تماس با مشاوره تحصیلی ندای مشاور

انتخاب رشته دکتری 1403 {راهنمای کامل}

📚 خلاصه ای از مقاله انتخاب رشته دکتری 1403 {راهنمای کامل}:

انتخاب رشته دکتری

ندای مشاور به بررسی زمان انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ و شرایط، نحوه و مشاوره انتخاب رشته دکتری 1402 پرداخته و نکات طلایی لازم برای انتخاب رشته را بیان کرده است.

انتخاب رشته دکتری 1403 {راهنمای کامل}

انتخاب رشته دکتری 1403 {راهنمای کامل}

پس از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری، داوطلبان مجاز به انتخاب رشته دکتری در دوره‌های روزانه، نوبت دوم، غیرانتفاعی، پردیس خودگردان و یا پیام نور شده‌اند. برای انتخاب رشته، آن‌ها باید از تاریخ ۲۹ فروردین، براساس رتبه و تراز خود، کد رشته مورد نظر خود را در فرم انتخاب رشته وارد کنند. هر ساله، آزمون دکتری سراسری برگزار می‌شود تا داوطلبانی که متقاضی شرکت در مقطع دکتری هستند و در آزمون کتبی موفق به کسب حد نصاب نمره شده‌اند، بتوانند رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند. با توجه به ظرفیت محدود رشته‌های ارائه شده و رقابت بالا در میان داوطلبان، انتخاب رشته در آزمون دکتری چالشی است برای داوطلبان این مقطع. مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری 1403 تا ۷ اردیبهشت ماه تمدید شده است.

انتخاب رشته دکتری

برای داوطلبانی که قصد شرکت در انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری را دارند، باید توجه داشت که انتخاب رشته دکتری کاملاً متفاوت از انتخاب رشته در مقاطع کارشناسی و ارشد است. انتخاب رشته نامناسب و اشتباه ممکن است منجر به عدم قبولی در دوره دکتری، حتی با رتبه‌های خوب. در ادامه، ضوابط، شرایط، جزئیات و نحوه انتخاب رشته دکتری برای داوطلبانی که قصد شرکت در انتخاب رشته دانشگاه‌های سراسری را دارند، مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

زمان انتخاب رشته دکتری 1403

در سال 1403، سازمان سنجش آموزش کشور از طریق سایت خود به آدرس sanjesh.org زمان انتخاب رشته دکتری را اعلام کرد. داوطلبانی که شرایط اولویت‌بندی رشته‌های دارای ظرفیت مقطع دکتری را داشته‌اند، می‌توانند در بازه زمانی مشخص شده به سایت انتخاب رشته آزمون دکتری مراجعه کرده و اقدامات لازم را انجام دهند.

به طور اعلام شده، زمان انتخاب رشته آزمون دکتری از تاریخ ۲۹ فروردین تا ۲ اردیبهشت ماه بود. بعد از پایان این مهلت، فرآیند انتخاب رشته و ویرایش کد رشته‌های انتخابی تا روز سه‌شنبه ۵ اردیبهشت و در ادامه تا روز پنجشنبه ۷ اردیبهشت ماه تمدید شد. در صورت اعلام مهلت جدید برای این فرآیند، خبر آن از طریق منابع دیگری اعلام خواهد شد.

شرایط انتخاب رشته دکتری 1403

  • با توجه به ادغام ثبت نام آزمون دکتری و ثبت نام آزمون دکتری دانشگاه آزاد، فاز اول آزمون دکتری که آزمون کتبی است، به طور مشترک برای داوطلبان این دو دانشگاه برگزار می‌شود. اما بعد از اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری، دانشگاه آزاد و دانشگاه‌های سراسری از هم جدا می‌شوند. به این ترتیب، هر داوطلبی که مجاز به انتخاب رشته در هر دو دانشگاه باشد، باید به صورت جداگانه فرم انتخاب رشته دکتری سراسری و دانشگاه آزاد را تکمیل کند.
  • انتخاب رشته دکتری سراسری برای تمامی افرادی که در ثبت نام آزمون دکتری شرکت کرده و حاضر در جلسه آزمون بوده و مجاز به انتخاب رشته شده‌اند، امکان‌پذیر است. در این زمان، داوطلبان باید با در نظر گرفتن تأثیر اولویت در انتخاب رشته دکتری، فرم انتخاب رشته را تکمیل کنند.
  • اطلاعات مربوط به شرایط مجاز برای انتخاب رشته در دوره‌های مختلف در ستون “وضعیت مجاز به انتخاب رشته در دوره” آمده است. هر فرد مجاز بر اساس دوره‌ای که در آن مجاز به انتخاب رشته شده است (مانند دوره‌های روزانه، سایر دوره‌ها و بورس اعزام به خارج از کشور)، می‌تواند در زمان مقرر از سوی سازمان سنجش، اقدام به انتخاب رشته دکتری کند. هر داوطلب ممکن است در یک یا چند دوره مجاز به انتخاب رشته شده باشد یا به طور کلی در هیچ دوره‌ای مجاز به انتخاب رشته نباشد.
  • قبل از شروع انتخاب رشته دکتری، داوطلبان باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته که از سایت سازمان سنجش منتشر می‌شود را مطالعه کنند.

✔ پس از انتشار نتایج اولیه آزمون دکتری، وضعیت مجاز یا غیرمجاز بودن در انتخاب رشته دکتری در دانشگاه آزاد قابل تشخیص است. افرادی که بر اساس کارنامه اولیه خود مجاز به انتخاب رشته دکتری در دانشگاه آزاد شده‌اند، بایستی فرم انتخاب رشته را در وب‌ سایت azmoon.org ثبت نمایند.

بیشتر بخوانید: انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد

نحوه انتخاب رشته دکتری در سال 1403

برای انتخاب رشته دکتری در دوره‌های روزانه و غیر روزانه (به جز دوره دانشگاه آزاد که انتخاب رشته آن با پرداخت هزینه لازم و در سامانه azmoon.org انجام می‌شود)، داوطلبان باید در زمان مقرر به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند و طبق راهنمای تصویری زیر، کدهای رشته‌های مورد نظر خود را بر اساس اولویت ثبت کنند. در صورت تمایل به دریافت اطلاعات درباره ویرایش انتخاب رشته، توصیه می‌شود مقاله ویرایش انتخاب رشته دکتری سراسری را مطالعه کنید.

1. به سایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org مراجعه کنید و گزینه “دکترای تخصصی” را از منوی پایین صفحه انتخاب کنید.

انتخاب رشته دکتری مرحله 1

2. وارد صفحه “انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دکترای تخصصی (نیمه متمرکز) Ph.D سال 1403” شوید.

انتخاب رشته دکتری مرحله 2

3. دوباره گزینه “انتخاب رشته‌های تحصیلی آزمون ورودی دکترای تخصصی (نیمه متمرکز) Ph.D سال 1403” را انتخاب کنید.

انتخاب رشته دکتری مرحله 3

4. بعد از مطالعه نکات مطرح شده در صفحه، بر روی گزینه “تایید و ادامه – گام بعدی” کلیک کنید.

انتخاب رشته دکتری مرحله 4

5. اطلاعات مورد نیاز را به یکی از دو روش زیر وارد کنید و سپس دکمه “ورود به سیستم” را فشار دهید.

  • – روش اول: شماره پرونده، شماره پیگیری ثبت نام و عبارت امنیتی را در کادرهای مربوطه وارد کنید.
  • – روش دوم: شماره پرونده، شماره داوطلبی، کد ملی و عبارت امنیتی را در بخش مربوطه وارد کنید.

انتخاب رشته دکتری مرحله 5

6. پس از ورود به سیستم، می‌توانید اطلاعات خود را مشاهده کنید. در این صفحه، می‌توانید 50 کد رشته انتخابی خود را بر اساس اولویت در فرم مربوطه وارد کنید. پس از بررسی صحت اطلاعات، بر روی گزینه “تایید و ادامه” کلیک کنید.

در نهایت، شماره پرونده 6 رقمی و رسید انتخاب رشته 15 رقمی خود را از سامانه دریافت کنید و تا زمان اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری نگه دارید.

بیشتر بخوانید: نحوه ورود به سایت سنجش

راهنمای چینش رشته محل های انتخاب رشته دکتری سراسری 1403

در انتخاب رشته دکتری سراسری، متقاضیان می‌توانند با آگاهی از دوره‌هایی که در آن‌ها مجاز به انتخاب رشته هستند، حداکثر ۵۰ کد رشته دانشگاه را با توجه به رشته آزمونی خود انتخاب کنند. در تکمیل فرم انتخاب رشته دکتری سال 1403، مسئله اصلی نحوه چیدمان رشته‌های دانشگاهی است.

یک نکته قابل تأمل این است که در دکتری سال 1403، محدودیتی برای دعوت به مصاحبه وجود ندارد و ممکن است یک متقاضی، حد نصاب قبولی یک یا تمام دانشگاه‌های انتخابی خود را در فرم انتخاب رشته کسب کرده و به آن دانشگاه‌ها برای مصاحبه دعوت شود.

بهتر است در فرم انتخاب رشته دکتری، رشته‌های دانشگاهی به نحوی چیده شوند که عواملی مانند علاقه، رتبه و کیفیت دانشگاه، فاصله تا محل سکونت و شهریه دکتری در نظر گرفته شده باشند. متقاضیان باید به خاطر داشته باشند که ترتیب چینش کدهای رشته‌های دانشگاهی در نتایج نهایی آزمون دکتری تأثیر زیادی دارد و هر متقاضی در اولین رشته‌ای که نمره حد نصاب قبولی آن را به دست آورده است، پذیرفته خواهد شد.

ویرایش انتخاب رشته دکتری 1403

بایستی قبل از ترتیب‌بندی و تکمیل فرم انتخاب رشته، داوطلبان باید دفترچه راهنمای انتخاب رشته دکتری را به دقت مطالعه کنند تا با بررسی نکات ذکر شده در این منبع، از خطاهای ممکن در این فرآیند جلوگیری کنند. همچنین، مشاهده و تکمیل فرم پیش‌نویس انتخاب رشته که در بخش قبلی قرار دارد، باعث آشنایی بهتر با این روند خواهد شد.

اما اگر در حین تکمیل فرآیند انتخاب رشته به اشتباه یا خطایی در اطلاعات روبرو شد، متقاضیان می‌توانند در بازه زمانی اولیه و مهلت تمدید انتخاب رشته به سایت سازمان سنجش مراجعه کنند و درخواست ویرایش و اصلاح اطلاعات را ارسال کنند.

بیشتر بخوانید: راهنمای ثبت نام کنکور دکتری سراسری

میزان تاثیر آزمون کتبی دکتری سراسری 1403

یکی از تغییرات حائز اهمیت که باید در نظر گرفته شود، تأثیر آزمون کتبی در فرایند تعیین رشته دکتری است. درصد تأثیر آزمون کنکور نسبت به سال قبل با ۲۰ درصد کاهش یافته است. در سال‌های گذشته، آزمون کتبی ۷۰ درصد از کل امتیاز قبولی در رشته‌ها را تعیین می‌کرد، اما این مقدار کاهش یافته است.

با توجه به شرایط و قوانین جدید، ۳۰ درصد از کل وزن تأثیر قبولی دکتری به سابقه پژوهشی فرد و ۲۰ درصد به سابقه آموزشی آن فرد اختصاص داده می‌شود. بنابراین، هنگام انتخاب رشته مورد نظر، سوابق آموزشی و پژوهشی خود را به خاطر داشته باشید.

مراحل بعد از انتخاب رشته آزمون دکتری 1403

  1. پس از ثبت کد رشته‌های ترجیحی، شرکت‌کنندگان در انتخاب رشته دکتری باید رسیدهای 15 رقمی خود را دریافت کنند. پس از تکمیل فرم انتخاب رشته، متقاضیان باید منتظر اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری توسط سازمان سنجش باشند و در زمان مشخص شده در اطلاعیه سنجش یا اطلاعیه دانشگاهی که دعوت به مصاحبه شده‌اند، در خصوص سوالات مصاحبه دکتری مطالعه کنند و خود را برای مصاحبه آماده سازند.
  2. پس از اعلام نتایج و دعوت به مصاحبه، هر فرد با توجه به حد نصابی که برای دانشگاه‌های انتخابی خود کسب کرده است، به مصاحبه دعوت می‌شود و می‌تواند در روز تعیین شده توسط اطلاعیه سنجش یا دانشگاه مورد نظر، به محل مصاحبه مراجعه کرده و مدارک مورد نیاز را همراه داشته باشد.
  3. به طبیعت خودشان است که اگر فردی نتوانست حد نصاب قبولی یک دانشگاه را کسب کند، به مصاحبه دعوت نخواهد شد. لازم به ذکر است برخی از دانشگاه‌ها، علاوه بر مصاحبه شفاهی، آزمون کتبی نیز برگزار می‌کنند که زمان آن توسط دانشگاه اعلام خواهد شد. متقاضیانی که به مصاحبه دانشگاه‌ها دعوت شده‌اند، باید به سایت سازمان سنجش مراجعه کرده و فرم بررسی صلاحیت عمومی دکتری را تکمیل کنند.
  4. در پایان، نتایج نهایی دکتری توسط سازمان سنجش در وب‌سایت خود به نشانی sanjesh.org اعلام خواهد شد و متقاضیان می‌توانند پس از اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری، نتایج خود را مشاهده کنند.

سهمیه های موثر در انتخاب رشته دکتری 1403

از میان شرکت‌کنندگان در آزمون دکتری، تعدادی از داوطلبان دارای عوامل تأثیرگذار و جایگاه‌های خاصی هستند که در نتیجه آزمون دکتری و پذیرش آن‌ها تأثیرگذار خواهد بود. به طور واقع، برای پذیرش افراد با جایگاه‌های خاصی (شامل شرایط مشخصی نظیر داشتن حدنصاب نمره و جایگاه آخرین فرد قبول‌شده در جایگاه خاص)، ظرفیت‌های جداگانه‌ای در نظر گرفته شده است. نقش‌های برتر در پذیرش در مقطع دکتری سال 1403 شامل جایگاه رزمندگان، ایثارگران (۵ و ۲۵ درصد) و مربیان خواهند بود.

سهمیه ایثارگران انتخاب رشته دکتری 1403

همان‌طور که در قسمت قبل اشاره شده، سهمیه ایثارگران شامل دو قسمت ۲۵٪ و ۵٪ می‌باشد.

سهمیه ۲۵٪ ایثارگران، به همسران و فرزندان شهدا، آزادگان و همسران و فرزندان آن‌ها اختصاص داده خواهد شد. افراد برای استفاده از این سهمیه باید حداقل ۷۰٪ از نمره آخرین پذیرفته‌شده را کسب نموده باشند.

همچنین، سهمیه ۵٪ ایثارگران به جانبازان زیر ۲۵٪، همسران و فرزندان آنان، و همچنین همسران و فرزندان رزمندگانی که حداقل ۶ ماه در جبهه حضور داشته‌اند، تعلق خواهد گرفت. این افراد باید حداقل ۸۰٪ از نمره آخرین پذیرفته‌شده را کسب نمایند.

سهمیه رزمندگان انتخاب رشته دکتری 1403

این سهمیه برای رزمندگانی اعمال می‌شود که در جنگ ایران و عراق به مدت ۶ ماه حضور داشته‌اند. افرادی که مایل به استفاده از این سهمیه هستند، باید حداقل ۸۰٪ از نمره آخرین پذیرفته‌شده را کسب کرده باشند. اما بسیجی‌ها مجاز به استفاده از این سهمیه نمی‌باشند.

سهمیه مربیان انتخاب رشته دکتری 1403

سهمیه مربیان برای تمامی مربیان رسمی قطعی و یا آزمایشی دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی اعمال می‌شود. افراد برای استفاده از این سهمیه باید حداقل ۸۰٪ از نمره آخرین پذیرفته‌شده را کسب نمایند.”

دانلود دفترچه راهنمای انتخاب رشته دکتری 1403

هدف از انجام فرایند انتخاب رشته دکتری، ترتیب بندی کد رشته‌های قابل انتخاب و وارد کردن آنها در فرم اینترنتی انتخاب رشته است. اولین و مهمترین مرحله برای انجام این فرآیند، دانلود راهنمای انتخاب رشته دکتری و مطالعه جداول مربوط به کدهای رشته‌های قابل انتخاب است. این راهنما شامل بخش‌های مختلفی از جمله جداول کدهای رشته‌ها، فرم‌های معدل، شرایط و ضوابط انتخاب رشته، فرم اولویت‌بندی و … است که هرکدام از این بخش‌ها به تنهایی مفید و حائز اهمیت خواهد بود. برای آشنایی با انواع سهمیه‌های تأثیرگذار و میزان تأثیر آنها، می‌توانید به مقاله در مورد تأثیر سهمیه در انتخاب رشته دکتری مراجعه کنید.

هنگام شروع مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری، این دستورالعمل جامع از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور به آدرس اینترنتی sanjesh.org منتشر خواهد شد. بدون شک، روند انتخاب رشته دکتری دانشگاه‌های سراسری و آزاد به طور جداگانه انجام می‌شود و به همین دلیل هر ساله راهنمایهای جداگانه برای متقاضیان ادامه تحصیل در دکتری دانشگاه‌های سراسری و آزاد منتشر می‌شود. البته، برای سهولت در دسترسی به این راهنما، فایل PDF آن و همچنین اصلاحیه‌های مرتبط در زیربخش‌های زیر قرار داده شده‌اند.

دانلود دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری 1403

دانلود اصلاحیه دفترچه انتخاب رشته دکتری سراسری 1403

تاریخ اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری 1403

عموماً پس از پایان مهلت انتخاب رشته، نتایج اعلام می‌شوند. افرادی که رشته مورد نظر خود را انتخاب کرده‌اند، می‌توانند به وبسایت sanjesh.org مراجعه کرده و نتایج نهایی را مشاهده کنند.

در سال قبل، تاریخ اعلام نتایج انتخاب رشته در تاریخ ۲۸ اردیبهشت ماه بود و به همین دلیل قابل پیش بینی است که در سال جدید نیز احتمالاً تا انتهای اردیبهشت ماه نتایج منتشر خواهند شد.

✔ در زمان اعلام نتایج اولیه آزمون دکتری، داوطلبان می‌توانند با ورود به سایت سازمان سنجش و وارد کردن اطلاعات موردنیاز، کارنامه اولیه خود را مشاهده کنند.

بیشتر بخوانید: اعلام نتایج آزمون دکتری

نکات طلایی در انتخاب رشته دکتری سراسری 1403

علاوه بر روش صحیح ترتیب دادن به رشته های مورد نظر در فرم انتخاب رشته دکتری، رعایت چند نکته مهم در زمان انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ امری ضروری است. در ادامه به مهمترین نکات اشاره می‌کنیم تا داوطلبان با رعایت این موارد، انتخاب رشته بهترین گزینه را داشته باشند.

انتخاب رشته دکتری سراسری 1403

  1. هر دانشگاه با توجه به عوامل مختلف از قبیل اعتبار، تعداد اعضای هیئت علمی و …، یک حدنصاب برای دعوت به مصاحبه تعیین می‌کند. سازمان سنجش نیز با بررسی فرم انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ و در نظر گرفتن سه عامل، یعنی نمره کل داوطلب، حدنصاب دانشگاه و انتخاب های داوطلب، اسامی داوطلبانی را که می‌توانند در مرحله مصاحبه دکتری شرکت کنند، در قسمت اعلام نتایج انتخاب رشته دکتری ۱۴۰۲ اعلام می‌کند.
  2. بعد از پایان مهلت انتخاب رشته آزمون دکتری، داوطلبان می‌توانند نتایج انتخاب رشته خود را در وبسایت سازمان سنجش مشاهده کنند و در صورت کسب حدنصاب، به مرحله مصاحبه دکتری بروند.
  3. در فرآیند ورود به سامانه انتخاب رشته دکتری، داوطلبان می‌توانند نتایج ثبت شده در زمان ثبت نام خود را مشاهده کنند. این اطلاعات شامل معدل و نام دانشگاه محل فارغ التحصیلی در دوره‌های کارشناسی و کارشناسی ارشد و همچنین اهمیت سهمیه در انتخاب رشته دکتری سراسری است که باید به درستی وارد شده باشند.
  4. اگر این اطلاعات تایید شود، داوطلبان می‌توانند با انتخاب رشته خود ادامه دهند. در غیر این صورت، ابتدا باید اطلاعات ثبت نام خود را ویرایش کرده و سپس به سامانه انتخاب رشته مراجعه کنند.
  5. در صورت دعوت به مصاحبه، پذیرفته شدگان باید در زمان مقرر توسط دانشگاه مقصد در جلسه مصاحبه حضور داشته باشند. در این مرحله، پرداخت هزینه مصاحبه الزامی است.
  6. احترام به رتبه تک رقمی در آزمون کتبی می‌تواند منجر به افتخارات ویژه‌ای شود. اما باید به یاد داشت که کسب رتبه برتر و تک رقمی تنها گواهی برای پذیرش در دانشگاه‌های برتر مانند دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه تهران نیست. بنابراین، توصیه می‌شود که فقط به رتبه در آزمون اکتفا نکنید و بدون در نظر گرفتن این موضوع، رشته خود را انتخاب نکنید.
  7. مصاحبه، یکی از عوامل مهم در فرآیند پذیرش دانشجویان دکتری است. بنابراین، باید از ابتدا آمادگی لازم را برای شرکت در جلسه مصاحبه داشته باشید. برای موفقیت، هدف خود را در انتخاب رشته و گرایش مورد نظرتان مشخص کرده و در صورت تغییر گرایش، دلایل قانع‌کننده‌ای داشته باشید. در غیر این صورت، فرصت موفقیت در مصاحبه کاهش می‌یابد.
  8. اگر قصد تغییر رشته یا گرایش را دارید، به یاد داشته باشید که اساتید در مصاحبه دلیل این تغییر را پرسیده و مورد ارزیابی قرار می‌دهند. بنابراین، ابتدا گرایش مرتبط با دوره‌های قبلی خود را در اولویت قرار دهید و اگر تصمیم به تغییر دارید، با دلایل منطقی و علمی اقدامات لازم را توضیح دهید. در غیر این صورت، این موضوع به خوبی ارزیابی نخواهد شد.
  9. اگر قصد تحصیل در دانشگاه آزاد را دارید، باید از طریق دفترچه انتخاب رشته دانشگاه آزاد وبسایت رسمی آن راهنمایی کننده برای ثبت کد رشته مورد نظر خود باشید و در صورت قبولی، برای مصاحبه آماده شوید.

✔ داوطلبانی که به دنبال دریافت فرصت دکتری هستند، اگر دعوتی برای مصاحبه دکتری دریافت نکرده و یا امید چندانی به قبولی در این مرحله ندارند، می توانند در دوره های تکمیل ظرفیت آزمون دکتری شرکت نمایند.

بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت آزمون دکتری

مشاوره انتخاب رشته دکتری 1403

برای داوطلبانی که در آزمون دکتری سراسری و آزمون دکتری دانشگاه آزاد شرکت کرده‌اند و به نمره کل قابل قبول دانشگاه آزاد رسیده‌اند و دریافت کد دسترسی انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد در کارنامه نتایج اولیه دکتری، امکان شرکت در انتخاب رشته دکتری آزاد به صورت جداگانه وجود دارد. پس از مطالعه دفترچه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد، می‌توانند بر اساس نتایج اولیه انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد، دعوت به مصاحبه دکتری دانشگاه آزاد شوند.

اعلام نتایج نهایی دکتری نیز از طریق سایت سازمان سنجش sanjesh.org منتشر می‌شود و داوطلبانی که در مصاحبه دکتری شرکت کرده‌اند، با استفاده از اطلاعات ثبت‌نامی خود، می‌توانند نتیجه را مشاهده کرده و در صورت قبولی، اقدام به ثبت‌نام در دانشگاه مورد نظر خود نمایند.

انتخاب رشته دکتری 1403 {راهنمای کامل}

انتخاب رشته دکتری 1403 {راهنمای کامل}

برچسب ها

در صورت نیاز به مشاوره درباره:

انتخاب رشته دکتری 1403 {راهنمای کامل}

از طریق تلفن ثابت بدون گرفتن کد با شماره زیر تماس بگیرید.

909-907-1375

پاسخگویی از ساعت 8 صبح تا 12 شب حتی ایام تعطیل