شرایط بازگشت به تحصیل دانشجویان انصرافی – اخراجی و جاماندگان
📚 خلاصه ای از مقاله شرایط بازگشت به تحصیل دانشجویان انصرافی – اخراجی و جاماندگان:
توضیحات جامع درباره شرایط بازگشت به تحصیل مانند نحوه بازگشت به تحصیل دانشجویان انصرافی و همچنین دانشجویان اخراجی و جامانده از ثبت نام و میزان هزینه بازگشت به تحصیل این داوطلبان بیان شده است.
شرایط بازگشت به تحصیل دانشجویان انصرافی – اخراجی و جاماندگان
دانشجوانی که قصد بازگشت به تحصیل دارند، باید دارای شرایط لازم برای بازگشت به دانشگاه باشند و هزینههای مربوط به بازگشت را پرداخت نمایند. معمولاً زمان بازگشت به تحصیل حدود 5 سال است و پس از بررسی درخواست دانشجو و دلایل او، امکان بازگشت به دانشگاه فراهم میشود.
بعضی از دانشجویان به دلایل مختلفی از دانشگاه استعفا میدهند و قادر به ادامه تحصیل نمیباشند؛ اما ممکن است بعضی از این دانشجویان بر اساس هر دلیلی پس از استعفا از دانشگاه، به محل تحصیل خود بازگردند و ادامه تحصیل را در پیش بگیرند.
دانشگاه آزاد شرایط بازگشت به تحصیل برای افراد بازمانده را اعلام کرده است. ادامه تحصیل برای افراد بازمانده از تاریخ اول مهر ماه 1401 تا ۳۱ شهریور 1402 با ثبت مرخصی بدون احتساب در سنوات در نیمسال یا نیمسالهای عدم مراجعه، ممکن است.
با این حال، لازم به ذکر است که تمامی دانشجویان قابلیت بازگشت به دانشگاه را ندارند و باید حتماً شرایط لازم برای بازگشت به تحصیل را داشته باشند تا بتوانند پس از استعفا از دانشگاه، ادامه تحصیل خود را در پیش بگیرند. به دلیل اهمیت شرایط بازگشت به تحصیل، در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با این شرایط آشنا کرده و نحوه و هزینه بازگشت به تحصیل را توضیح دهیم.
بیشتر بخوانید: شرایط انصراف از دانشگاه آزاد
شرایط بازگشت به تحصیل برای دانشجویان جاماندگان از ثبت نام
گاهی اوقات پیش میآید که به دلایل مختلفی دانشجویان نمیتوانند در زمان تعیین شده از سوی دانشگاه مراحل ثبت نام خود را انجام دهند و در نتیجه در ثبت نام نهایی در دانشگاه جا میمانند. در این موارد، دانشجویان میتوانند درخواست خود را به واحد دانشگاهی که پذیرش شدهاند، ارسال کنند تا توسط کمیسیونهای خاص آموزشی بررسی شود. فرمهای بازگشت به تحصیل معمولاً در وبسایت هر دانشگاه یا سامانه گلستان دانشگاهها قابل دسترسی هستند.
لازم به ذکر است که امکان ثبت درخواست برای بازگشت به تحصیل در تمامی مقاطع تحصیلی وجود دارد؛ اما دانشجویان باید حتماً دارای شرایط بازگشت به تحصیل باشند. شرایط بازگشت به تحصیل در دانشگاههای مختلف بعد از ترک تحصیل بدون انصراف متفاوت است؛ اما معمولاً تمامی دانشگاهها شرایط زیر را برای جاماندگان از ثبت نام در نظر میگیرند:
- – دانشجویان باید در زمان مقرر برای ثبت درخواست بازگشت به تحصیل اقدام کنند.
- – دانشجویان آقا باید بدون مشکل نظام وظیفه باشند.
- – نباید زمان زیادی از مدت زمان قبولی دانشجو در دانشگاه گذشته باشد تا زمان ثبت درخواست مجدد ثبت نام.
- – دانشجویان موظف هستند درخواست خود را با پرداخت هزینه به کمیسیونهای مختلف دانشگاهی ارسال کنند تا درخواست آنها بررسی شود.
بیشتر بخوانید: انصراف از تحصیل در دانشگاه علمی کاربردی
شرایط بازگشت به تحصیل برای دانشجویانی که انصراف دادهاند
به دلیل مشکلات مالی، بیماری، خانوادگی و سایر عوامل، تعداد زیادی از دانشجویان از دانشگاه استعفا میدهند و اکنون پس از استعفا قصد دارند به دانشگاه بازگردند و تحصیل خود را ادامه دهند. در بسیاری از دانشگاهها، از جمله دانشگاههای آزاد و دانشگاه پیام نور، امکان بازگشت به تحصیل برای دانشجویان استعفا داده وجود دارد؛ اما برای بازگشت به تحصیل، دانشجویان استعفا داده باید دارای شرایط مشخصی باشند. این شرایط عبارتند از:
- – زمانی که از استعفا دانشجویان میگذرد تا زمانی که قصد بازگشت به تحصیل را دارند، نباید زیاد باشد. مدت زمان خاصی برای شرایط بازگشت دانشجویان به تحصیل تعیین نشده است؛ اما به طور معمول، 5 سال مورد توجه دانشگاهها قرار میگیرد.
- – در صورتی که دانشجویان به دلیل بیماری از دانشگاه استعفا میدهند، میتوانند پس از گذشت 4 ترم به دانشگاه بازگردند. برای این دانشجویان، کمیتههای پزشکی در نظر گرفته خواهد شد.
- – امکان ثبت درخواست بازگشت به تحصیل برای تمامی دانشجویان در تمامی مقاطع تحصیلی وجود دارد.
- – دانشجویان استعفا داده که هنوز در دانشگاههای آزاد تسویه حساب نکردهاند، میتوانند با شرایط خاصی و با تاییدیه دانشگاه آزاد اسلامی به دانشگاه بازگردند.
- – دانشجویان آقا نباید دارای مشکل وضعیت نظام وظیفه باشند.
- – ثبت درخواست دانشجویان برای ادامه تحصیل در دانشگاه به نظر کمیتههای آموزشی منوط است که در دانشگاههای کشور برگزار میشود.
بیشتر بخوانید: انصراف از دانشگاه پیام نور
هزینه بازگشت به تحصیل
برای بررسی درخواستهای دانشجویان جهت ادامه تحصیل در زمانی که از دانشگاه استعفا دادهاند یا در صورت عدم انجام مراحل ثبت نام، دانشگاههای مختلف هزینههای مختلفی را دریافت میکنند. دانشگاههای شهریهپرداز هزینه دریافت شده برای بازگشت به تحصیل را جدا از شهریه دانشجو دریافت میکنند و معمولاً هزینه دقیقی برای دانشگاهها مشخص نیست.
اما به طور معمول، در صورتی که دانشجویان از زمان ثبت نام جا مانده باشند، هزینه 150 هزار تومانی دریافت میشود. البته این هزینه مربوط به دانشجویان کارشناسی است. دانشجویان کارشناسی ارشد میتوانند با پرداخت یک مبلغ 300 هزار تومانی درخواست بازگشت به تحصیل خود را ثبت کنند.
همچنین، دانشجویانی که به هر دلیلی از دانشگاه استعفا دادهاند و میخواهند مجدداً به دانشگاه بازگردند، نیز باید هزینهای را به دانشگاه پرداخت کنند. میزان هزینه بازگشت به تحصیل در ایران بستگی به عوامل مختلفی مانند مدت زمان استعفا دانشجو، نوع دانشگاه (دولتی یا آزاد)، مقطع تحصیلی و غیره دارد و نمیتوان هزینه دقیقی را برای آن مشخص کرد.
بیشتر بخوانید: دریافت معافیت تحصیلی
تعداد انصرافهای مجاز از دانشگاه آزاد
یکی از سوالاتی که برای برخی دانشجوها پیش میآید این است که چند بار میتوانند از دانشگاه آزاد استعفا دهند؟ این مسئله بستگی به شرایط شخصی شما دارد. به عنوان مثال، اگر برای یک مدت مرخصی گرفتهاید، به عنوان دانشجوی انصرافی محسوب میشوید و امکان تحصیل مجدد نخواهید داشت.
اما اگر دلیل موجهی برای استعفا دارید و دانشگاه این موضوع را پذیرفت، امکان تحصیل مجدد برای شما وجود خواهد داشت. این مسئله بستگی به تصمیمات دانشگاه و توافقات شما با آن دارد.
مهم است در نظر داشت که تعیین شرایط و قوانین مربوط به انصراف از تحصیل و امکان بازگشت به دانشگاه به عهده دانشگاه است و بهتر است با مشاوران و مسئولان آموزشی دانشگاه خود مشورت کنید تا شرایط دقیق را برای حالت خاص خودتان دریافت کنید.
بیشتر بخوانید: ثبت نام کنکور سراسری
شرایط استعفا از دانشگاه برای شرکت مجدد در آزمون سراسری
برای دانشجویان دوره روزانه که قصد شرکت در آزمون سراسری را دارند، لازم است استعفای قطعی خود را از دانشگاه محل تحصیل اعلام کنند. اما برای دانشجویان دوره غیر روزانه که در حال تحصیل هستند و قصد شرکت در آزمون سراسری را دارند، نیازی به استعفا نیست.
شرایط استعفا از تحصیل برای شرکت مجدد در آزمون کارشناسی ارشد
برای دانشجویان در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد که در حال تحصیل هستند و میخواهند در آزمون سراسری شرکت کنند، در صورتی که بدون استعفا از دانشگاه باشند، در صورت قبولی در آزمون، پذیرش نخواهند شد. دانشجویان باید قبل از پایان مهلت ثبت نام در کنکور کارشناسی ارشد استعفای قطعی خود را اعلام کنند.
شرایط استعفا از تحصیل برای شرکت مجدد در آزمون دکتری
دانشجویان در مقطع دکتری که میخواهند در آزمون سراسری شرکت کنند، باید قبل از پایان مهلت ثبت نام در آزمون دکتری، استعفای قطعی خود را از دانشگاه محل تحصیل اعلام کنند. این موضوع باید قبل از پایان مهلت ثبت نام دکتری رخ دهد.
بیشتر بخوانید: ثبت نام دانشگاه علمی کاربردی
مشاوره درباره بازگشت به تحصیل
در طول دوره تحصیل، برای دانشجویان ممکن است مواقعی رخ دهد که آنها مجبور به غیبت از دانشگاه شوند و برای حل مشکلات خود، برای یک مدت زمان مشخصی از دانشگاه دور شوند. خوشبختانه، برای این دسته از دانشجویان تسهیلاتی در نظر گرفته شده است تا بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند. به عنوان مثال، دانشجویان میتوانند به جای انصراف دائم از تحصیل، مرخصی ترمی موقت دریافت کنند تا مجبور به انصراف نشوند.
اما اگر دانشجویان بدون دریافت مرخصی ترمی از دانشگاه استعفا داده یا دارای غیبت در کلاسهای دانشگاه باشند و بخواهند مجدداً به تحصیل بازگردند، حتماً باید دارای شرایط بازگشت به تحصیل باشند؛ در غیر این صورت، امکان بازگشت به تحصیل برای آنها وجود ندارد.
لازم به ذکر است که آقایان نمیتوانند در صورت مشمول بودن به تحصیل خود بازگردند و حتماً دانشگاه محل تحصیل دانشجویان در رابطه با مشکل نظام وظیفه آقایان استعلام خواهد گرفت و تنها درخواستهای آقایانی در کمیسیونهای موارد خاص دانشگاهها بررسی میشود که دارای مشکل نظام وظیفه نباشند.
بیشتر بخوانید: ثبت نام بدون آزمون دانشگاه آزاد
در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی می توانید از خدمات سامانه ندای مشاور استفاده کنید. همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی شرایط بازگشت به تحصیل کلیک کنید.
شرایط بازگشت به تحصیل دانشجویان انصرافی – اخراجی و جاماندگان
برچسب ها
شرایط بازگشت به تحصیل نحوه بازگشت به تحصیل دانشجویان انصرافی هزینه بازگشت به تحصیل بازشگت به تحصیل اخراجی ها