رشته های مجاز و ممنوع برای اتباع افغانی و خارجی
📚 خلاصه ای از مقاله رشته های مجاز و ممنوع برای اتباع افغانی و خارجی:

این مطلب در رابطه با رشته های مجاز و ممنوع برای اتباع افغانی و اتباع خارجی و محدودیت های موجود در انتخاب رشته و شهرهای ممنوعه برای اتباع افغانی و سایر اتباع خارجی نگارش شده است

رشته های مجاز و ممنوع برای اتباع افغانی و خارجی
قبل از ثبت نام در آزمون، اطلاعات کامل درباره رشتههای غیرمجاز برای اتباع خارجی به صورت جزئی در دفترچه راهنمای ثبت نام و انتخاب رشته ارائه میشود. این اقدام به منظور اطمینان حاصل شدن از انتخاب اتباع خارجی برای رشتههای مجاز صورت میگیرد. در ورود به دانشگاههای سراسری و غیرسراسری کشور، شرایط ورود اتباع خارجی تا حدودی با شرایط داوطلبان داخلی متفاوت است. این شرایط به طور دقیق در دفترچه راهنمای مربوط به مقاطع مختلف کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری شرح داده شده و اتباع خارجی موظفند آنها را به طور کامل مطالعه کنند. با بررسی بخش مربوطه در دفترچه راهنمای هر آزمون، این افراد میتوانند رشتههای مجاز برای اتباع افغانستانی و سایر کشورها را مشاهده کنند. در نتیجه، تنها روی رشتههایی تمرکز خواهند کرد که برای آنها مجاز است و انتخاب آنها مشکلی ایجاد نخواهد کرد. بنابراین، در صورتی که شما نیز یکی از اتباع خارجی هستید و قصد تحصیل در ایران را دارید، باید به دقت به مطالعه شرایط ورود در دفترچه راهنما توجه کنید.
علاوه بر رشتههای مجاز و غیرمجاز، برخی از شهرها برای اتباع خارجی محدودیت اقامت دارند. بنابراین، امکان انتخاب رشتههای مختلف در این شهرها برای اتباع وجود ندارد. لیست شهرهای ممنوعه به همراه لیست رشتههای مجاز برای اتباع خارجی و موارد ممنوع به صورت جداگانه در دفترچه راهنمای هر آزمون منتشر میشود. بنابراین، اتباع خارجی باید به این بخش دفترچه راهنما توجه کنند و تنها شهرهایی را انتخاب کنند که برای آنها مجاز است. با توجه به اینکه سالانه تعداد زیادی از اتباع خارجی، از جمله شهروندان افغانستانی، برای تحصیل در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری دانشگاههای ایران را انتخاب میکنند، در این مقاله به بررسی کامل شهرها و رشتههای مجاز و غیرمجاز برای آنها پرداختهایم. بنابراین، در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعات کاملی درباره رشتهها و شهرهای مجاز و ممنوع برای اتباع افغانستانی و اتباع سایر کشورها که قصد تحصیل در ایران را دارند، به دست آورید.
رشته های ممنوع برای اتباع خارجی و افغانی
براساس مقررات و شرایط اعلام شده توسط سازمان سنجش و آموزش کشور، برخی از رشتهها و شهرها برای اتباع خارجی و افغانستانی در ثبت نام و انتخاب رشته آزمونهای سراسری ممنوع میباشند. قبل از انتخاب رشته و ثبت نام در دانشگاهها و موسسات آموزشی ایران، اتباع خارجی باید شرایط مربوطه را کامل در دفترچه راهنما مطالعه کرده و رشته مورد نظر خود را انتخاب نمایند. اگر رشته ممنوع یا در شهرهای ممنوع انتخاب شود، حتی در صورت قبولی نهایی، پذیرش آن لغو خواهد شد. بنابراین، بهتر است با اطلاع دقیق از رشتههای مجاز برای اتباع خارجی و افغانستانی، تنها کد رشتههایی را در فرم ثبت نام و انتخاب رشته وارد کنید که برای آنها هیچگونه محدودیتی وجود ندارد.
رشتههای ممنوع برای اتباع خارجی در اکثر کشورها یکسان است و تفاوتی به اساس ملیت ندارد. با این حال، محدودیتهای شهری برای اتباع مختلف ممکن است متفاوت باشد. بنابراین، رشتههای مجاز برای اتباع خارجی در شهرهای مختلف کشورهای مختلف ممکن است تفاوت داشته باشد و برخی از اتباع قادر به انتخاب رشتههای موجود در برخی از شهرهای ایران نباشند. به منظور انتخاب صحیح رشته در مقاطع تحصیلی مختلف، آشنایی کامل با رشتهها و شهرهای ممنوع برای اتباع خارجی بسیار ضروری است.
در ادامه، فهرستی از رشتههای ممنوع برای اتباع خارجی در مقاطع تحصیلی مختلف آمده است. همچنین، شهرهای ممنوع برای اتباع افغانستانی و سایر کشورها نیز مورد بررسی قرار گرفته است. با مراجعه به این لیست، مشکلی در انتخاب رشته و شهر مجاز برای تحصیل در دانشگاههای ایران نخواهید داشت.
بیشتر بخوانید: دفترچه ثبت نام کنکور سراسری
بیشتر بخوانید: دفترچه انتخاب رشته دانشگاه غیرانتفاعی
بیشتر بخوانید: دانلود دفترچه دانشگاه پیام نور
رشتههای مجاز برای اتباع افغانی و خارجی
با دریافت آگاهی مناسب از رشتههای ممنوع برای اتباع خارجی و افغانستانی، اکنون شما میدانید کدام رشتهها برای این افراد در دانشگاههای ایران امکان پذیر نیست. بنابراین، اگر جزو اتباع کشور افغانستان یا سایر کشورهای خارجی هستید و قصد دارید در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری در ایران تحصیل کنید، در فرم ثبتنام خود کد رشتههای ممنوعه را وارد نکنید.
باید توجه داشت که جمهوری اسلامی ایران توجه ویژهای به تحصیل اتباع خارجی دارد و به جز رشتهها و شهرهایی که از نظر امنیتی حساس هستند، امکان تحصیل در سایر رشتهها و شهرها برای این افراد فراهم شده است. در این راستا، لیست رشتههای مجاز برای اتباع افغانی و سایر کشورهای خارجی برای هر آزمون از طریق دفترچه راهنمای ثبتنام منتشر میشود تا این افراد بتوانند در رشتههای مجاز ثبتنام کنند.
لازم به ذکر است که به دلیل تعداد زیاد و تنوع رشتههای مجاز برای اتباع خارجی، این رشتهها به صورت مستقیم در دفترچه راهنما ذکر نمیشوند. در عوض، شرایط مربوط به اتباع خارجی، رشتهها و شهرهای ممنوعه که تعداد کمتری دارند، ارائه میشوند و امکان آشنایی با رشتههای مجاز برای اتباع خارجی از طریق این موارد وجود دارد.
به عبارت دیگر، انتخاب هر رشتهای که در لیست رشتههای ممنوع نیست، برای اتباع خارجی امکان پذیر است. با این حال، باید مطمئن شوید که این رشته در شهرهای ممنوعه برای اقامت و تحصیل اتباع خارجی مجاز نیست. در بخش قبل رشتههای ممنوع را بررسی کردهایم و در ادامه نیز شهرهای ممنوعه برای اتباع افغانی و کشورهای خارجی دیگر را توضیح خواهیم داد تا بتوانید به رشتههای مجاز برای تحصیل در کشور ایران بدون مشکل دست یابید.
بیشتر بخوانید: لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه آزاد
بیشتر بخوانید: لیست رشته های دانشگاه غیر انتفاعی
بیشتر بخوانید: لیست رشته های بدون کنکور دانشگاه پیام نور
شرایط تحصیل در دانشگاه های ایران برای اتباع افغانی و خارجی
در ادامه، شرایط و ضوابط پذیرش اتباع خارجی در دانشگاههای ایران را به صورت کامل بررسی میکنیم. لطفاً توجه داشته باشید که این اطلاعات بر اساس دفترچه راهنماها و مقررات رسمی سازمان سنجش آموزش کشور ارائه شدهاند.
- 1. اقامت قانونی: اتباع خارجی متقاضی تحصیل در مقاطع مختلف دانشگاههای ایران، باید اقامت قانونی کشور جمهوری اسلامی ایران را داشته باشند.
- 2. حداکثر مدت تحصیل: برای اتباع خارجی که در چهارچوب ضوابط و مقررات سازمان سنجش آموزش کشور در دورههای دانشگاه سراسری و غیر سراسری پذیرفته شدهاند، حداکثر مدت تحصیل مجاز در مقاطع مختلف (کاردانی، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری) در دفترچه راهنما اطلاعرسانی میشود. در صورت نیاز به افزایش سنوات، تمدید نیمسال تحصیلی طبق تصمیم کمیسیون موارد خاص دانشگاهها امکانپذیر است.
- 3. رشتههای مجاز: داوطلبان تحصیل در رشتههای مجاز برای اتباع افغانی و سایر کشورهای خارجی باید دقیقاً دفترچه راهنما را مطالعه کرده و ضوابط و مقررات پذیرش را رعایت کنند. هیچ عذری مبنی بر عدم آگاهی از این مقررات و دفترچهها پذیرفته نخواهد شد.
- 4. مناطق ممنوعه: اتباع خارجی پذیرفته شده در رشتههایی که در مناطق غیر مجاز تردد و اسکان اتباع غیر ایرانی مندرج است، نمیتوانند در آزمون ورودی همان سال قبول شده و پذیرفته شوند. دانشگاهها و موسسات آموزش عالی از پذیرش این دسته از متقاضیان معذور هستند.
- 5. تکرار مقطع تحصیلی: اتباع غیر ایرانی مجاز به تحصیل تکراری در هر مقطع تحصیلی نیستند و میتوانند تنها یک بار در هر مقطع تحصیلی در دانشگاههای ایران تحصیل کنند. تحصیل در موسسات آموزش عالی و مراکز جامعه المصطفی (ص) و مرکز آموزش عالی اهل بیت (ع) به صورت همزمان حتی در رشتههای مجاز برای اتباع خارجی نیز ممنوع است.
- 6. تعهدات مالی: پذیرفته شدگان غیر ایرانی در رشتههای مجاز برای اتباع افغانی و سایر کشورهای خارجی باید شهریه تحصیلی مطابق مصوبات هیئت امنای دانشگاهها و موسسات آموزش عالی را پرداخت کنند.
- 7. سایر مقررات: داوطلبان تحصیل غیرایرانی باید ضوابط و مقررات آموزشی و دانشجویی مؤسسه آموزش عالی محل قبولی خود را رعایت کنند. همچنین، در صورت مغایرت شرایط پذیرش و ثبت نام با مقررات و ضوابط شیوهنامه، سازمان امور دانشجویان ممکن است از ادامه پذیرش و تحصیل داوطلب جلوگیری کند.
- 8. تعهدات خانواده: جمهوری اسلامی ایران هیچ تعهدی در خصوص صدور مجوز اقامت برای خانواده داوطلبان تحصیل به استثناء همسر و فرزندان دانشجویان ندارد.
توصیه میشود که داوطلبان تحصیل غیرایرانی قبل از ثبت نام و پذیرش در دانشگاههای ایران، مطالعه دقیق دفترچه راهنما و رعایت مقررات و ضوابط پذیرش را به دقت انجام دهند. هیچ عذری مبنی بر عدم اطلاع از مفاد دفترچهها و قوانین قبولی اتباع خارجی پذیرفته نخواهد شد.
بیشتر بخوانید: ثبت نام کنکور سراسری
بیشتر بخوانید: انتخاب رشته کنکور سراسری
رشته های فنی حرفه ای برای اتباع
تا کنون درباره رشتههای مجاز و غیرمجاز برای اتباع خارجی توضیحاتی ارائه شده است. اکنون میخواهیم به مسئله مهمی که درباره تحصیل اتباع خارجی در رشتههای فنی و حرفهای وجود دارد، اشاره کنیم. مورد این بحث این است که آیا اتباع خارجی میتوانند در رشتههای فنی و حرفهای تحصیل کنند یا خیر؟ اگر این امکان وجود داشته باشد، رشتههایی که برای اتباع خارجی در این حوزه مجاز نیستند و رشتههایی که باید از آنها خودداری کنند، کدامند؟
باید بگوییم که بر اساس اطلاعات موجود در دفترچههای راهنمای ثبتنام و سایر دستورالعملهای صادر شده توسط سازمان سنجش و آموزش کشور، هیچ محدودیتی برای ثبتنام و تحصیل اتباع خارجی در رشتههای فنی و حرفهای وجود ندارد. به عبارت دیگر، میتوان رشتههای فنی و حرفهای را در دسته رشتههای مجاز برای اتباع خارجی قرار داد. باید توجه کنیم که محدودیتهایی نیز برای تحصیل در این رشتهها در شهرهای ممنوعه برای اتباع خارجی وجود دارد. به این معنا که اگر شهری برای اقامت و تحصیل اتباع خارجی یا اتباع برخی کشورها ممنوع شده باشد، اتباع خارجی نمیتوانند در رشتههای فنی و حرفهای این شهر تحصیل کنند. بنابراین، رشتههای فنی موجود در شهرهای ممنوعه از لیست رشتههای مجاز برای اتباع خارجی حذف میشوند. در ادامه، این شهرهای ممنوعه به طور کامل معرفی خواهند شد.
بیشتر بخوانید: لیست رشته های بدون کنکور ریاضی
بیشتر بخوانید: رشته های بدون کنکور تجربی
بیشتر بخوانید: رشته های بدون کنکور انسانی
شهرهای ممنوعه برای اتباع افغانی
مسئله مهمی که برای اتباع خارجی که قصد تحصیل در دانشگاههای ایران را دارند، بسیار ضروری است، آگاهی از شهرهای ممنوعه برای اقامت آنان است. از جمله گروهی که بیشترین تقاضا را برای تحصیل در دانشگاههای ایران دارند، اتباع افغانستان به شمار میروند. شهرهای ممنوعه برای اتباع افغانی و سایر اتباع خارجی به طور مداوم از طریق دفترچه راهنما و اطلاعیههای آزمون به اطلاع عموم میرسد. با بررسی این منابع، متقاضیان قادر خواهند بود که بفهمند در کدام شهرها انتخاب رشتههای مورد نظرشان ممنوع است. در این بخش، لیست شهرهای ممنوعه برای تحصیل اتباع خارجی، از جمله افغانستان، به صورت مفصل برای شما آورده شده است. با داشتن اطلاعات درباره رشتههای ممنوعه برای اتباع خارجی و شهرهای ممنوعه، میتوانید رشتههای مورد نظر خود را با آسانی انتخاب کنید و با مشکلی روبرو نشوید.
بیشتر بخوانید: رشته های کاردانی دانشگاه علمی کاربردی
بیشتر بخوانید: رشته های کارشناسی ناپیوسته دانشگاه علمی کاربردی
بیشتر بخوانید: رشته های کارشناسی ارشد دانشگاه علمی کاربردی
در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی می توانید از خدمات سامانه ندای مشاور استفاده کنید. همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی رشته های مجاز و ممنوع برای اتباع افغانی و خارجی کلیک کنید.

رشته های مجاز و ممنوع برای اتباع افغانی و خارجی
برچسب ها