ثبت نام کنکور سراسری 1403 + { زمان، شرایط و مراحل }
📚 خلاصه ای از مقاله ثبت نام کنکور سراسری 1403 + { زمان، شرایط و مراحل }:

ثبت نام کنکور سراسری 1403 زمان و تمدید و مهلت مجدد ، مدارک و شرایط آزمون 1403 رشته ها + سایت سازمان سنجش دانلود دفترچه منابع و برنامه ریزی برای نوبت تیر

ثبت نام کنکور سراسری 1403 + { زمان، شرایط و مراحل }
ثبت نام آزمون ورود به دانشگاه سراسری در سال 1403 برای نوبت دوم در بازه زمانی ۱۵ تا ۲۱ فروردین 1403 قابل انجام است. دانشجویان علاقمند برای ادامه تحصیل در رشتههایی که آزمون ورودی دارند، باید در موعد تعیین شده به وبسایت sanjesh.org مراجعه کرده و پس از پرداخت هزینه ثبت نام، فرم ثبت نام را تکمیل کنند.
سازمان سنجش به عنوان مسئول برگزاری آزمونهای ورود به دانشگاه سراسری، مسئولیت تمام مراحل ثبت نام تا اعلام نتایج را بر عهده دارد. آزمون ورود به دانشگاه امروزه یکی از مهمترین آزمونهایی است که برای ورود به دانشگاه برگزار میشود. در واقع، پذیرش دانشجو در رشتههای پرطرفدار مانند پزشکی و دندانپزشکی تنها از طریق این آزمون امکان پذیر است.
مهلت مجدد ثبت نام آزمون ورود به دانشگاه سراسری سال 1402 در تاریخ 30 فروردین آغاز شده است.
در این آزمون، رقابت در پنج گروه آزمایشی ریاضی، تجربی، انسانی، هنر و زبان برگزار میشود. داوطلبان میتوانند بر اساس علاقهمندیهای خود در یک گروه آزمایشی اصلی (ریاضی، تجربی و انسانی) و یک یا دو گروه آزمایشی شناور (هنر و زبان) شرکت کنند.
مرحله اول برای شرکت در این آزمون مهم، تکمیل فرم ثبت نام است. فرم ثبت نام باید در بازه زمانی اعلام شده توسط سازمان سنجش تکمیل شود. مدارک، نحوه و شرایط ثبت نام برای داوطلبان ارائه شده است تا آنها با آگاهی کامل اقدام به ثبت نام کنند.
زمان ثبت نام کنکور سراسری 1403
زمان ثبت نام آزمون ورود به دانشگاه سراسری در سال 1403 از اهمیت ویژهای برخوردار است. داوطلبان کنکور سراسری باید در جریان باشند که زمان ثبت نام اصلی، تمدید مهلت ثبت نام و مهلت مجدد ثبت نام مهمی هستند. هر دوره برگزاری کنکور سراسری، بهعلاوه از مهلت اصلی ثبت نام، بازههایی را برای ویرایش اطلاعات و ثبت نام مجدد داوطلبان در نظر میگیرد.
ثبت نام برای شرکت در آزمون ورود به دانشگاه در نوبت دوم سال 1403 در بازه زمانی 15 تا 21 فروردین ماه 1403 برگزار شد. علاوه بر این، مهلت ثبت نام تا روز پنجشنبه، 24 فروردین ماه تمدید شد. همچنین، با توجه به درخواستهای متعدد جامعه داوطلبان، روز چهارشنبه، 30 فروردین ماه 1403 به عنوان مهلت مجدد ثبت نام آزمون ورود به دانشگاه نوبت تیر در نظر گرفته شد. لازم به ذکر است که این آخرین فرصت برای ثبت نام است و دیگر تمدیدی اعلام نخواهد شد.
☑️ مهم است به یاد داشته باشید که در بازه مهلت مجدد، ویرایش اطلاعات ثبت نام برای افرادی که قبلاً ثبت نام کردهاند، امکانپذیر نمیباشد.
تغییرات کنکور سراسری سال ۱۴۰۲
با توجه به آخرین اطلاعات منتشر شده در این زمینه، میتوان گفت که تغییرات آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ به طور کلی در پنج دسته زیر تقسیمبندی شده است:
تأثیر قطعی سوابق تحصیلی
اهمیت سوابق تحصیلی داوطلبان بر روی نتایج آزمون سراسری بسیار مهم است. این امر باعث میشود داوطلبان این آزمون تنها بر روی آزمون تمرکز نکنند و به نمرات درسی خود نیز اهمیت بدهند. جهت دریافت اطلاعات درباره تأثیر معدل در آزمون، میتوانید روی لینک کلیک کنید.
حذف دروس عمومی از کنکور سراسری
اشخاصی که قصد شرکت در آزمون سراسری را دارند باید با منابع آزمون سراسری آشنا باشند. به دلیل تغییرات اعمال شده، شاهد حذف دروس عمومی از آزمون خواهیم بود. بنابراین، تمامی متقاضیان باید تمرکز خود را بر روی دروس اختصاصی گروه آزمایشی مورد نظر خود قرار دهند.
برگزاری دو کنکور در سال
برگزاری دو آزمون در سال یکی از راهکارهای مناسب برای داوطلبان آزمون سراسری است. این امر به آنها اجازه میدهد که در صورت عدم موفقیت و رضایت از رتبهبندی در نوبت اول، در نوبت دوم فرصت خود را امتحان کنند. به این ترتیب، آزمون سال ۱۴۰۲ شامل دو مرحله در دی و تیرماه خواهد شد.
افزایش اعتبار نتایج کنکور سراسری تا دو سال
در سالهای گذشته، نتایج آزمون فقط در سال برگزاری آزمون اعتبار داشتند. اما با تغییرات اعمال شده در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲، امتیازات کسب شده تا دو سال اعتبار خواهند داشت.
حذف زیرگروهها در کنکور سراسری
حذف زیرگروهها و اعتبارسنجی بر اساس نمره کلی در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ اعمال شده است.
راهنمای تصویری ثبت نام کنکور سراسری سال 1403
روند ثبت نام در آزمون کنکور سراسری دانشگاه آزاد و سراسری به صورت آنلاین و از طریق سایت سازمان سنجش با آدرس sanjesh.org انجام میشود. برای شرکت در هر گروه آزمایشی، باید کارت اعتباری جداگانهای تهیه کنید.
☑️ برای ثبت نام در کنکور سراسری سال 1403، مراحل زیر را دنبال کنید:
1. به سایت ثبت نام کنکور به آدرس sanjesh.org مراجعه کنید و گزینه “سراسری” را از منوی سایت انتخاب کنید.
2. روی لینک فعال “سیستم ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال 1403 (نوبت دوم)” کلیک کنید.
3. در مرحله بعد، عبارت “سیستم ثبت نام و شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۲ (نوبت دوم)” را مجدداً انتخاب کنید.
4. در این مرحله، اگر قبلاً ثبت نام نکردهاید، ابتدا در سامانه ثبت نام کنید و رمز عبور خود را دریافت کنید.
5. اطلاعات هویتی خود را وارد کرده و یک رمز عبور برای خود تعیین کنید. سپس دکمه “عضویت” را فشار دهید.
6. پس از عضویت و ورود به سامانه، عکس خود را آپلود کنید.
7. در صفحه بعد، اطلاعات ثبت احوال شما نمایش داده میشود.
8. در مراحل بعد، اطلاعات تماس و محل سکونت خود را وارد کنید.
9. در صفحه بعد، اطلاعاتی مانند نظام آموزشی، کد سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی، کد دانشآموزی، عنوان مدرک دیپلم و معدل را وارد کنید.
10. سپس کد سوابق تحصیلی 19 رقمی خود را وارد کنید.
11. برای نهایی کردن ثبت نام، هزینه را پرداخت کنید. سپس صفحهای حاوی کد پیگیری و شماره پرونده نمایش داده خواهد شد. این صفحه را پرینت کنید و تا پایان مراحل کنکور نگه دارید.
✔ در صورت نیاز به ویرایش اطلاعات ثبت نام، میتوانید از گزینه مربوطه در سایت سارمان سنجش استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: ورود به سایت سنجش
لیست مدارک مورد نیاز برای ثبت نام در کنکور سراسری 1403
برای ثبت نام در آزمون کنکور سراسری به صورت آنلاین از طریق سایت سنجش، باید مدارک لازم را آماده کرده و مراحل ثبت نام را تکمیل کنید. در ادامه، مدارک مورد نیاز برای ثبت نام کنکور آمده است:
- 1. اسکن عکس 3*4 رنگی داوطلب برای بارگذاری در سامانه.
- 2. شناسنامه و کارت ملی برای وارد کردن اطلاعات فردی شما.
- 3. آدرس، شماره تماس و کد پستی محل سکونت خود.
- 4. کارنامه دیپلم و پیش دانشگاهی.
لطفاً مدارک فوق را آماده کرده و در هنگام ثبت نام، اطلاعات درست و کامل را وارد کنید. توجه داشته باشید که این مدارک به عنوان بخشی از فرایند ثبت نام مورد استفاده قرار میگیرند و تسلیم مدارک فیزیکی در مراکز آزمون لازم نیست.
کدهای مورد نیاز در ثبت نام کنکور سراسری 1403
در فرایند ثبت نام در آزمون کنکور سراسری، برخی اطلاعات از داوطلبان به صورت کد درخواست میشود. این کدها میتوانند برای برخی داوطلبان در فرایند ثبت نام باعث ابهام شوند. بنابراین، در ادامه این مطلب، به معرفی کدهای مورد نیاز برای ثبت نام در آزمون کنکور سراسری پرداخته خواهد شد.
1. کد سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی
یکی از مدارک مهم برای ثبت نام در آزمون کنکور، کد سوابق تحصیلی است که با استفاده از کد دانشآموزی و کد منطقه دانشآموز از سایت dipcode.medu.ir قابل دریافت است. مشمولان این کد شامل فارغالتحصیلان رشتههای نظری (ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی و علوم و معارف اسلامی) هستند که پس از سال ۸۴ مدرک دیپلم خود را دریافت کردهاند، فارغالتحصیلان مقطع پیشدانشگاهی که پس از سال ۹۱ مدرک پیشدانشگاهی خود را دریافت کردهاند، و دانشآموزان و فارغالتحصیلان رشتههای نظری سال دوازدهم که به آنها نظام جدید (۶-۳-۳) نیز گفته میشود.
2. کد منطقه یا ناحیه آموزش و پرورش محل اخذ مدرک دیپلم
کد منطقه یک کد ۴ رقمی است که معمولاً در بالای کارنامه داوطلبان نظام قدیم درج میشود. سازمان سنجش برای راحتی داوطلبان، لینک دسترسی سریع برای دریافت این کد را در فرم ثبت نام کنکور سراسری فراهم کرده است. برای دریافت کد منطقه اخذ مدرک دیپلم، بر روی لینک مربوطه کلیک کنید و نام منطقه آموزش و پرورش (استان محل آموزش) خود را وارد کنید و کدی که برای ناحیه محل تحصیل فرد در نظر گرفته شده است را در فرم ثبت نام وارد کنید.
3. کد دانشآموزی
کدی است که دانشآموزان هنگام ثبت نام در آزمون کنکور سراسری باید در فرم ثبت نام وارد کنند. کد دانشآموزی دیپلم و پیشدانشگاهی داوطلبان نظام قدیم از طریق کارنامه آنها قابل مشاهده است. اما دانشآموزان و فارغالتحصیلان نظام جدید میتوانند کد دانشآموزی خود را از سایت همگام دریافت کنند. کد دانشآموزی دانشآموزان نظام جدید معمولاً با شماره ملی آنان یکسان است.
لطفاً در هنگام ثبت نام، این کدها را با دقت و صحت کامل وارد کنید. این مدارک برای پیشروی در فرایند ثبت نام استفاده میشوند و تسلیم مدارک فیزیکی در مراکز آزمون لازم نیست.
کد دیپلم در ثبت نام کنکور سراسری
در فرایند ثبت نام در آزمون کنکور سراسری، داوطلبان باید رشته دیپلم خود را مشخص کنند. برای وارد کردن رشته دیپلم، نیازی به نوشتن نام رشته نیست؛ به جای آن، سازمان سنجش برای هر رشته، کدهای مشخصی در نظر گرفته است و داوطلب با وارد کردن کد عنوان دیپلم، این بخش از فرم ثبت نام را تکمیل میکند.
کد نظام وظیفه
یکی از شرایط اختصاصی ثبت نام کنکور سراسری برای داوطلبان مرد، مشخص کردن وضعیت نظام وظیفه است. این اطلاعات با استفاده از کدهای مشخص شده در دفترچه ثبت نام قابل شناسایی است. تمامی داوطلبان آقا باید در فرم ثبت نام، وضعیت نظام وظیفه خود را از طریق کد نظام وظیفه به سازمان سنجش اعلام کنند. این کدها بین ۱ تا ۱۰ دستهبندی شدهاند.
لطفاً در هنگام ثبت نام، کدها را به دقت و با دقت کامل وارد کنید. این اطلاعات برای پیشروی در فرایند ثبت نام استفاده میشوند و تسلیم مدارک فیزیکی در مراکز آزمون لازم نیست.
بیشتر بخوانید: سایت دریافت کد سوابق تحصیلی
شرایط ثبت نام کنکور سراسری 1403
برای ثبت نام در آزمون کنکور سراسری 1403، داوطلبان باید شرایط مشخصی را رعایت کنند. این شروط به دو دسته عمومی و اختصاصی تقسیم میشوند. در ادامه به بیان این شروط خواهیم پرداخت:
شروط عمومی ثبت نام کنکور سراسری 1403
- – نباید به مواد مخدر اعتیاد داشته باشند.
- – داوطلبان نباید فساد اخلاقی داشته باشند.
- – نباید سابقه عضویت خود یا خانواده در سازمانهای غیرقانونی و فراماسونری را داشته باشند.
- – داوطلبان نباید عنادی (اعتراضی) نسبت به نظام جمهوری اسلامی داشته باشند.
توجه: در صورت داشتن سابقه عناد با نظام، داوطلبان باید تغییر عقیده خود را ثابت کنند.
شروط اختصاصی ثبت نام کنکور سراسری 1403
- فارغالتحصیلان رشتههای آموزش پزشکی در مقطع کاردانی نیز میتوانند در صورت دریافت مدرک خدمات قانونی خود تا تاریخ 31 شهریور ماه 1403 یا 31 بهمن ماه 1402 ثبت نام کنند. در زمان ثبت نام، باید گواهی پایان دوره طرح نیروی انسانی را ارائه دهند.
- باید گواهی پایان خدمت سربازی یا معافیت از آن (دائم یا موقت) را داشته باشند.
- دانشجویان و قبولیهای کنکور سراسری 1402 در دانشگاههای روزانه میتوانند بدون انصراف از کنکور سراسری ثبت نام کنند، به شرطی که بعداً از رشته فعلی خود انصراف دهند.
- فارغالتحصیلان رشتههای فنی حرفهای و کاردانش و فارغالتحصیلان مقطع کاردانی مجاز به ثبت نام هستند، پستا تاریخ 31 شهریور ماه 1403 مدرک خود را بدست آورند.
- در صورت شرکت در کنکور سراسری در سال گذشته و در حال حاضر در یکی از دانشگاههای غیرروزانه تحصیل میکنند، نیازی به استعفا از دانشگاه فعلی برای ثبت نام در کنکور سراسری سال جاری ندارند.
- داوطلبان باید دیپلم چهار ساله نظام قدیم آموزش متوسطه یا مدرک دوره پیش دانشگاهی داشته باشند.
شروط نظام وظیفه ثبت نام کنکور سراسری 1403
- دانشجویانی که بعد از رسیدن به سن مشمولیت اخراج شدهاند، تا پایان دوره خدمت سربازی امکان ادامه تحصیل را ندارند.
- افرادی که غیبتی از دوره سربازی دارند، امکان ثبت نام در این آزمون را ندارند و در صورت پذیرش در رشته انتخابی، معافیت تحصیلی صادر نمیشود و قبولی آنها لغو میشود.
- امکان تحصیل همزمان با خدمت سربازی وجود ندارد.
- هر مقطع تحصیلی تنها یک بار معافیت تحصیلی صادر میشود.
- ترخیص سربازان برای ادامه تحصیل در مقاطع دانشگاهی به جز مقطع کاردانی مجاز است.
- داوطلبان پذیرفته شده در کنکور 1402 باید به دفاتر پلیس +10 مراجعه کرده و مدرک معافیت موقت خود را دریافت کنند تا بتوانند در دانشگاه ثبت نام کنند.
- داوطلبان مرد برای شرکت در کنکور سراسری 1403 باید در یکی از وضعیتهای پایان خدمت، معافیت دائم یا معافیت موقت باشند و کد مربوطه را در فرم ثبت نام وارد کنند.
بیشتر بخوانید: ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد سراسری
دانلود دفترچه راهنمای ثبت نام کنکور سراسری 1403
برای آشنایی داوطلبان با فرآیند کلی ثبت نام و شرایط شرکت در آزمون کنکور سراسری سال 1403، لازم است که فایل پی دی اف دفترچه ثبت نام کنکور سراسری را در زمان مقرر به صورت آنلاین از طریق وبسایت سازمان سنجش به آدرس sanjesh.org دریافت کنید. همچنین جهت دسترسی آسانتر به این فایل، فایل پی دی اف مربوطه در جدول زیر برای شما قرار داده شده است.
لطفاً در زمان مقرر، فایل راهنما را با دقت مطالعه کنید تا با روند و شرایط ثبت نام آشنا شوید. این فایل به شما اطلاعات مهمی را درباره فرایند ثبت نام و آزمون کنکور سراسری فراهم میکند.
خرید شماره سریال ثبت نام کنکور سراسری 1403
برای تکمیل مراحل ثبت نام در آزمون کنکور سراسری، لازم است شماره مشخص ثبت نام را خریداری کنید. این فرایند قابل انجام است از طریق پلتفرم سنجش، اما تقریباً کسی آشنایی کافی با آن ندارد. در ادامه، به صورت تصویری به توضیح روند خرید شماره مشخص ثبت نام میپردازیم:
- ابتدا، به وبسایت سازمان سنجش مراجعه کرده و روی گزینه ثبت نام آزمون کنکور فاز دوم کلیک کنید.
- در مرحله بعد، از پنل سمت راست، گزینه خرید کارت اعتباری را انتخاب کنید.
- سپس، در صفحه جدیدی که باز میشود، روی گزینه شماره مشخص ثبت نام کلیک کنید.
- پس از انجام این مراحل، در مرحله ۴ به درگاه پرداخت منتقل خواهید شد.
- در مرحله ۵، قبل از تکمیل فرایند پرداخت، فرایند پرداخت را به اتمام برسانید.
- در مرحله ۶، اطلاعات کارت بانکی خود را وارد کنید تا هزینه از حساب شما کسر شود.
- پس از خرید، برای بازگشت و پیگیری فرایند ثبت نام در آزمون کنکور سراسری، روی مورد مربوطه کلیک کنید و در مرحله آخر، به وبسایت بازگردید و کد دریافتی را به عنوان شماره مشخص ثبت نام وارد کنید.
راهنمای استفاده از سهمیه در ثبت نام کنکور سراسری 1403
در دفترچه ثبت نام سازمان سنجش، سالانه سهمیههای مؤثر بر نتیجه آزمون کنکور سراسری برای متقاضیان ذکر میشوند و درباره آنها توضیح داده میشود. سهمیههای بسیار استفادهشده شامل سهمیههای جانبازان، ایثارگران و رزمندگان هستند که افراد واجد شرایط میتوانند در زمان ثبت نام کنکور از آنها استفاده کنند.
هر سال، تعداد زیادی از افراد برای شرکت در آزمون کنکور سراسری از سهمیه خود استفاده میکنند، اما بعد از اعلام نتایج متوجه میشوند که سهمیه آنها مورد استفاده قرار نگرفته است و دلیل این مسئله تنها در عدم استفاده صحیح از سهمیه در زمان ثبت نام کنکور است.
☑️ روش استفاده از سهمیه در زمان ثبت نام کنکور به شرح زیر است:
- در گام اول، فرد باید تاییدیهای از مرجع مربوطه (نیروهای مسلح، بنیاد شهید، سازمان ایثارگران و غیره) برای حق مشمولیت خود دریافت کند.
- در صورت تایید، به این افراد یک کد رهگیری ۱۲ رقمی اختصاص داده میشود.
- فرد باید این کد رهگیری را در فرم ثبت نام کنکور سراسری وارد کند.
- پس از تکمیل فرایند ثبت نام، سازمان سنجش برای استعلام از مرجع صادرکننده کد رهگیری، اقدام به دریافت اطلاعات میکند.
- در صورت تایید، در زمان دریافت کارت ورود به جلسه، فرد میتواند از اعمال حق مشمولیت خود مطلع شود.
- در صورتی که حق مشمولیت اعمال نشده باشد، فرد میتواند در مهلت ویرایش، برای دریافت حق مشمولیت مجدد تلاش کند.
- پس از تلاش مجدد برای اعمال حق مشمولیت، فرد باید به مرجعی که کد رهگیری را دریافت کرده است مراجعه کند تا بفهمد آیا حق مشمولیت او اعمال شده است یا خیر.
زمان دریافت کارت ورود به جلسه، اعلام نتایج و انتخاب رشته کنکور سراسری 1403
تمامی افرادی که در آزمون سراسری ثبت نام کردهاند، چند روز پیش از زمان برگزاری آزمون باید به منبع ذیل مراجعه کرده و کارت ورود به جلسه خود را دریافت نمایند. آزمون در روزهای 8 تا 11 تیر ماه برگزار میشود و داوطلبان از 6 تا 8 تیر ماه فرصت دارند با استفاده از اطلاعاتی مانند شماره داوطلبی، شماره پرونده و کدملی، کارت ورود به جلسه خود را دریافت کنند. برای آشنایی بیشتر با روند دریافت کارت ورود به جلسه، مطلب زیر را مطالعه نمایید.
نتایج آزمون سراسری در دو مرحله اولیه و نهایی از طریق منبع زیر منتشر میشوند. نتایج اولیه آزمون یک ماه پس از برگزاری این آزمون، به آدرس sanjesh.org منتشر میگردد. افرادی که مجاز به انتخاب رشته شدهاند، در مهلت انتخاب رشته آزمون سراسری فرم انتخاب رشته را تکمیل کرده و حدود یک ماه بعد میتوانند با مراجعه به منبع ذیل، نتیجه قبولی نهایی خود را مشاهده کنند. در اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری، رتبه، تراز، درصدها و وضعیت قبولی داوطلب مشخص میشود و با اعلام نتایج نهایی آزمون، قبول یا عدم قبولی وی منتشر میشود.
پس از اعلام نتایج اولیه آزمون سراسری، پذیرفته شدگان این مرحله معمولاً یک مدت 7 تا 10 روزه فرصت دارند تا به منبع زیر مراجعه کرده و پس از مطالعه دفترچه انتخاب رشته آزمون سراسری، فرم انتخاب رشته را تکمیل کنند. انتخاب رشته آزمون سراسری یکی از مراحل حساس و پراسترس این آزمون محسوب میشود، زیرا یک خطای کوچک ممکن است منجر به عدم قبولی داوطلب یا قبولی در رشتهای نادرست شود.
به منظور کسب موفقیت در آزمون سراسری، تلاش و کوشش کافی همراه با برنامهریزی مناسب با یادگیری داوطلبان ضروری است. بنابراین، داوطلبانی که قصد شرکت در آزمون را دارند، میتوانند با مطالعه این مطلب، اطلاعات جامعی درباره مسیر طولانی و سخت آزمون سراسری و نحوه مطالعه برای این آزمون را کسب نمایند.
بیشتر بخوانید: زمان اعلام نتایج کنکور
زمان برگزاری کنکور سراسری
در وبسایت ثبت نام کنکور 1402، زمان دقیق برگزاری آزمون سراسری در نوبت اول اعلام شده است و اطلاعیههای لازم درباره کنکور نیمه دوم هنوز منتشر نشده است. در جدول زیر، زمانبندی برگزاری آزمون کنکور براساس گروههای آزمایشی پنجگانه در مرحله اول آزمون مشخص شده است.
راهنمای تکمیل فرم ثبتنام آزمون کنکور سراسری 1403
بعد از تصمیمگیری نهایی متقاضیان برای ثبتنام در آزمون بزرگ کنکور سراسری سال 1403، باید به تکمیل فرم ثبتنام آزمون کنکور سراسری بپردازند. حالا میخواهیم بدانیم چه محتوایی در فرم ثبتنام آزمون کنکور سراسری وجود دارد و چرا باید این فرم را تکمیل کنیم؟
تکمیل این فرم بسیار ضروری و حائز اهمیت است، زیرا داوطلبان باید با موارد لازم برای ثبتنام آشنا شوند و تمامی اطلاعات و جزئیات مورد نیاز را به طور خلاصه در اختیار داشته باشند تا در فرآیند ثبتنام با کمترین خطا عمل کنند. به همین دلیل، توصیه میشود قبل از مراجعه به وبسایت برای ثبتنام، فرم مربوطه را دانلود کنید و اطلاعات خود را تکمیل کنید.
روش تکمیل فرم پیشنویس ثبتنام فرم پیشنویس ثبتنام شامل شش بخش اصلی از اطلاعات داوطلب میشود. لطفاً به یاد داشته باشید که هر گونه اشتباه در وارد کردن اطلاعات بر عهده خودتان است.
1. اطلاعات هویتی در ثبت نام کنکور سراسری
در بخش 1 تا ۱۱ فرم ثبتنام، اطلاعات هویتی داوطلب مورد پرسش قرار گرفته است که در تصویر زیر مشاهده میشود.
2- اطلاعات ارتباطی و محل اقامت ثبت نام کنکور سراسری
بخش 12 تا 19 فرم ثبتنام مربوط به اطلاعات مرتبط با محل سکونت و روش ارتباطی در نظر گرفته شده است.
3- سوابق تحصیلی ثبت نام کنکور سراسری
در بخش 20 تا 32 فرم ثبتنام، اطلاعات سابقه تحصیلی داوطلب درخواست شده است. در تکمیل سه بخش آخر این بخش بسیار دقت کنید، زیرا تعیین میکند که شما در سهمیه کدام منطقه قرار میگیرید.
4- اطلاعات آزمون ثبت نام کنکور سراسری
در بخش 33 تا 38 اطلاعاتی نظیر زیرگروه آزمایشی، زبان خارجی و گزینش رشتههای دانشگاههای امام باقر و امام صادق درخواست شده است.
نکات مهم:
- فقط انتخاب یکی از زیرگروههای اصلی (ریاضی، تجربی، انسانی) مجاز است.
- زیرگروههای هنر و زبان قابل انتخاب هستند و میتوان در یکی یا هر دوی آنها به همراه زیرگروههای اصلی یا به صورت مجزا ثبتنام کرد.
- بهیاران میبایست در این بخش علاقه خود را به استفاده از سهمیه بهیاری اعلام کنند تا سوالات مربوط به بهیاران در دفترچه آنان درج شود.
5- سهمیه ثبت نام کنکور سراسری
6- اطلاعات تکمیلی ثبت نام کنکور سراسری
در بخش 42 تا 49 فرم، در بخش اطلاعات تکمیلی، داوطلبانی که شرایط ویژه نظیر معلولیت یا اشتغال به تحصیل را دارند، بندهای مربوطه را علامت میزنند.
✔ اشخاصی که از زمان انتخاب رشته کنکور سراسری باقی ماندهاند یا افرادی که با رشته قبولی خود راضی نیستند، میتوانند با شرکت در دوره تکمیل ظرفیت کنکور سراسری، مجدداً شانس خود را برای پذیرش در دانشگاه امتحان کنند.
بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت کنکور سراسری
برنامهریزی برای کنکور سراسری سال 1403
برای شرکت در آزمون سراسری سال 1403، داوطلبان باید در ابتدا برنامهریزی صحیح و کارآمدی برای مطالعه انجام دهند. برای طراحی یک برنامه جامع، میتوانند به موارد زیر توجه کنند که در ادامه بیان شده است. این روشها به آنها کمک میکند تا مطالعه منظم و با بازدهی بیشتری داشته باشند.
- – تهیه لیست دروس و وظایف
- – تعیین اولویتها
- – برنامهریزی زمانهایی برای فعالیتهای غیر درسی
- – طراحی یک برنامه یا جدول برنامهریزی
- – درج اطلاعات درست با زمانبندی مناسب در جدول
روش برنامهریزی و مطالعه برای کنکور سراسری
برنامهریزی آزمون کنکور باید واقعبینانه و از سختگیری خودداری شود. اگر فرد تمام وقت خود را به مطالعه اختصاص دهد، نه تنها پیشرفتی نخواهد کرد، بلکه باعث افت و دلسردی خواهد شد. برای طراحی برنامه درست، میتوانید به نکات زیر توجه کنید:
- استفاده از مکانهای آرام برای مطالعه و تمرکز
- تغذیه مناسب که تأثیر مهمی در بازدهی و یادگیری دارد
- اختصاص زمانهایی برای تست زنی و تقویت مهارتها
- اختصاص زمانهایی برای استراحت و انجام کارهای دلخواه
- نادیده نگرفتن زمانهایی برای مرور مطالب مهم که خلاصه نویسی میتواند در این مورد کمک کند
- تعیین نوع برنامهریزی هفتگی، ماهانه یا سالانه
- انجام آزمونهای آزمایشی پس از هر دوره مطالعه جهت ارزیابی مهارتها
- طراحی جدول مناسب بر اساس اولویت و اهمیت درسها
- تعیین روزهایی برای تفریح و مراقبت از امور زندگی
✔ انتخاب رشته در آزمون کنکور سراسری مرحلهای بسیار مهم است و در صورتی که به درستی انجام شود، امکان قبولی در رشته مورد نظر را برای داوطلبان به ارمغان میآورد.
بیشتر بخوانید: راهنما کامل انتخاب رشته کنکور سراسری
نکات مهم در ثبتنام کنکور کنکور سراسری 1403
برای تکمیل فرم ثبتنام آنلاین کنکور سراسری، داوطلبان باید به نکات ویژهای توجه کنند و اطلاعات شخصی و تحصیلی خود را با رعایت این نکات درج کنند. در ادامه به برخی از این نکات اشاره میکنیم:

ثبت نام کنکور سراسری 1403 + { زمان، شرایط و مراحل }
برچسب ها