مشروط شدن در دانشگاه
📚 خلاصه ای از مقاله مشروط شدن در دانشگاه:
در این مقاله در خصوص شرایط مشروط شدن در دانشگاه دولتی، آزاد، پیام نور، علمی کاربردی، علوم پزشکی و مراحل پس از مشروطی در این دانشگاه ها توضیحاتی ارائه شده است
مشروط شدن در دانشگاه
در مراحل تحصیلی دانشگاه، در صورتی که ارزیابی عملکرد دانشجویان نشان دهد معدل کل آنها از سقفی که مؤسسه تعلیمی معین کرده کمتر باشد، به وضعیت مشروطی دچار خواهند شد؛ در نتیجه، در انتخاب واحدهای ترم آتی محدودیتهایی را تجربه خواهند کرد. بنابراین، در صورتی که این شرایط مشروطی به صورت متوالی و در چند نیمسال اتفاق بیفتد، انجام تحصیلات دانشجو به خطر میافتد و ممکن است منجر به محرومیت از تحصیل شود.
واژهی ‘مشروطی’ از جملههایی است که به واسطهی شناخت دانشجویان به دقت به آن اشاره میشود؛ اما همچنان، برخی شرایط ممکن است منجر به وقوع این مسئله گردد و دانشجو برای مدتی معین مجبور به حضور در کلاسهای مشروطی شود. اگر تجربهای از دوران دانشجویی دارید، احتمالاً این امر با شما هم اتفاق افتاده است و در صورتی که به تازگی به دنیای دانشگاه وارد شدهاید، این مسئله ممکن است موضوع سوال باشد که چگونه میتوان به وضعیت مشروطی دچار شد و چه زمانی این اتفاق ممکن است رخ دهد.
در این مقاله، قصد داریم پیچیدگیها و شرایط مشروطی در انواع مختلف دانشگاهها را مورد بررسی قرار دهیم، شامل دانشگاههای دولتی، آزاد، پیام نور، علمی کاربردی و علوم پزشکی، همچنین به مراحل بعد از وقوع این مشکل و راهکارهایی جهت پیشگیری از آن پرداخته و نکات کلیدی را در این زمینه بررسی میکنیم. از شما دعوت میکنیم همراه ما باشید تا با این موضوع بهتر آشنا شوید.
مشروط شدن در دانشگاه: یک تحلیل نهفته
در دنیای تحصیلات عالی، واژهی “مشروطی” برای همه دانشجویان آشناست، بدون توجه به مقطع تحصیلی آنها. بعضی دانشجویان حتی این تجربه را در طول دورههای تحصیلیشان داشتهاند و در مواقع مختلف با این موضوع روبهرو بودهاند. طبق آییننامههای آموزشی، برای دانشجویان در سطوح مختلف تحصیلی مانند کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری، اگر معدل آنها در هر نیمسال از حداقل نمرهای که دانشگاه تعیین کرده کمتر باشد، مشروط خواهند شد و در انتخاب واحد برای نیمسال بعدی با محدودیتهایی مواجه میشوند.
در طبقهبندی مشخصشده برای نمرات حداقل پذیرفتهشده در هر مقطع تحصیلی، نمرهی 10 از 20 برای دورهی کارشناسی، نمرهی 12 از 20 برای کارشناسی ارشد و نمرهی 14 از 20 برای دکتری، نمرات قابل قبول در هر درس میباشند. به عبارت دیگر، معدل زیر 12 برای دورهی کارشناسی، معدل زیر 14 برای کارشناسی ارشد و معدل زیر 16 برای دکتری، شرایط مشروطی دارد.
اما نکته مهم این است که دانشجوها در طول تحصیل در مقاطع مختلف، اجازهی تجربه مشروطی در هر ترم را ندارند و مشخص است که میزان مشروطی دانشجو نباید از حد معین توسط دانشگاه بیشتر باشد.
باید به یاد داشت که اگر دانشجو به تعداد مشخصشده برای مشروطی از نیمسالها عبور کند، به شرایط اخراج از دانشگاه دچار میشود و دیگر امکان ادامهی تحصیل در آن مؤسسه را ندارد. همچنین، دانشجوهایی که بدون توجه به مشروطی اقدام به انتخاب واحد و پرداخت شهریه میکنند، دروس انتخابی و شهریه پرداختشده نخواهد بازگشت. تنها دانشجوهایی که در ترم اول، دروس جبرانی را انتخاب کردهاند و جمع واحدهای اصلیشان ۸ واحد باشد، در صورتی که معدل پایانترمشان کمتر از ۱۴ باشد، مشروط نخواهند شد.
همچنین، دانشجویانی که قصد انتخاب واحد در هر یک از ترمهای اول، دوم و یا تابستان را دارند، میتوانند بر اساس سقف انتخاب واحد دانشگاهها اقدام به برداشتن واحدهای خود کنند. مقادیر سقف انتخاب واحد در دانشگاههای سراسری، پیام نور و آزاد، در هر مقطع تحصیلی با یکدیگر متفاوت هستند.
از شما دعوت میکنیم در این مطلب به تحلیل بیشتری از این مسئله پرداخته و موارد و موضوعات مهم دیگری که در ارتباط با مشروط شدن در دانشگاه وجود دارد، را بررسی نمایید.
بیشتر بخوانید: تطبیق واحد دانشجویان اخراجی
بیشتر بخوانید: شرایط بازگشت به تحصیل
مشروط شدن در دانشگاههای دولتی: بررسی و شرایط
در دنیای دانشگاهها، هر مؤسسه آموزشی شرایط و تبصرههای خاص خود را برای مشروطی دانشجوان دارد که بسته به نوع دانشگاه، متفاوت است. بخصوص در دانشگاههای سراسری، این موضوع با حساسیت بیشتری مدنظر قرار دارد. اینجا هدف ما بررسی شرایط مشروطی در دانشگاههای دولتی میباشد.
در صورتی که معدل دانشجو در هر ترم یا نیمسال تحصیلی به ۱۲ نقطه برسد، دانشجو مشروط محسوب میشود و برای ترم بعد امکان انتخاب واحد بیش از ۱۴ واحد را نخواهد داشت.
در مقطع کارشناسی (پیوسته و ناپیوسته)، دانشجویان حداکثر در دو نیمسال تحصیلی (دو ترم) امکان مشروط شدن را دارند. اگر دانشجو در دورهی کارشناسی پیوسته تحصیل میکند، امکان مشروط شدن در سه نیمسال تحصیلی (سه ترم) به صورت متوالی و یا متناوب وجود دارد؛ در غیر این صورت، از ادامه تحصیل محروم میشوند.
همچنین، برای دانشجویان کارشناسی ارشد که معدل کل نیمسال تحصیلیشان کمتر از ۱۲ باشد، در همان نیمسال تحصیلی (ترم) مشروط میشوند، و پس از دو نیمسال تحصیلی (دو ترم) متوالی یا متناوب مشروطی، از ادامه تحصیل محروم میشوند.
در مقطع دکتری نیز، دانشجویانی که در طول ترم (نیمسال تحصیلی) موفق به کسب معدل حداقل ۱۶ نمره نشوند، مشروط محسوب میشوند، و در صورتی که دانشجویان پس از دو نوبت مردود شدن در آزمون جامع دکتری یا تا پایان نیمسال پنجم موفق به کسب نمره قبولی در آزمون جامعه نشوند، اخراج میشوند.
شرایط مشروطی در دانشگاههای دولتی ممکن است در آینده تغییر کند، بنابراین دانشجویان موظف به پیگیری تحولات و تغییرات مرتبط با شرایط اعلامشده توسط دانشگاهها هستند. به عنوان دانشجو، مطالعه دقیق و هدفمند این شرایط برای اجتناب از مشروط شدن و اخراج از تحصیلات خود ضروری است. از شما دعوت میکنیم تا این مطلب را به عنوان راهنمایی کاملتری در رابطه با مشروطی در دانشگاهها در نظر بگیرید.
بیشتر بخوانید: شرایط مرخصی ترم اول
بیشتر بخوانید: ورود به دانشگاه با درس افتاده
بیشتر بخوانید: گواهی اشتغال به تحصیل
مشروط شدن در دانشگاه آزاد اسلامی: بررسی و تبصرهها
همانند سایر دانشگاهها در کشور، دانشگاههای آزاد نیز موازنههای خاص خود را برای مشروطی دانشجوان دارند که در متن بیان شده است. اکنون نیز قصد داریم قوانین مشروط شدن در دانشگاه آزاد اسلامی را مورد بررسی قرار دهیم.
در دانشگاه آزاد اسلامی، میانگین نمرات دانشجویان در طول هر نیمسال تحصیلی باید حداقل ۱۲ باشد؛ در غیر اینصورت دانشجو مشروط محسوب میشود و در انتخاب واحد ترم بعدی، تنها امکان انتخاب ۱۴ واحد را خواهد داشت.
برای دانشجویان مقطع کارشناسی ناپیوسته دانشگاه آزاد و همچنین کارشناسی ناپیوسته که طی دو ترم (یا نیمسال تحصیلی) به صورت متوالی و یا متناوب مشروط میشوند، ماده ۴۶ دانشگاه آزاد اسلامی پیشبینی میکند که آنها اخراج شده و امکان ادامه تحصیل را ندارند.
در مقطع کارشناسی پیوسته و کارشناسی ارشد نیز، اگر دانشجو در طول سه نیمسال تحصیلی متوالی و یا چهار نیمسال متناوب مشروط شود، اخراج محسوب میشود و امکان ادامه تحصیل را ندارد.
توجه داشته باشید که تبصرهها نیز برای دانشجویان مشروط در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد. به عنوان مثال، طبق تبصره ۱، اگر معدل نمرات دانشجویانی که برای اولین بار مشمول ماده ۴۶ میشوند، حداقل ۱۰ باشد، ارفاق خواهد شد تا بتوانند به ادامه تحصیل خود بپردازند.
همچنین، دانشجویان مشمول تبصره یک در صورتی که در ترم ارفاقی و نیمسالهای بعد از آن مجدداً مشروط شوند، اما میانگین ترمی و میانگین کل آنها ۱۱ یا بالاتر باشد، مجوز ادامه تحصیل از سمت معاونت آموزشی واحد دانشگاهی را دریافت میکنند.
در مورد مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاه آزاد، برای فارغ التحصیلی باید تعداد واحد مشخصی را در مهلت زمانی مجاز بگذرانند. تعداد واحدهای هر ترم در مقاطع مختلف متفاوت بوده و دانشجویان در زمان انتخاب واحد باید به حداقل و حداکثر تعداد واحدهای انتخابی توجه نمایند.
از شما دعوت میکنیم تا این اطلاعات را به عنوان یک راهنمای موثر و کامل در رابطه با مشروطی در دانشگاه آزاد اسلامی در نظر بگیرید. با مطالعه و پیگیری دقیق این مقاله، دانشجویان میتوانند از مشروطی و اخراج از تحصیل جلوگیری کنند و به مسیر موفقیت در محیط دانشگاهی پیش بروند.
بیشتر بخوانید: شرایط انصراف از دانشگاه آزاد
بیشتر بخوانید: مراحل فارغ التحصیلی دانشگاه آزاد
بیشتر بخوانید: سامانه انتقالی دانشگاه آزاد
مشروط شدن در دانشگاه پیام نور
دانشگاه پیام نور، یکی از موسسات آموزش عالی تحت نظارت وزارت علوم است که دانشجوهای مختلف را در مقاطع تحصیلی مختلف جذب میکند. این دانشگاه نیز همچون سایر دانشگاهها، تدابیر مشروطی برای دانشجوها دارد که اکنون قصد داریم به بررسی شرایط مشروط شدن در دانشگاه پیام نور بپردازیم.
در مقطع کارشناسی، طبق قوانین دانشگاه پیام نور، اگر معدل کل دانشجویان زیر ۱۲ باشد، به عنوان دانشجوی مشروط محسوب میشوند و در ترم بعد، تنها امکان انتخاب حداکثر ۱۴ واحد درسی را دارند.
در مقطع کارشناسی ارشد، دانشجویان ورودیهای ۹۲ و قبل از آن، اگر معدل آنان زیر ۱۴ باشد، به عنوان دانشجوی مشروط محسوب میشوند و در ترم بعد تنها امکان انتخاب حداکثر ۱۲ واحد درسی را خواهند داشت. دانشجویان ورودیهای ۹۳ به بعد نیز، اگر معدل آنان زیر ۱۴ باشد، تنها امکان انتخاب ۸ واحد درسی را خواهند داشت.
استوار بر قوانین دانشگاه پیام نور، تعداد مشروطی دانشجویان محدودیتی ندارد. اگر تعداد ترمهای مشروطی دانشجویان بیش از حد زیاد باشد، دانشجویان اخراج نمیشوند و میتوانند به تحصیل خود ادامه دهند. این امر ممکن است باعث افزایش مدت زمان تحصیل در آن مقطع شود و برای دریافت سنوات تحصیلی و یا معافیتهای تحصیلی، ممکن است مشکلاتی برای دانشجوها به وجود آید.
با مطالعه و بررسی این مطلب، دانشجوها میتوانند بهتر با قوانین و تدابیر مشروطی در دانشگاه پیام نور آشنا شوند و با مراقبت از معدلهای خود، به تحصیلات خوبی دست یابند و از مشکلاتی که احتمالاً در مسیر تحصیلی خود ممکن است رخ دهد، جلوگیری نمایند.
بیشتر بخوانید: انصراف از دانشگاه پیام نور
بیشتر بخوانید: نقل و انتقالات دانشگاه پیام نور
بیشتر بخوانید: فارغ التحصیلی دانشگاه پیام نور
شرایط مشروط شدن در دانشگاه علمی کاربردی
دانشگاه جامع علمی کاربردی، به عنوان یکی از دانشگاههای تحت نظارت وزارت علوم، مقاطع تحصیلی کاردانی و کارشناسی را دریافت کنند. در این بخش قصد داریم به بررسی شرایط مشروط شدن در دانشگاه علمی کاربردی بپردازیم.
دانشجویان مقطع کاردانی و کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی، طبق ماده ۲۴، اگر معدل نیمسال تحصیلی آنها کمتر از ۱۲ باشد، به عنوان دانشجوی مشروط محسوب میشوند و در نیمسال بعد، تنها امکان انتخاب ۱۴ واحد درسی را دارند.
اگر دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی در کلیه مقاطع تحصیلی طی دو نیمسال تحصیلی به صورت متوالی یا متناوب مشروط شوند، از ادامه تحصیل در این دانشگاه محروم میشوند.
در مورد دانشجویانی که در طول دو ترم مشروط شده و معدل کل آنها زیر ۱۰ باشد، اخراج انجام میشود. اما تصمیم گیری درباره دانشجویانی که دو ترم مشروط شده و معدل کل آنها بین ۱۰ تا ۱۲ باشد، با شورای آموزشی و کمیسیون موارد خاص استان مرتبط خواهد بود.
باید ذکر کنیم که برای دانشجویان شاهد و ایثارگر، به ازای هر نیمسال تحصیلی مشروط مجاز، یک نیمسال تحصیلی اضافه میشود. به این ترتیب، این دانشجویان میتوانند حداکثر در طول تحصیل خود به مدت سه نیمسال تحصیلی مشروط شوند.
در نتیجه، دانشجوها میبایست به شرایط مشروطی دانشگاه علمی کاربردی آگاهی کامل داشته باشند و با دقت به معدلهای خود اهمیت دهند تا از مشکلاتی که احتمالاً در مسیر تحصیلی خود ممکن است رخ دهد، جلوگیری کنند.
بیشتر بخوانید: انصراف از تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی
بیشتر بخوانید: مراحل فارغ التحصیلی علمی کاربردی
بیشتر بخوانید: سامانه نقل و انتقال دانشگاه علمی کاربردی
شرایط مشروطی در دانشگاه علوم پزشکی
در قسمتهای قبل، شرایط مشروطی در دانشگاههای دولتی و آزاد، علمی کاربردی و پیام نور مورد بررسی قرار گرفت. حال قصد داریم به بررسی شرایط مشروطی در دانشگاه علوم پزشکی بپردازیم. دوره دکترای عمومی پزشکی دارای حداکثر مدت زمان تحصیلی ۱۰ سال است. از این مدت زمان، پنج سال اول مربوط به مراحل اول و دوم آموزش پزشکی میشود و پنج سال باقیمانده مربوط به مراحل سوم و چهارم آموزش پزشکی میباشد.
دانشجویانی که در طول مدت چهار سال اول دوره آموزش پزشکی موفق به کسب نمره قبولی در امتحان جامع علوم پایه پزشکی نشدهاند و یا در مدت ۵ سال اول مراحل اول و دوم آموزش پزشکی را به پایان نرساندهاند، از ادامه تحصیل در پزشکی محروم میشوند. اما در صورتی که میانگین نمرات واحدهای اخذ شده توسط آنها حداقل ۱۰ باشد، امکان تغییر رشته به مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و ناپیوسته برای آنها فراهم خواهد بود.
همچنین، اگر میانگین نمرات دانشجویان در هر نیمسال مراحل اول و دوم آموزش پزشکی کمتر از ۱۲ باشد، دانشجو مشروط محسوب میشود و در نیمسال بعدی حق انتخاب بیش از ۱۴ واحد درسی را نخواهد داشت. اطلاعات مربوط به شرایط مشروطی دانشجویان به صورت کتبی به خود دانشجو و همچنین اولیا دانشجو اعلام خواهد شد و نسخهای از آن در پرونده دانشجو بایگانی میشود.
با رسیدن به پایان مراحل اول و دوم آموزش پزشکی، اگر میانگین نمرات دانشجویان در طول ۳ نیمسال متوالی یا ۴ نیمسال متناوب کمتر از ۱۵ باشد، آن دانشجو از ادامه تحصیل در دوره دکتری تخصصی (Ph.D) محروم خواهد شد. اما با توجه به شرایط فوق، دانشجوها میتوانند در صورت مواجهه با مشروطیت، رشته تحصیلی خود را به مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی پیوسته و یا کارشناسی ناپیوسته تغییر دهند.
در مقطع کارشناسی ارشد، میانگین نمرات دانشجویان نباید از ۱۴ کمتر باشد. در غیر اینصورت، دانشجو از سوی دانشگاه اخطاریه دریافت خواهد کرد. اما اگر میانگین نمرات دانشجو طی دو نیمسال تحصیلی متوالی یا متناوب کمتر از ۱۴ باشد، او از ادامه تحصیل در دوره کارشناسی ارشد محروم خواهد شد.
در دوره دکتری، حداقل نمره قبولی در هر درس اختصاصی اجباری و اختصاصی اختیاری ۱۴ از ۲۰ و هر درس جبرانی ۱۲ از ۲۰ است. اگر نمره دانشجو در یک درس کمتر از این مقادیر باشد، میبایست آن درس را تکرار نماید.
میانگین نمرات دانشجویان در دوره دکتری تخصصی (Ph.D) نباید از ۱۵ کمتر باشد؛ در غیر این صورت دانشگاه به دانشجو اخطار خواهد داد. اما دانشجو محدودیتی از لحاظ انتخاب واحد نخواهد داشت. اما اگر میانگین نمرات دانشجو در دو نیمسال تحصیلی اعم از متوالی یا متناوب کمتر از ۱۵ باشد، او از ادامه تحصیل در دوره دکتری تخصصی (Ph.D) محروم خواهد شد.
همچنین، اگر در پایان هر یک از مراحل سوم و چهارم پزشکی معدل دانشجویان کمتر از ۱۴ باشد و مدت مجاز تحصیل در آن مرحله به پایان نرسیده باشد، امکان تکرار دروسی که در آنها نمره کمتر از ۱۲ و یا ۱۴ آوردهاند برای آنها فراهم خواهد بود. در غیر این صورت، امکان ورود به مرحله بعد و یا فارغالتحصیلی را نخواهند داشت.
بیشتر بخوانید: سامانه میهمانی وزارت بهداشت
بیشتر بخوانید: ثبت نام لیسانس به پزشکی
بیشتر بخوانید: انتخاب محل طرح وزارت بهداشت
مراحل پس از مشروطی در دانشگاه
اگر به دلیل شرایط مشخص، به لیست دانشجویان مشروطی اضافه شدهاید، نگران نباشید، زیرا این موضوع به هیچ وجه برای شما مشکل ساز نخواهد بود. شما میتوانید به دانشگاه بازگردید و تنها کافیست در نیمسال تحصیلی بعدی تلاش بیشتری کنید تا نیمسال قبلی را جبران کنید.
در این نیمسال تحصیلی، دانشجویان امکان انتخاب بیش از ۱۴ واحد درسی را نخواهند داشت؛ این انتخاب واحد کمترین حالت انتخاب واحد ممکن خواهد بود و حذف هیچ واحد درسی نیز امکانپذیر نخواهد بود.
نکته مهم اینجاست که اگر معدل نیمسال تحصیلی دانشجو در زمان مشروطی حداقل ۱۲ یا بالاتر باشد، انتخاب واحد برای نیمسال تحصیلی بعدی هیچ محدودیتی نخواهد داشت و او میتواند به صورت عادی و بدون هیچگونه شرطی نسبت به انتخاب واحد اقدام کند.
در دانشگاههای سراسری (بهویژه در دورههای روزانه و شبانه)، اگر حد نصاب نمره قبولی لازم برای هر درس بهصورت اولیه کسب نشود و در نیمسالهای بعدی نمره قبولی بالاتری را بدست آورند، نمرههای زیر ۱۰ از معدل کل حذف خواهد شد، طبق قانون جدید موردنظر.
بیشتر بخوانید: انتخاب واحد دانشگاه علمی کاربردی
بیشتر بخوانید: انتخاب واحد دانشگاه آزاد
بیشتر بخوانید: انتخاب واحد دانشگاه پیام نور
مشروط شدن و راهکارهای پیشگیری از آن
در مقالههای قبلی، به بررسی مفصل موضوع مشروط شدن در دانشگاه، شرایط مشروطیت در دانشگاههای دولتی، آزاد و نیز مراحل پس از مشروط شدن در دانشگاه پرداختیم. اکنون در این بخش، به بیان راهکارهایی برای جلوگیری از وقوع این مشکل و جلب موفقیت در تحصیل میپردازیم. با هم همراه باشید.
یکی از اصولیترین راهکارها برای دانشجویان بهمنظور موفقیت در تحصیل، مدیریت زمان و بهخصوص سازماندهی مناسب مطالعه است. با توجه به مدت زمان نیمسال تحصیلی که حدوداً پنج ماه است، دانشجو میبایست خود را ملزم به برنامهریزی منظم برای مطالعه کتابهای سخت کند و مقدار مشخصی از دروس را در طول روز مطالعه نماید تا در پایان ترم، مطالب به هم انباشته نشود. این مدت زمان مناسب فرصتی است برای یادگیری موثر و فعالیتهای مفید در کلاسها که باعث افزایش نمرات میانترمی خواهد شد.
توجه به نمرههای میانترم نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که دانشجو در امتحان میانترم نمره خوبی کسب کند، اما در پایان ترم نمرههای بالا را نتواند بگیرد، نمره میانترم به او کمک خواهد کرد و از وقوع مشروطیت جلوگیری میکند.
در صورت بروز مشکلات و ناتوانی در مطالعه یکی از دروس، حذف آن درس یکی از راههای کمککننده به جلوگیری از مشروط شدن است. این اقدام باید قبل از شروع امتحانات پایانترم بهعمل آید. اگرچه حذف درس موجب کاهش تعداد واحدهای درسی نیمسال میشود، اما در مواقعی که دانشجو از موفقیت در این درس مطمئن نیست، حذف کردن و عدم شرکت در امتحان بهتر از کسب نمره کم و مشروط شدن است.
به علاوه، کسب نمرههای بالا در دروس تخصصی با ضریب بالا و همچنین دروس عمومی با واحد بالا، تاثیر مهمی در افزایش معدل دانشجو خواهد داشت.
در نهایت، توجه به استفاده از امکانات و منابع دانشگاهی و مشاوره با اساتید نیز از دیگر راهکارهای کمککننده به جلوگیری از مشروط شدن محسوب میشود. استفاده هوشمندانه از این امکانات بهعنوان بخشی از برنامه تحصیلی خود، به دانشجو کمک میکند تا بهترین نتیجه را در تحصیلات خود بدست آورد و از بروز مشکلات جلوگیری کند.
در نهایت، این نکته را به یاد داشته باشید که موفقیت در تحصیل نیازمند تعهد، کار سخت و بهرهوری در استفاده از زمان است. با رعایت این اصول و راهکارها، میتوانید به مشروط شدن جلوگیری کرده و به دانشجوی موفق تبدیل شوید.
بیشتر بخوانید: دریافت معافیت تحصیلی
بیشتر بخوانید: انواع معافیت سربازی
بیشتر بخوانید: امریه سربازی
در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی تلفنی می توانید از خدمات سامانه ندای مشاور استفاده کنید. همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی مشروط شدن در دانشگاه کلیک کنید.
مشروط شدن در دانشگاه
برچسب ها
مشروط شدن در دانشگاه شرایط مشروط شدن در دانشگاه مشروط شدن در دانشگاه دولتی مشروط شدن در دانشگاه پیام نور مشروط شدن در دانشگاه آزاد