تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ {راهنمای کامل}

📚 خلاصه ای از مقاله انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ {راهنمای کامل}:

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۲

ندای مشاور نحوه صحیح انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری 1402 را بیان کرده و به بررسی و شرایط انتخاب رشته ارشد سراسری پرداخته تا بهترین انتخاب را داشته باشید

انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ {راهنمای کامل}

انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ {راهنمای کامل}

یکی از مراحل چالش‌برانگیز در فرآیند کنکور کارشناسی ارشد 1402، انتخاب رشته توسط داوطلبان است. با توجه به محدودیت ظرفیت دانشگاه‌ها در این مقطع، آگاهی از اطلاعات موجود در کارنامه اولیه و دریافت مشاوره مناسب می‌تواند شانس قبولی داوطلبان را افزایش دهد.

برای انتخاب رشته، داوطلبان می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت سازمان سنجش و دریافت کارنامه اولیه کارشناسی ارشد 1402، در مهلت تعیین شده در دهه دوم خرداد ماه، در فرم مربوطه رشته و اولویت‌بندی علایق خود را وارد کنند.

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۲

مهمترین نکته در این مرحله، توجه به ظرفیت موجود در هر رشته و توانایی رتبه‌برترین داوطلبان برای قبولی در رشته، گرایش و دانشگاه مورد نظر است. بنابراین، داوطلبان باید با دقت و با آگاهی از شرایط و نحوه انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری 1402، تصمیم‌گیری کنند.

زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲

همانند هر سال، حدود یک ماه پس از برگزاری آزمون کارشناسی ارشد، مرحله انتخاب رشته فرا رسیده و زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد از طریق دفترچه ثبت نام و اطلاعیه‌های منتشر شده در سایت مربوطه اعلام می‌شود. بنابراین، داوطلبانی که در ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد سراسری را انجام داده و با انتشار نتیجه اولیه در تاریخ 8 خرداد ماه 1402 مجاز به انتخاب رشته ارشد سراسری شده‌اند، باید از تاریخ 11 لغایت 16 خرداد ماه ۱۴۰۲، فرم انتخاب رشته خود را تکمیل کنند. فرآیند ثبت کد رشته محل‌های مورد نظر از طریق سایت انتخاب رشته ارشد قابل انجام است.

☑️ سازمان سنجش اعلام کرده است که مهلت انتخاب رشته برای داوطلبان باقیمانده تا 20 خرداد ماه ۱۴۰۲ تمدید شده است.

اهمیت بخش های مختلف کارنامه در انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1402

در ابتدا نتایج اولیه آزمون کارشناسی ارشد به صورت یک کارنامه برای داوطلبان در دسترس قرار می‌گیرد. این کارنامه حاوی اطلاعات شخصی داوطلب، جزئیات رشته امتحانی اول و در صورت انتخاب رشته دوم همچنین جزئیات رشته امتحانی دوم است. هر رشته امتحانی در بخش مربوطه شامل درصد دروس، معدل موثر، رتبه و تراز (نمره کل) ثبت شده است.

یکی از مهمترین نکاتی که داوطلبان باید به آن توجه کنند، وضعیت خود در رشته‌های مختلف است. در هر گرایش که با عنوان کد ضریب در کارنامه ذکر شده، نمره کل (تراز)، رتبه و بنابراین وضعیت مجاز بودن داوطلب در آن رشته مشخص شده است، به‌طور جداگانه برای دانشگاه‌های روزانه و غیر روزانه. داوطلب می‌تواند گرایشی را در اولویت قرار دهد که برای دروس آن بیشتر اهمیت قائل شده و رتبه‌بندی بهتری دست یافته است.

✔ در انتهای کارنامه کارشناسی ارشد، یک کد دسترسی به انتخاب رشته در دانشگاه آزاد نیز درج شده است. علاقمندان می‌توانند با استفاده از لیست رشته‌های منتشر شده در دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد، به وبسایت دانشگاه آزاد به آدرس azmoon.org مراجعه کرده و فرآیند انتخاب رشته کارشناسی ارشد در دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۲ را انجام دهند.

بیش تر بخوانید: انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد

نکات بسیار مهم قبل از انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲

پس از مطالعه دفترچه راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد، مرحله بعدی تعیین اولویت رشته‌های مورد علاقه داوطلبان است. در این مرحله حساس، نکات زیر را باید مد نظر قرار داد:

  1. ابتدا، داوطلبان باید به دقت محتویات کارنامه اولیه خود را بررسی کنند؛ زیرا رتبه و تراز کسب شده تأثیر قابل توجهی در انتخاب رشته خواهد داشت. بررسی ظرفیت ارائه شده توسط دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی و مقایسه آن با رتبه درج شده در کارنامه می‌تواند به داوطلب در انتخاب رشته به صورت منطقی کمک کند.
  2. لازم به ذکر است شرکت در انتخاب رشته کارشناسی ارشد تنها برای داوطلبانی ممکن است که حد نصاب علمی مورد نیاز را کسب کرده‌اند و براساس کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته در دانشگاه‌های سراسری هستند. وضعیت مجاز بودن داوطلب در هر یک از دوره‌های روزانه، شبانه، پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان در کارنامه کارشناسی ارشد ذکر شده است.
  3. بررسی کارنامه داوطلبان سال‌های گذشته از جمله نکات مهمی است که به داوطلبان اطلاعات بیشتری را ارائه می‌دهد و آن‌ها را با محدوده قبولی هر رشته آشنا می‌کند. بنابراین، دسترسی به رتبه و کارنامه قبولی در دوره کارشناسی ارشد نقش به‌سزایی در ترتیب اولویت انتخاب‌های داوطلبان خواهد داشت.
  4. زیرگروه‌های مختلف رشته‌های امتحانی کنکور کارشناسی ارشد دارای ضرایب متفاوتی برای دروس امتحانی هستند. سازمان سنجش این ضرایب را به صورت جداگانه محاسبه و در کارنامه داوطلبان درج می‌کند. افرادی که در بیش از یک زیرگروه مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1402 می‌شوند، می‌توانند انتخاب‌های خود را به صورت تلفیقی از همه ضرایب مورد نظر، اولویت‌بندی کنند.
  5. علاقه، هزینه، مسیر و کیفیت دانشگاه نیز عواملی موثر در انتخاب رشته کارشناسی ارشد هستند که باید مورد بررسی قرار بگیرند. عامل علاقه در اولویت بالاتری قرار دارد و درجه اهمیت و اولویت سایر معیارها بستگی به تصمیم شخصی داوطلب دارد. به عنوان مثال، برای یک شاغل که قبولی در شهر دیگر مشکلاتی را به همراه دارد، عامل مسیر در اولویت دوم قرار می‌گیرد و سایر عوامل نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرند.
  6. لازم به ذکر است نرم‌افزار سازمان سنجش فرم اینترنتی انتخاب رشته کارشناسی ارشد را به ترتیب اولویت بررسی می‌کند. در ابتدا، انتخاب اول داوطلب بررسی می‌شود و اگر ظرفیت آن رشته توسط داوطلبان با رتبه بالاتر تکمیل شده باشد، به انتخاب دوم می‌پردازد و همین روند تا زمانی ادامه خواهد داشت که به رشته‌ای با ظرفیت خالی برسد و داوطلبی را به عنوان محل قبولی اعلام کند.
  7. می‌توان انتخاب‌های داوطلبان را به سه دسته خوش‌بینانه، منطقی و بدبینانه تقسیم کرد. این تقسیم‌بندی امکان می‌دهد تا در ابتدا، داوطلب شانس خود را برای پذیرش در رشته‌های محبوب بررسی کند و در عین حال هیچ انتخابی را از دست ندهد. سپس، انتخاب‌های میانی که با دقت بیشتری انتخاب شده‌اند، مورد بررسی قرار می‌گیرند و در نهایت، انتخاب‌های بدبینانه برای اطمینان از قبولی در نظر گرفته می‌شوند.
  8. اهمیت فرآیند انتخاب رشته برای داوطلبان نیازمند استفاده از مشاوره افراد آگاه و با تجربه در این زمینه است. همچنین، استفاده از ابزارهای کمکی مانند نرم‌افزار انتخاب رشته کارشناسی ارشد می‌تواند شانس قبولی را برای داوطلبان افزایش دهد. این نرم‌افزار، با توجه به اطلاعات کارنامه داوطلبان سال گذشته طراحی شده است و محدوده شانس قبولی را با توجه به رتبه‌ی اکتسابی تخمین می‌زند. بنابراین، متقاضیان می‌توانند با وارد کردن رتبه خود، از محل قبولی داوطلبان با رتبه‌های مشابه آگاه شده و طبق نکات ارائه شده، به اولویت‌بندی خود اقدام کنند.

نحوه انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲

برای انتخاب رشته مورد نظر در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲، داوطلبانی که بر اساس کارنامه کارشناسی ارشد خود مجاز به انتخاب رشته هستند، باید به سایت سازمان سنجش آموزش کشور مراجعه کنند تا کد رشته‌های مورد نظر خود را ثبت کنند. پس از دریافت کد رشته‌های محل و آشنایی با روند انتخاب رشته ارشد، می‌توانید فرم خود را مطابق راهنمای تصویری زیر تکمیل کنید.

1. ابتدا به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org مراجعه کنید و گزینه “کارشناسی ارشد” را انتخاب کنید.

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مرحله 1

2. در بخش اطلاعیه‌های آزمون کارشناسی ارشد، گزینه “انتخاب رشته و کارنامه آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال ۱۴۰۲” را انتخاب کنید.

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مرحله 2

3. روی لینک “انتخاب رشته و کارنامه اولیه آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۴۰۲” کلیک کنید.

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مرحله 3

4. روی گزینه ورود به سیستم کلیک کنید.

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مرحله 4

از یکی از روش‌های زیر استفاده کنید تا وارد سیستم شوید.

  • روش ۱: استفاده از شماره پرونده و کد پیگیری ثبت نام
  • روش ۲: وارد کردن شماره پرونده، کد ملی و سال تولد

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مرحله 5

5. در قسمت میز کار، گزینه “انتخاب رشته” را لمس کنید.

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مرحله 6

6. اطلاعات مورد نیاز را وارد کنید.

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مرحله 7

7. در فرم انتخاب رشته، ۱۰۰ کد رشته مورد نظر خود را وارد کنید و سپس دکمه “تایید و ادامه” را فشار دهید.

انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد مرحله 8

با رعایت این مراحل، می‌توانید رشته مطلوب خود را در آزمون کارشناسی ارشد انتخاب کنید.

بیشتر بخوانید: ورود به سایت سنجش

دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲

راهنمای ثبت نام برای آزمون ورود به دانشگاه‌های سراسری و آزاد، یک فایل مشترک است. اما فایل دوم، که دفترچه انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری و آزاد نامیده می‌شود، برای هر دسته دانشگاه متفاوت است. این فایل برای دانشگاه‌های سراسری در وبسایت sanjesh.org و برای دانشگاه‌های آزاد در وبسایت azmoon.org در دسترس قرار می‌گیرد. زمان انتشار فایل راهنمای انتخاب رشته ارشد معمولاً پس از اعلام نتایج یا همزمان با شروع فرآیند مربوطه است.

? این فایل شامل موارد زیر است:

  1. شرایط و ضوابط
  2. جداول کد رشته و محل‌های مربوطه
  3. سهمیه‌ها
  4. فایل‌های پیوست (شامل شهریه‌ها، فرم‌ها و …)
  5. شیوه‌های آموزشی
  6. جزئیات مرتبط با انتخاب رشته
  7. شرایط پذیرش سهمیه استعداد درخشان در مقطع کارشناسی ارشد

توصیه می‌شود قبل از انتخاب رشته، این فایل را دقیقاً مطالعه کنید تا با شرایط و موارد مختلف مرتبط با انتخاب رشته آشنا شوید.

دانلود دفترچه انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1403

روش صحیح برای انتخاب رشته کارشناسی ارشد سال 1402

برای انتخاب درست رشته کارشناسی ارشد سال 1402، فرم انتخاب رشته به همراه دفترچه انتخاب رشته که توسط سازمان سنجش منتشر می‌شود، در اختیار داوطلبان قرار می‌گیرد که بر اساس کارنامه اولیه، مجاز به انتخاب رشته هستند. در این مرحله، هر داوطلب حق انتخاب 100 رشته مورد علاقه خود را از لیست رشته‌های ارشد ارائه شده دارد.

داوطلبانی که علاوه بر رشته امتحانی اول، در رشته امتحانی دوم نیز شرکت کرده‌اند، باید رشته‌های مربوط به هر دو مجموعه را در این 100 انتخاب خود به ترتیب علاقه‌مندی قرار دهند. با توجه به اینکه وضعیت انتخاب رشته داوطلبان در دوره‌های روزانه (تحصیل رایگان) و دوره‌های غیر روزانه (با شهریه کارشناسی ارشد) به طور جداگانه اعلام می‌شود، متقاضیان باید به زیرگروه و دوره‌ای که در آن مجاز به انتخاب رشته هستند، دقت کنند.

در هر اولویت، اگر ظرفیت رشته مورد نظر توسط داوطلبانی که رتبه بالاتری نسبت به شما کسب کرده‌اند، تکمیل نشده باشد، نرم‌افزار سازمان سنجش همان رشته را به عنوان رشته محل قبولی تعیین می‌کند و اولویت‌های بعدی را بررسی نمی‌کند. اما اگر ظرفیت رشته مورد نظر توسط رتبه‌های بالاتر پر شده باشد، انتخاب‌های بعدی شما مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

تا چه رتبه ای می توانیم مجاز به انتخاب رشته باشیم؟

لطفاً توجه داشته باشید که رتبه مجاز برای انتخاب رشته در کارشناسی ارشد بستگی به دوره مورد نظر دارد و برای هر دوره، رتبه مجاز متفاوت است. به عنوان مثال، رتبه مجاز برای دوره های روزانه و نوبت دوم کمتر از دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دوره هاست. بنابراین، امکان دارد یک داوطلب که در دوره روزانه مجاز به انتخاب رشته نشده است، در دانشگاه آزاد این امکان را داشته باشد.

برای مشخص کردن رتبه مجاز برای انتخاب رشته در کارشناسی ارشد، در کارنامه اولیه خود، بخش آخرین رتبه مجاز در دوره های مختلف توسط سازمان سنجش ذکر شده است.

همچنین، لطفاً توجه کنید که آخرین رتبه مجاز برای هر مجموعه امتحانی و هر کد ضریب متفاوت است. برای مثال، برای مجموعه امتحانی معماری با گرایش های مختلف (کد ضریب)، رتبه های یکسانی مجاز اعلام نشده است. همچنین، آخرین رتبه مجاز برای انتخاب رشته در سهمیه نهایی هر داوطلب نیز متفاوت است.

✔ داوطلبانی که موفق به پذیرش در انتخاب رشته کارشناسی ارشد نشده اند و یا افرادی که از رشته قبولی خود راضی نیستند، می‌توانند با شرکت در دوره تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد سراسری، مجدداً شانس خود را برای پذیرش در دانشگاه امتحان کنند.

بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد سراسری

مبنای گزینش در انتخاب رشته مقطع کارشناسی ارشد 1402 چیست؟

در انتخاب رشته در مقطع کارشناسی ارشد، داوطلبان نیاز به آگاهی از سیاست‌های گزینش دارند که در ادامه به برخی از نکات آن توجه خواهیم کرد. جهت کسب اطلاعات بیشتر و استفاده از خدمات مشاوره در انتخاب رشته ارشد، می‌توانید با تیم ما در تماس باشید.

  1. تنها افرادی که با توجه به نمره کل اکتسابی و اولویت کد رشته‌های انتخابی مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، در گزینش نهایی مشمول خواهند شد.
  2. در صورتی که رشته مورد نظر آزمون عملی داشته باشد، نمره کل اکتسابی پس از آزمون عملی محاسبه خواهد شد.
  3. 10% از ظرفیت پذیرش هر کد رشته محل برای رتبه‌های اول دوره کارشناسی با شرایط لازم اختصاص داده می‌شود.
  4. در گزینش نهایی، سهم نمره کل آزمون و معدل دوره کارشناسی به ترتیب 80% و 20% است.
  5. تأثیر معدل دوره کارشناسی درصد 20 خواهد بود.
  6. هر داوطلب می‌تواند به ترتیب اولویت و علاقه، 100 کد رشته محل را وارد کند.
  7. در زمان انتخاب رشته کارشناسی ارشد، در صورت پذیرش در دو کد رشته محل، داوطلبان می‌توانند برای هر دو رشته اقدام به انتخاب کنند. اما توجه کنید که تنها مجاز به انتخاب دو کد رشته محل خواهید بود.
  8. دانشگاه‌هایی که شرایط خاصی دارند، از این سیاست مستثنی می‌شوند و پذیرش در انتخاب رشته آزمون کارشناسی ارشد به مصاحبه بستگی دارد.

هزینه‌های مرتبط با انتخاب رشته در کنکور کارشناسی ارشد 1402

در زمان انتخاب رشته در کنکور کارشناسی ارشد، هزینه‌ای برای داوطلبان رشته‌های روزانه لازم نیست. اما در صورت تمایل به انتخاب رشته در دانشگاه پیام نور و دانشگاه‌های غیرانتفاعی، در زمان ثبت نام بایستی هزینه مربوطه را پرداخت کنید. برای این منظور، مبلغ مورد نیاز را با استفاده از کارت‌های بانکی عضو شبکه شتاب و از طریق درگاه سازمان سنجش به صورت آنلاین واریز کنید.

همچنین برای انتخاب رشته در دانشگاه آزاد نیز الزامی است که هزینه تعیین شده را پرداخت کنید؛ پس از مراجعه به سایت این دانشگاه و با راهنمایی در انتخاب رشته ارشد، مبلغ مورد نیاز را در درگاه azmoon.org واریز نمایید. در ضمن، در زمان ویرایش انتخاب رشته کارشناسی ارشد سراسری یا آزاد، نیازی به پرداخت مجدد هزینه نخواهید داشت.

✔ به متقاضیان ثبت نام دانشگاه پیام نور، غیرانتفاعی و ثبت نام ارشد دانشگاه آزاد و ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی توصیه می‌شود قبل از واریز هزینه انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد، تحقیقات و بررسی‌های لازم را انجام دهند؛ زیرا پس از پرداخت، مبلغ به هیچ وجه قابل بازگشت نیست.

مشاوره برای انتخاب مناسب رشته در کارشناسی ارشد 1402

برای انجام یک انتخاب رشته درست و مناسب، باید به برخی اصول و نکات توجه کرد. در اینجا به بررسی برخی از این موارد که به شما در این فرآیند کمک می‌کنند، خواهیم پرداخت.

  1. 1. دسته‌بندی رشته‌ها: رشته‌های انتخابی خود را دسته‌بندی کنید. این روش به شما امکان می‌دهد تا فرصت خود را برای پذیرش در رشته‌ها و دانشگاه‌های برتر بسنجید و در عین حال فرصتی را از دست ندهید.
  2. 2. تقسیم‌بندی انتخاب‌ها: انتخاب‌های خود را به سه دسته خوش‌بینانه، واقع‌بینانه و کف قبولی تقسیم کنید.
  3. 3. اولویت‌بندی انتخاب‌ها: انتخاب‌های خوش‌بینانه را در اولویت قرار دهید و انتخاب‌های میانی یا واقع‌بینانه را با دقت بیشتری در بخش دوم قرار دهید، زیرا احتمال قبولی در آن‌ها بیشتر است. در آخر می‌توانید رشته‌هایی که اطمینان دارید در آن‌ها پذیرفته می‌شوید، به فرم انتخاب رشته اضافه کنید.
  4. 4. انتخاب منطقی: حداقل 50 درصد از انتخاب‌هایتان باید به صورت منطقی از رشته‌های میانی یا واقع‌بینانه باشد.

علاوه بر این، عوامل متعددی برای انجام درست این فرآیند مهم و حیاتی تاثیرگذار هستند. در جدول زیر، مهم‌ترین این عوامل را برای شما توضیح داده‌ایم.

مشاوره انتخاب رشته کارشناسی ارشد

تحلیل و بررسی کارنامه اولیه کنکور کارشناسی ارشد ۱۴۰۲

برای داشتن یک انتخاب رشته دقیق و محاسبه شده، آشنایی کامل با اطلاعات کارنامه اولیه کارشناسی ارشد ضروری است. قسمت اول، نمرات کسب شده یا به عبارت دیگر درصد دروس مجموعه آزمونی را شامل می‌شود که در قالب یک جدول به منظور اطلاع راحتتر داوطلبان در دسترس قرار می‌گیرد. در این بخش، داوطلبان می‌توانند نتایج هر درس را بررسی کنند و در صورت نیاز به اعتراض، مراحل ثبت درخواست در سایت سازمان سنجش را دنبال کنند.

انتخاب رشته کارشناسی ارشد بر اساس وضعیت علمی هر داوطلب در هر گرایش انجام می‌شود که در بخش مجزایی به نام “وضعیت داوطلب در هر کد ضریب” مشخص شده است. اما سوالی که پیش می‌آید این است: چگونه می‌توانیم با توجه به رتبه و ترازی که کسب کرده‌ایم، احتمال قبولی خود را بسنجیم؟ برای این منظور، باید رتبه خود را با آخرین رتبه مجاز در دوره‌های روزانه و غیر روزانه، از جمله دانشگاه‌های شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور و پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد، مقایسه کنیم.

لازم به ذکر است که آخرین رتبه مجاز، تقریباً سه برابر محدوده رتبه قبولی در گرایش‌های روزانه است و داوطلبانی که در این محدوده قرار می‌گیرند، مجاز به انتخاب رشته کارشناسی ارشد خواهند بود. حال با توجه به این نکته، فرصت قبولی در انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد و سراسری برای داوطلبانی وجود خواهد داشت که فاصله رتبه آن‌ها با آخرین رتبه مجاز نصف آن یا کمتر باشد. همچنین به دلیل عدم انتخاب رشته برخی از داوطلبان و دلایل دیگر، بخشی از ظرفیت برای داوطلبانی که رتبه اکتسابی آن‌ها نزدیک به این محدوده است، در نظر گرفته می‌شود.

در دانشگاه آزاد و سایر دوره‌ها مانند پیام نور، غیرانتفاعی و پردیس خودگردان، آخرین رتبه مجاز با دو برابر ظرفیت مجاز اعلام می‌شود. بنابراین، برای بدست آوردن اطلاعات درباره فرصت قبولی خود در این دوره‌ها، داوطلبان می‌توانند آخرین نفر مجاز شده در مجموعه آزمونی خود را به اندازه نصف آن مقدار تخمین بزنند.

نکات مهم نهایی فرآیند انتخاب رشته در مقطع ارشد 1402 – 1403

پس از شرکت در آزمون کنکور و اعلام نتایج، یکی از مراحل بحرانی در مسیر تحصیل در مقطع ارشد، انتخاب رشته می باشد. اگر در این مرحله اشتباهی رخ دهد یا اطلاعات کافی درباره قوانین مربوطه نداشته باشید، ممکن است با مشکلاتی مواجه شوید.

  • در ابتدا باید آگاهی داشته باشید که اعلام علاقه‌مندی در دانشگاه پیام نور و دانشگاه‌های غیرانتفاعی به صورت جداگانه انجام می شود.
  • بهتر است قبل از شروع مراحل انتخاب رشته، اطلاعات لازم را درباره سهمیه‌ها، امتیازات، تأثیر معدل در آزمون ارشد جمع‌آوری کنید.
  • در مرحله انتخاب رشته، داوطلبان امکان انتخاب 100 کد رشته را خواهند داشت و باید آن‌ها را با ترتیب اولویت وارد کنند.
  • افرادی که رشته‌هایی با آزمون عملی و مصاحبه را انتخاب می‌کنند، باید مطابق با برنامه زمانی مربوطه در آزمون عملی و مصاحبه شرکت کنند.
  • یکی از فعالیت‌های مهمی که مشاوران قبل از انتخاب رشته ارشد توصیه می‌کنند، بررسی کارنامه‌های گذشته است؛ زیرا این کار به شما اطلاعات بهتری درباره آمار قبولی سال‌های قبل را می‌دهد.
  • برای درک شرایط خود در انتخاب رشته در دانشگاه‌های مختلف، بهتر است داوطلبان به درستی اعداد و ارقامی که در کارنامه اولیه ثبت شده‌اند را درک کنند؛ این اعداد شامل ضرایب مختلف برای دانشگاه‌های روزانه و غیرروزانه است.
  • برای اولویت‌بندی مناسب، داوطلبان می‌توانند رتبه خود در کارنامه اولیه را با حداقل رتبه‌مجاز در دانشگاه‌های روزانه و غیر روزانه از جمله دانشگاه‌های شبانه، غیرانتفاعی، پیام نور، و پردیس خودگردان و دانشگاه آزاد مقایسه کنند تا اطلاعات دقیق‌تری درباره فرآیند انتخاب رشته‌ی مورد نظر خود داشته باشند.

خلاصه ای از نکات مهم درباره انتخاب رشته کارشناسی ارشد 1403

  1. در فرآیند پذیرش در بعضی از رشته‌ها، اهمیتی به کسب ضرایب مورد نیاز داده می‌شود. به همین دلیل، بر اساس رتبه کسب شده در آزمون، داوطلبان باید با توجه به نتیجه موجود در کارنامه خود اقدامات لازم را انجام دهند. همچنین، کد ضریب مربوط به هر رشته نیز در کنار عنوان رشته امتحانی ذکر شده است.
  2. باید توجه داشت که در برخی از دانشگاه‌ها، امکان انتقالی و دریافت دانشجوی مهمان وجود نخواهد داشت. به همین دلیل، توصیه می‌شود قبل از تکمیل نهایی فرم انتخاب رشته، اطلاعات کد رشته و سایر جزئیات مربوطه را جستجو کنید.
  3. در صورتی که مدرک کارشناسی شما در رشته‌ای غیرمرتبط با رشته قبولی شما است، شما باید دروس پیش‌نیاز را گذرانده و همچنین مبالغ مورد نیاز برای هر درس را پرداخت کنید.
  4. در جلسات مشاوره، اطلاعات مختلفی به شما ارائه می‌شود. برای مثال، برخی از داوطلبان درباره اولویت بندی رشته‌ها سوال می‌پرسند و در این مورد نظرات متعددی وجود دارد. در ادامه، معیارهای مهمی که باید داوطلبان بدانند، بررسی خواهند شد.
  5. چهار معیار انتخاب رشته ارشد شامل موارد زیر است: اعتبار علمی دانشگاه محل تحصیل، نزدیکی به محل زندگی، وجود امکانات رفاهی و خوابگاه، و موقعیت‌های کاری آینده.
  6. مهم است که اعتبار علمی دانشگاه محل تحصیل را در نظر بگیرید و رشته‌های خود را بر اساس این اعتبار مرتب کنید.
  7. در طول تحصیلات، برخی از داوطلبان تمایل دارند در حین تحصیل کار کنند یا از شغل قبلی خود ادامه دهند. همچنین، برخی از افراد متاهل و مجرد نیز تمایلی به تحصیل در شهر دیگری ندارند. در انتخاب رشته، نزدیکی دانشگاه به محل زندگی شما مهم است.
  8. در انتخاب رشته‌ها، انتخاب‌های خوش‌بینانه را در اولویت قرار داده و سپس انتخاب‌های میانی را با دقت بیشتری انجام دهید. لازم است که حداقل 50 مورد از کل لیست انتخاب رشته را انتخاب‌های میانی شما تشکیل دهند.”
  9. در ابتدا، اولین اولویت‌های شما باید رشته‌هایی باشند که شما علاقه دارید و یا قادر به تحصیل در آنها هستید.
  10. برای انتخاب دانشگاه در استان‌های دیگر، با شرایط اخذ خوابگاه آشنا شوید.
  11. قبل از انتخاب رشته، درباره شرایط تحصیل در هر دانشگاه، مزایا و معایب تحصیل، هزینه‌های خوابگاه و سایر امکانات رفاهی، اطلاعات لازم را جمع آوری کنید.
  12. پس از پذیرش در دانشگاه، تصمیم‌گیری درباره نقل و انتقال و میزبانی دانشجویان، به عهده سازمان سنجش نیست. بنابراین، در تکمیل فرم اینترنتی و انتخاب محل دانشگاهی، دقت لازم را داشته باشید.
  13. در صورتی که تعداد پذیرفته‌شدگان در دوره‌های مجازی و بین‌المللی پردیس‌های خودگردان به حد نصاب نرسد، تشکیل کلاس‌ها امکان‌پذیر نخواهد بود و در این صورت، به سایر اولویت‌های داوطلبان پرداخته خواهد شد. در صورتی که امکان پذیرش در هیچ یک از اولویت‌های بعدی وجود نداشته باشد، داوطلب باید در آزمون سال آینده شرکت کرده و مجدداً برای انتخاب رشته در کنکور کارشناسی ارشد اقدام کند.
  14. در ابتدا، تمامی کد رشته‌های انتخابی خود را در یک برگه جداگانه یادداشت کنید و سپس در زمان مقرر، تمامی اطلاعات خود را در سامانه مورد نظر و فرم اینترنتی وارد کنید.
  15. داشتن شرایط مشخص شده در دفترچه، برای تمامی داوطلبان الزامی است و همچنین اگر شما مطابق با دفترچه راهنمای انتخاب رشته، شرایط خاص رشته در دانشگاه‌ها را داشته باشید، می‌توانید رشته دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ {راهنمای کامل}

انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ {راهنمای کامل}

برچسب ها

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

انتخاب رشته کارشناسی ارشد ۱۴۰۲ {راهنمای کامل}

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل