تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

📚 خلاصه ای از مقاله تطبیق واحد دانشجویان اخراجی:

تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

آیین نامه تطبیق واحد دانشجویان اخراجی منتشر شد؛ اطلاع از شرایط معادل سازی دروس دانشجویان اخراجی و مراحل اخراج از دانشگاه و ادامه تحصیل با معادل سازی و تطبیق دروس

تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

در طول دوران تحصیلی، ممکن است به دلایل آموزشی یا انضباطی، دانشجویان از دانشگاه اخراج شده یا انصراف از تحصیل دهند. در این حالت، مراحل بعدی برای ادامه تحصیل در دانشگاه‌های دیگر به چه شکلی خواهد بود؟ سالانه، تمامی دانشگاه‌های کشور آیین‌نامه‌هایی را برای تطبیق واحد دانشجویان اخراجی خود منتشر می‌کنند. این آیین‌نامه‌ها به دانشجویان جدیدی که قصد ورود به این دانشگاه‌ها را دارند یا از آن دانشگاه اخراج شده یا انصراف داده‌اند، اطلاعاتی درباره شرایط معادل‌سازی دروس دانشجویان اخراجی را ارائه می‌دهند.

تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

بر اساس این شرایط، افراد مشمول می‌توانند دروسی که قبلاً گذرانده‌اند را با واحد‌های درسی مرتبط در دانشگاه جدید تطبیق داده یا معادل‌سازی کنند. اهمیت این موضوع در ادامه تحصیل یا دریافت مدرک دانشگاهی بسیار مشخص است. به همین دلیل، در این مقاله قصد داریم به بررسی جزئیات کامل شرایط معادل‌سازی دروس دانشجویان اخراجی بپردازیم. در صورتی که در تمام حالت‌های عادی، انصرافی یا اخراجی قصد ثبت‌نام یا تغییر رشته تحصیلی خود را دارید و نیاز به راهنمایی بیشتر درباره معادل‌سازی دروس، میزان شهریه و دیگر موارد مرتبط در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری دارید، توصیه می‌شود با مراجعه به دفتر مربوطه و یا مشاوران آموزشی دریافت اطلاعات لازم را بیابید.”

چه افرادی دانشجوی اخراجی محسوب می شوند؟

بعد از اعلام نتایج نهایی آزمون کنکور سراسری و انتخاب رشته و دانشگاه توسط داوطلبان پذیرفته شده، مراحل ثبت‌نام در دانشگاه و انتخاب واحدهای درسی آغاز می‌شود. مدت زمان تحصیل در دوره مختلف بسته به رشته و مقطع تحصیلی متفاوت است و به آن‌ها سنوات مجاز تحصیلی گفته می‌شود. به طور مثال، دوره کارشناسی معمولاً 4 سال طول می‌کشد.

چه افرادی دانشجوی اخراجی محسوب می شوند

علاوه بر اتمام تحصیل در سنوات تحصیلی مجاز، اگر میانگین نمرات دانشجو در دو نیمسال تحصیلی دوره کاردانی و یا سه نیمسال تحصیلی دوره کارشناسی کمتر از نمره 12 باشد، وی مشروط شده و اجازه ادامه تحصیل را نخواهد داشت یا به اصطلاح، از دانشگاه اخراج می‌شود. (لطفاً توجه کنید که در ابتدا، دانشجویان به کمیته آموزشی ارجاع داده می‌شوند تا دلیل شرایط مشروطیت آن‌ها مشخص شود و در صورت قابل قبول بودن، ممکن است به آن‌ها فرصتی دوباره داده شود تا از دانشگاه اخراج نشوند.)

یک دلیل دیگر که ممکن است منجر به اخراج از دانشگاه و ممنوعیت ادامه تحصیل شود، موارد انضباطی است. در صورتی که دانشجو در طول دوره تحصیلی خود به سرقت از اموال دانشگاه یا اموال دیگر دانشجویان متخلف شود یا مدارک جعلی به دانشگاه ارائه دهد، در آزمون‌های دانشگاه تقلب کند یا فرد دیگری را جای خود در آزمون فرستاده و به جای وی پاسخ سوالات را دهد، در اجرای برنامه‌های دانشگاه یا خوابگاه مزاحمت ایجاد کند و…، به کمیته انضباطی ارجاع داده خواهد شد.

پس از تشکیل کمیته انضباطی و حضور دانشجو در جلسات آن، تصمیم نهایی کمیته درباره اخراج یا تعلیق دانشجو اعلام خواهد شد. پس از اخراج دانشجو از دانشگاه، امکان اتمام تحصیل در آن دانشگاه وجود نخواهد داشت. همچنین، وی قادر به دریافت مدرک تحصیلی نخواهد بود و در باقی مانده سنوات تحصیلی خود، هزینه‌های مربوط به تحصیل را باید به دانشگاه پرداخت کند. در ادامه، مراحل اخراج از دانشگاه و ادامه تحصیل در دانشگاه‌های دیگر را بررسی خواهیم کرد.

بیشتر بخوانید: شرایط بازگشت به تحصیل

بیشتر بخوانید: مراحل فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد

مفهوم تطبیق واحد دانشجویان اخراجی چیست؟

در برخی موارد، ممکن است دانشجویانی که به هر دلیلی از دانشگاه اخراج شده‌اند، تصمیم به ادامه تحصیل در رشته دیگری بگیرند و مایل باشند واحدهایی که قبلاً گذرانده‌اند را معادل سازی یا با واحدهای درسی جدید تطبیق دهند. در صورتی که امکان تطبیق واحد برای آن‌ها وجود داشته باشد، نیازی به پاس کردن مجدد واحدهای تکراری نخواهد بود و تمامی واحدهایی که در زمینه دروس عمومی قبلاً پاس کرده‌اند، در تعداد واحدهای رشته جدید حذف خواهند شد. به همین دلیل، آشنایی با قوانین و شرایط معادل سازی دروس دانشجویان اخراجی ضروری است.

مفهوم تطبیق واحد دانشجویان اخراجی چیست

☑️ از نظر قانونی، افرادی که تمایل به معادل سازی واحدهای درسی پیشین خود را دارند، باید برخی از شرایط را داشته باشند. این شرایط عبارتند از:

  • دانشجو باید براساس سوابق تحصیلی خود، مجاز به انتخاب و تحصیل در رشته جدید باشد.
  • تعداد واحدهای دروسی که در رشته قبلی گذرانده است، نباید کمتر از تعداد واحدهای درسی دوره جدید باشد.
  • محتوای دروسی که در گذشته آموزش داده شده است، باید با محتوای دروس رشته جدید تطبیق داشته باشد. (حداقل 80 درصد تطابق مورد نیاز است.)
  • همچنین نمره هر یک از دروس نباید کمتر از 12 باشد.

‼️نکته مهم: توجه داشته باشید که ندارد که آیا دانشگاه محل تحصیل قبلی شما یک موسسه آموزش عالی داخلی یا خارجی است، در هر صورت برای اعمال معادل سازی باید شرایط فوق را داشته باشید. همچنین، سرفصل دروسی که دانشجو در رشته قبلی خود گذرانده است، باید توسط وزارت مربوطه تایید شده باشد.

بیشتر بخوانید: لیست رشته های غیر حضوری دانشگاه ها

بیشتر بخوانید: ورود به دانشگاه با درس افتاده

تبصره های آیین نامه تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

در بخش قبلی، برخی از شرایط معادل سازی دروس دانشجویان اخراجی را تشریح کردیم. اما باید توجه داشت که در آیین نامه تطبیق واحد دانشجویان اخراجی، تبصره‌هایی نیز آمده است که دانشجویان متقاضی باید به آن‌ها توجه کنند.

تبصره های آیین نامه تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

☑️ تبصره‌های آیین نامه تطبیق واحد دانشجویان اخراجی شامل موارد زیر است:

  1. تبصره 1: روند تطبیق واحد های درسی در دانشگاه جدید، توسط 3 نفر از اعضای گروه آموزشی مرتبط در آن دانشگاه انجام می‌شود. (با رعایت شرایط مذکور)
  2. تبصره 2: نمراتی که دانشجو قبلاً در آن درس کسب کرده است، به صورت دقیق در کارنامه ترمی و نهایی دانشجو ثبت می‌شود، اما در محاسبه میانگین نیمسال در نظر گرفته نمی‌شود. (توجه: این نمره در محاسبه کلی نمرات پایان دوره تحصیلی محاسبه می‌شود.)
  3. تبصره 3: برای هر 20 واحد درسی که دانشجو قبلاً پاس کرده است و معادل سازی شده است، یک نیمسال از سنوات تحصیلی دانشجو کسر می‌شود. اگر تعداد واحدهای باقی‌مانده کمتر از 12 واحد باشد، یک نیمسال دیگر نیز کسر می‌شود.
  4. تبصره 4: اگر متقاضی قبلاً در دوره‌های کاردانی یا کارشناسی برخی واحدها را گذرانده و اخراج شده است، پس از اخراج از دانشگاه و ادامه تحصیل در دانشگاه جدید در همان دوره کاردانی یا کارشناسی، می‌تواند درخواست معادل سازی واحدهای درسی خود را بر اساس ماده 67 آیین نامه آموزشی داشته باشد.
  5. تبصره 5: همچنین، دانشجویان اخراجی که در دوره‌های کاردانی و کارشناسی رشته دیگری تحصیل کرده و برای تحصیل در رشته دیگری در همان دوره کاردانی یا کارشناسی دوباره تقاضا کرده‌اند، می‌توانند درخواست تطبیق واحد درس‌های گذشته خود را بر اساس ماده 67 آیین نامه، مطرح کنند.
  6. تبصره 6: هزینه معادل سازی هر واحد درسی معادل یک سوم شهریه متغیر همان درس در دانشگاه و موسسه محل تحصیل خواهد بود.
  7. تبصره 7: معادل سازی دروس عمومی و تربیتی دانشجویانی که قبلاً در مراکز تربیت معلم تحصیل کرده‌اند، با دروس دانشگاهی جدید بر اساس مصوبه جلسه 288 شورای عالی برنامه‌ریزی مورخ 13/9/73 انجام خواهد شد.
  8. تبصره 8: روند تطبیق واحد های درسی دانشجویان باید در نیمسال اول تحصیل دانشجو آغاز شود. در صورتی که فرآیند تطبیق واحد ها به هر دلیلی به تاخیر افتاد، باید با رعایت مقررات زمان شروع تحصیل دانشجو انجام شود.

‼️نکته مهم: پایان‌نامه، دروس کارورزی یا کارآموزی و سمینار در دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری قابل معادل سازی یا تطبیق نمی‌باشند.

بیشتر بخوانید: دریافت معافیت تحصیلی

بیشتر بخوانید: ثبت نام ترمیم معدل کنکور

نکات تکمیلی مربوط به شرایط معادل سازی دروس دانشجویان اخراجی

در پاراگراف‌های قبلی، شرایط مربوط به آیین نامه تطبیق واحد دانشجویان اخراجی و تبصره‌های موجود را بررسی کردیم. اما در این بخش، می‌خواهیم برخی از نکات مهم و تکمیلی را که درباره معادل سازی در مقاطع مختلف باید بدانید، بررسی کنیم. همراه ما باشید.

نکات تکمیلی مربوط به شرایط معادل سازی دروس دانشجویان اخراجی

☑️ نکات تکمیلی مربوط به شرایط معادل سازی دروس دانشجویان اخراجی عبارتند از:

  • نمرات دروس عمومی و پایه دانشجویان اخراجی یا دانشجویانی که انصراف داده‌اند در دوره کارشناسی، باید حداقل 12 باشد.
  • حداقل نمره دروس اصلی و تخصصی دانشجویان عادی، اخراجی یا دانشجویانی که انصراف داده‌اند در دوره کارشناسی در دانشگاه‌های دولتی 12 و در سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی 14 باید باشد تا بتوان تطبیق یا معادل سازی انجام داد.
  • حداقل نمره دروس اصلی و تخصصی دانشجویان عادی، اخراجی یا دانشجویانی که انصراف داده‌اند در دوره کارشناسی ارشد در دانشگاه‌های دولتی 14 و در سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی 16 باید باشد تا بتوان تطبیق یا معادل سازی انجام داد.
  • حداقل نمره دروس اصلی و تخصصی دانشجویان عادی، اخراجی یا دانشجویانی که انصراف داده‌اند در دوره دکتری در دانشگاه‌های دولتی 16 باید باشد تا بتوان تطبیق یا معادل سازی انجام داد. این امکان برای سایر دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی وجود ندارد.
  • نمی‌توان دروس کاردانی و کارشناسی را برای مقطع کارشناسی ارشد معادل سازی کرد.
  • با معادل سازی هر 8 تا 14 واحد در دوره کارشناسی ارشد، یک نیمسال از سنوات مجاز تحصیلی کاسته خواهد شد.
  • دانشجویان عادی، اخراجی و دانشجویانی که انصراف داده‌اند می‌توانند حداکثر 49 درصد واحد های درسی را تطبیق یا معادل سازی کنند.
  • دروس اصلی و جبرانی که در دوره کارشناسی ارشد گذرانده شده‌اند، قابل معادل سازی با دروس کاردانی و کارشناسی هستند.

بیشتر بخوانید: انصراف از دانشگاه پیام نور

بیشتر بخوانید: شرایط انصراف از دانشگاه آزاد

مراحل بعد از اخراج از دانشگاه و ادامه تحصیل

در این قسمت به بررسی مراحل بعد از اخراج از دانشگاه و ادامه تحصیل برای افرادی که تمایل دارند در یک موسسه یا دانشگاه دیگر تحصیل کنند، می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

مراحل بعد از اخراج از دانشگاه و ادامه تحصیل

درباره اخراج از دانشگاه و ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی، باید بدانید که اگر قبل از اخراج، حداقل 68 واحد درسی را با موفقیت پاس کرده باشید (که از آن 58 واحد باید مربوط به دروس اختصاصی، پایه، اصلی و 10 واحد عمومی باشد) و معدل کل شما حداقل 12 باشد، می‌توانید مدرک خود را معادل سازی کنید و مدرک کاردانی در همان رشته‌ای که در حال تحصیل بودید دریافت کنید.

اما اگر می‌خواهید مجدداً در کنکور سراسری شرکت کنید و در دانشگاهی دیگر به رشته‌ای دیگر یا همان رشتهٔ خودتان پذیرفته شوید، شرایط شما چگونه است؟ آیا می‌توانید مجدداً در کنکور سراسری شرکت کنید؟

در صورتی که دانشجو از دورهٔ کارشناسی پیوسته اخراج شده باشد و بتواند مدرک معادل کاردانی خود را از دانشگاهی که اخراج شده (محل تحصیل قبلی) دریافت کند، تنها در صورتی می‌تواند مجدداً در کنکور سراسری ثبت نام و شرکت کند که هیچ مشکلی از نظر خدمت نظام وظیفه (با توجه به جنسیت دانشجو) یا تعهد به خدمت اجباری وزارت بهداشت نداشته باشد. همچنین نباید در هیچ یک از دستگاه‌های اجرایی تعهد به خدمت داشته باشد.

با داشتن شرایط فوق، افراد معذوریتی از نظر شرکت در آزمون کنکور سراسری و تحصیل در دوره‌های روزانه نخواهند داشت و در صورت کسب رتبه لازم، می‌توانند رشته‌ای را انتخاب کنند. اما باید حتماً تا 25 اسفند ماه سال جاری برگه انصراف از دانشگاه را به عنوان مدرکی برای اثبات عدم تحصیل در هیچ دانشگاهی ارائه کنند.

بیشتر بخوانید: انصراف از تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی

بیشتر بخوانید: ثبت نام ذخیره دانشگاه آزاد

 

در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی می توانید از خدمات سامانه ندای مشاور استفاده کنید. همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی تطبیق واحد دانشجویان اخراجی کلیک کنید.

تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

برچسب ها

شرایط ادامه تحصیل دانشجویان اخراجی,معادل سازی و تطبیق واحد,آنچه که یک دانشجوی انصرافی واخراجی باید بداند,تطبیق واحد دانشجویان اخراجی,شرایط و ضوابط معادلسازی

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

تطبیق واحد دانشجویان اخراجی

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل