چگونه می‌توان کارنامه کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ را بررسی کرد؟

اطلاعات مهمی در کارنامه کنکور سراسری وجود دارد که شامل مشخصات فردی، معدل، تأثیر سوابق تحصیلی، نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی (نمره کل) هر داوطلب می‌باشد. بعد از اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری، داوطلبان باید به سایت سنجش به نشانی sanjesh.org مراجعه کرده و کارنامه خود را دریافت کنند.

نکته اول در بررسی کارنامه اولیه کنکور سراسری این است که داوطلب باید اطلاعات فردی شناسنامه‌ای خود را بررسی کرده و سپس با مرور سوالات و پاسخ‌نامه کنکور سراسری، نمراتی که در کارنامه وی ثبت شده است، را با نمرات مورد انتظار خود مقایسه کند. در صورت وجود خطا در محاسبه هر یک از این اطلاعات، داوطلب می‌تواند اعتراض خود را درباره نتایج کنکور سراسری ارائه دهد.

بخش مهم‌تر کارنامه شامل نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی داوطلب است. این بخش از کارنامه اعلام نتایج اولیه کنکور سراسری به داوطلبان اعلام می‌کند که چه رتبه‌ای را کسب کرده‌اند و نمره کل یا تراز آنها چقدر است.

با توجه به تغییرات کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ که حذف زیرگروه‌ها از مهم‌ترین آنهاست، تمامی داوطلبان باید در هر کارنامه اولیه کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ به نمرات خام و نمرات آزمون اختصاصی خود دقت بیشتری داشته باشند و بر اساس این دو معیار، رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند.

ضمن رتبه‌بندی، یکی از نکات مهم کارنامه وضعیت قابلیت قبول یا عدم قابلیت قبول داوطلب در دوره‌های روزانه و غیرروزانه است. به دلیل تلفیق ثبت‌نام دانشگاه آزاد و سراسری، در این کارنامه نیز وضعیت قابلیت انتخاب رشته در دانشگاه آزاد به داوطلبان اعلام می‌شود. داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه آزاد شده‌اند، در انتهای کارنامه خود یک کد دسترسی برای انتخاب رشته مشاهده می‌کنند. افرادی که علاقه‌مند به انتخاب رشته تضمینی کنکور سراسری هستند، با مطالعه مقاله زیر می‌توانند از جزئیات انتخاب رشته در دانشگاه آزاد آگاه شوند.

بیشتر بخوانید:  انتخاب رشته کنکور سراسری

بیشتر بخوانید: راهنمای کامل انتخاب رشته دانشگاه آزاد

نحوه چینش انتخاب رشته در کنکور سراسری سال ۱۴۰۲

انتخاب رشته در کنکور سراسری به این صورت است که داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته هستند، می‌توانند بدون پرداخت هزینه‌ای، با مراجعه به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org، رشته‌های مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

هر داوطلب مجاز است حداکثر ۱۵۰ کد رشته محل از بین رشته‌های مربوط به گروه آزمایشی ثبت نام خود را انتخاب کند. داوطلبان گروه تجربی باید توجه کنند که انتخاب رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی از طریق سایت سنجش انجام می‌شود. بنابراین، متقاضیان دانشگاه آزاد باید کدهای رشته‌های مذکور را در فرم انتخاب رشته کنکور وارد کنند، اما سایر کدهای رشته‌های محل را در زمان انتخاب رشته در سایت انتخاب رشته دانشگاه آزاد وارد کنند.

اختیار انتخاب ۱۵۰ رشته محل در انتخاب رشته سراسری، به داوطلبان امکان بسیار زیادی می‌دهد تا بتوانند رشته‌های محل مورد علاقه خود را انتخاب کنند. بنابراین، ترتیبی که برای انتخاب رشته در نظر گرفته می‌شود، صرفاً بر مبنای علاقه داوطلب است و باید بر اساس اولویت شخصی او باشد. سازمان سنجش، فرم انتخاب رشته داوطلب را از بالا به پایین مرور می‌کند و تا زمانی که تمام انتخاب‌ها را بررسی نکند، به برگه داوطلب بعدی نمی‌رود، مگر اینکه در انتخاب‌های قبول شده باشد که در اینجا اعلام قبولی را صادر می‌کند و انتخاب‌های بعدی را بررسی نمی‌کند.

به عنوان مثال، در فرم انتخاب رشته خود، شما ۱۰۰ کد رشته محل را ذکر کرده‌اید. سازمان سنجش ترتیب انتخاب‌های شما را از بالا به پایین بررسی می‌کند و در صورتی که در انتخاب شماره ۵۹، قبولی برای شما مشخص شود، در آنجا متوقف می‌شود و قبولی را اعلام می‌کند.

حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد از انتخاب‌های داوطلب به رشته‌هایی اختصاص داده می‌شود که داوطلب در آنها فرصت کمی برای قبولی دارد و به این نوع انتخاب‌ها، به طور خوش‌بینانه، می‌گویند. به عنوان مثال، انتخاب رشته پزشکی روزانه دانشگاه تهران برای فردی که رتبه‌ای در حدود ۱۲۰۰ در منطقه یک دارد، به عنوان یک انتخاب خوش‌بینانه در نظر گرفته می‌شود.

حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از انتخاب‌های داوطلب باید به انتخاب‌های منطقی اختصاص داده شود. انتخاب منطقی برای فردی با رتبه‌ای در حدود ۱۲۰۰، به این معنی است که انتخاب رشته‌هایی که سال گذشته با رتبه‌های حدود ۱۰۰۰ تا ۱۴۰۱ در آنها قبول شدند، می‌باشد. همچنین داوطلبان می توانند در روند انتخاب رشته به سخت ترین و آسان ترین رشته های دانشگاهی نیز توجه داشته باشند.

مابقی انتخاب‌های داوطلب به انتخاب‌هایی اختصاص می‌یابد که داوطلب را از قبولی راحت می‌کند. به طور کلی، کسی که رتبه‌ای حدوداً ۱۲۰۰ را داشته باشد، نمی‌تواند در رشته‌هایی که در سال قبل با رتبه‌های بالاتر از رتبه‌ای که در آن دارد قبول نشده‌اند، قبول شود. بنابراین، انتخاب رشته‌هایی که با رتبه‌های بالاتر از رتبه‌های ما در آنها قبول شده‌اند، تضمین قبولی برای داوطلب است.

بیشتر بخوانید:  ثبت نام کنکور سراسری

بیشتر بخوانید: ثبت نام بدون کنکور دانشگاه آزاد

تاثیر انواع سهمیه ها در انتخاب رشته کنکور سراسری سال ۱۴۰۲

سهمیه های کنکور سراسری شامل سهمیه مناطق، سهمیه رزمندگان، سهمیه جانبازان و ایثارگران، خانواده شهدا و … می‌باشد. از این سهمیه‌ها، سهمیه مناطق برای همه داوطلبان در نظر گرفته می‌شود، به این معنی که همه داوطلبان دارای سهمیه مناطق هستند. علاوه بر این، برای داوطلبانی که سهمیه غیر از سهمیه مناطق دارند، یک سهمیه جداگانه در نظر گرفته می‌شود. بنابراین، هر داوطلب می‌تواند یک سهمیه منطقه و یک سهمیه غیر از سهمیه مناطق داشته باشد.

اگر داوطلب تنها تحت تأثیر سهمیه مناطق در کنکور قرار بگیرد، فقط با آن سهمیه در نظر گرفته می‌شود و انتخاب‌هایش بررسی می‌شود. اما در صورتی که در کارنامه اولیه، داوطلب دو سهمیه داشته باشد و یک رتبه در سهمیه غیر از سهمیه مناطق و یک رتبه در سهمیه مناطق قرار بگیرد، در پذیرش نهایی سهمیه‌ای اعمال می‌شود که شانس قبولی داوطلب در آن سهمیه بیشتر است. به این ترتیب، فقط یکی از سهمیه‌ها برای هر داوطلب در کنکور در نظر گرفته می‌شود.

تأثیر سهمیه در انتخاب رشته کنکور سراسری بسیار حائز اهمیت و حیاتی است. در انتخاب رشته کنکور سراسری، رتبه در سهمیه به مراتب مهم‌تر از رتبه کشوری برای تمام رشته‌های ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان است. افرادی که مشمول سهمیه مناطق هستند، به عبارتی یکی از سهمیه‌های منطقه یک، منطقه دو یا منطقه سه هستند.

بیشتر بخوانید:  انتخاب رشته کنکور ریاضی

بیشتر بخوانید:  انتخاب رشته کنکور تجربی

بیشتر بخوانید:  انتخاب رشته کنکور انسانی

تأثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور سراسری سال ۱۴۰۲

در انتخاب رشته کنکور سراسری، از روش بومی گزینی استفاده می‌شود. بومی گزینی به این معناست که در برخی رشته‌های محل، اولویت به داوطلبانی داده می‌شود که از همان منطقه یا بومی آن رشته هستند. سهمیه بومی در انتخاب رشته برای داوطلبان در تمام رشته‌های ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان تأثیر قابل توجهی دارد، به ویژه در انتخاب رشته دانشگاه فرهنگیان سال ۱۴۰۲.

بعضی از رشته‌ها سهمیه بومی گزینی استانی، بعضی ناحیه‌ای، بعضی قطبی و بعضی کشوری را دارند. در همه حالات به جز سهمیه کشوری، فردی که از سهمیه بومی گزینی برای یک رشته محل استفاده می‌کند، بیشتر از فردی که از بوم دیگری برای همان رشته متقاضی است، شانس قبولی دارد.

به عنوان مثال، فرض کنید یک نفر از کرمان با رتبه ۱۲۰۰۰ در منطقه ۳ و ۴۵۰۰۰ کشوری در رشته پرستاری دانشگاه کرمان قبول شود، اما داوطلبی از بوشهر با رتبه ۱۰۰۰۰ در منطقه ۳ نتوانسته در همان دانشگاه و همان رشته قبول شود. دلیل این امر در تأثیر سهمیه بومی گزینی در کنکور سراسری است. بنابراین، به داوطلبان توصیه می‌شود توجه کنند که در انتخاب رشته‌های تحصیلی، به نوع گزینش خود که در فصل دوم دفترچه انتخاب رشته کنکور سراسری سال ۱۴۰۲ آمده است، توجه کنند.

بیشتر بخوانید: تاثیر بومی گزینی در انتخاب رشته کنکور

بیشتر بخوانید: انتخاب رشته کنکور سراسری هنر

بیشتر بخوانید: پشت کنکور ماندن

اهمیت شهریه در انتخاب رشته کنکور

یکی از عوامل بسیار مهم در انتخاب رشته، شهریه است. زیرا داوطلب باید حداقل برای ۸ ترم هزینه‌های تحصیلی خود را در نظر بگیرد. در بسیاری از موارد، داوطلب پس از قبولی نهایی در یک رشته محلی متوجه می‌شود که شهریه‌ای بالا برای آن رشته در دانشگاه وجود دارد. این موضوع می‌تواند باعث عدم رضایت و انصراف از رشته محل قبولی شود.

توصیه می‌شود قبل از انتخاب رشته، در ابتدا با نوع دوره‌های تحصیلی مختلف آشنا شوید (از جمله روزانه، شبانه، ظرفیت مازاد، پیام نور، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان، ظرفیت مازاد و دانشگاه آزاد) و شهریه هر کدام را به‌طور کامل بررسی کنید. در صورتی که شهریه تحت توان مالی شما قرار داشت، آن را در فرم انتخاب رشته در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: مبلغ شهریه دانشگاه آزاد

بیشتر بخوانید: شهریه دانشگاه غیر انتفاعی

بیشتر بخوانید: میزان شهریه دانشگاه پیام نور

مراحل انتخاب رشته کنکور سراسری 1402

  1. ۱ ورود به سایت رسمی سازمان سنجش و آموزش کشور
  2. ۲ ورود به قسمت سراسری در سمت راست سایت مذکور
  3. ۳ کلیک بر روی لینک دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری 1402
  4. ۴ دانلود دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری 1402
  5. ۵ مطالعه دقیق دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری 1402
  6. ۶ استخراج کد رشته محل های مرتبط با گروه آزمایشی
  7. ۷ اولویت بندی انتخاب ها بر اساس علاقه
  8. ۸ ورود مجدد به قسمت سراسری در سمت راست سایت سازمان سنجش
  9. ۹ کلیک بر روی عبارت “انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال 1402”
  10. ۱۰ ورود به صفحه جدید و انتخاب گزینه “خرید کارت” جهت پرداخت هزینه لازم
  11. ۱۱ مشخص کردن نوع کارت از طریق انتخاب سریال علاقه مندی به گزینش رشته ها
  12. ۱۲ دریافت شماره پیگیری پرداخت و یادداشت کردن آن
  13. ۱۳ ورود به لینک انتخاب رشته های تحصیلی آزمون سراسری سال 1402
  14. ۱۴ در این بخش پس از مطالعه نکات ذکر شده در این صفحه کلید اطلاعیه های اصلاحیه دفترچه راهنمای انتخاب رشته آزمون سراسری سال 1402 را مطالعه نموده ام را تایید کنید .
  15. ۱۵ ورود به صفحه ی انتخاب رشته با استفاده از یکی از سه روش موجود
  16. ۱۶ درج معدل دیپلم و سوابق تحصیلی و اطلاعات خواسته شده
  17. ۱۷ تکمیل فرم انتخاب رشته در سایت رسمی سازمان سنجش و آموزش کشور
  18. ۱۸ دریافت کد رهگیری انتخاب رشته

بیشتر بخوانید: کد دسترسی انتخاب رشته دانشگاه آزاد

بیشتر بخوانید: انتخاب رشته کارشناسی ارشد

دانشگاه‌ های دارای مصاحبه در انتخاب رشته کنکور

بیشتر بخوانید: زمان اعلام نتایج کنکور
در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی می توانید از خدمات سامانه ندای مشاور استفاده کنید. همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی صفر تا صد انتخاب رشته کلیک کنید.
صفر تا صد انتخاب رشته

صفر تا صد انتخاب رشته

برچسب ها

انتخاب رشته انتخاب رشته ۱۴۰۲ صفر تا صد انتخاب رشته راهنمای انتخاب رشته انتخاب رشته 1402

هر یک از کارنامه های کارنامه کنکور سراسری,اعتراض به نتایج کنکور سراسری,کارنامه اولیه کنکور سراسری,تاثیر سهمیه مناطق در کنکور,انتخاب رشته کنکور سراسری,انتخاب رشته دانشگاه آزاد,اعلام نتایج اولیه کنکور,نحوه انتخاب رشته کنکور,سهمیه های کنکور سراسری,انتخاب رشته کنکور,رتبه در سهمیه,کنکور سراسری,انتخاب رشته,کارنامه,کد رشته,انتخاب,نکاتی,کنکور,۱۴۰۲,1402,رشته

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

صفر تا صد انتخاب رشته

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل