شرایط تغییر رشته دانشگاه آزاد 1402
📚 خلاصه ای از مقاله شرایط تغییر رشته دانشگاه آزاد 1402:
شرایط تغییر رشته دانشگاه آزاد 1402 دانشجویان دانشگاه آزاد میتوانند در سال ۱۴۰۲ با توجه به شرایط و آگاهی از فرایند تغییر رشته در دانشگاه آزاد، درخواست تغییر رشته خود را پس از ثبت درخواست در سایت منادا، به واحد مربوطه اعلام کنند. این امکان برای تغییر رشته در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته و […]
شرایط تغییر رشته دانشگاه آزاد 1402
شرایط تغییر رشته دانشگاه آزاد 1402
دانشجویان دانشگاه آزاد میتوانند در سال ۱۴۰۲ با توجه به شرایط و آگاهی از فرایند تغییر رشته در دانشگاه آزاد، درخواست تغییر رشته خود را پس از ثبت درخواست در سایت منادا، به واحد مربوطه اعلام کنند. این امکان برای تغییر رشته در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته و همچنین کارشناسی پیوسته وجود دارد.
دانشجویانی که به دلایل مختلف در رشته مورد علاقه خود تحصیل نمیکنند، میتوانند با توجه به شرایط تعیین شده در دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۲، یکبار در مقطع تحصیلی مورد نظر خود تغییر رشته دهند و در رشته مورد نظرشان تحصیل کنند. این امکان برای تغییر رشته در مقاطع کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته وجود دارد.
با توجه به اینکه بسیاری از داوطلبان با شرایط و روش تغییر رشته در این دانشگاه آشنا نیستند، توصیه میشود که دانشجویانی که قصد تغییر رشته دارند، در مورد روش انجام این کار اطلاعات کافی را به دست آورند. در این مقاله، شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۲ و فرایند تغییر رشته در سایت منادا دانشگاه آزاد به طور کامل توضیح داده شده و در پایان نکاتی برای متقاضیان تغییر رشته در دانشگاه آزاد آورده شده است.
نحوه تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۲
دانشجویانی که علاقهای به رشته تحصیلی خود ندارند یا به هر دلیلی تمایل به ادامه تحصیل در رشته فعلی خود را ندارند، میتوانند با رعایت شرایطی که در قسمت قبلی توضیح داده شد، درخواست تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۲ را ارائه کنند.
? در مرحله اول، دانشجویان باید به واحد آموزش واحد تحصیلی خود مراجعه کنند و فرم تقاضانامه تغییر رشته را دریافت کنند. سپس با پر کردن این فرم و حضور حضوری در آموزش دانشگاه محل تحصیل خود، مدارک مورد نیاز برای تغییر رشته را تحویل میدهند. این مراحل باید حداقل ۶ هفته قبل از شروع نیمسال تحصیلی جدید انجام شود.
? در مرحله بعد، یک هفته پس از تحویل مدارک، درخواست تغییر رشته دانشجو بررسی میشود و نتیجه از طریق شورای آموزشی دانشگاه اعلام میشود. در صورت موافقت دانشگاه آزاد با تغییر رشته دانشجو، باید برای معادلسازی دروس اقدامات لازم صورت بگیرد.
✔ در صورتی که دانشجویان شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی را نداشته یا مدارک را به طور کامل تحویل نداده باشند، درخواست تغییر رشته در دانشگاه آزاد قبول نخواهد شد.
بیشتر بخوانید: سایت منادا دانشگاه آزاد
شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۲
در هر سال، تعداد زیادی دانشجو از طریق شرکت در آزمون کنکور سراسری یا براساس سابقه تحصیلی، در رشتههای مختلف دانشگاه آزاد پذیرفته میشوند و به تحصیل در این دانشگاه میپردازند. برخی از دانشجویان بعد از مدتی از شروع تحصیل، تصمیم میگیرند رشته خود را تغییر داده و در رشته مورد علاقه خود تحصیل کنند. تغییر رشته در دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۲ برای مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته و همچنین کارشناسی پیوسته با موافقت دانشگاه مقصد و سازمان مرکزی امکانپذیر است.
☑️ دانشجویانی که قصد تغییر رشته در دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۲ را دارند، باید با رعایت شرایط و ضوابط زیر و همچنین موافقت سازمان مرکزی واحد دانشگاهی، اقدام به تغییر رشته کنند.
? متقاضیان باید حداقل دو ترم از رشته انتخابی خود تحصیل کرده و حداقل یک ششم و حداکثر یک سوم واحدهای درسی را گذرانده باشند تا بتوانند اجازه تغییر رشته را دریافت کنند.
? معدل واحدهای گذرانده شده توسط دانشجویان نباید کمتر از ۱۲ باشد.
? تغییر رشته در دوره کارشناسی ناپیوسته امکانپذیر نیست و تنها برای مقاطع کاردانی پیوسته، کاردانی ناپیوسته و کارشناسی پیوسته میتوان یک بار در هر مقطع این عمل را انجام داد.
? تقاضای تغییر رشته باید توسط دانشگاه قبلی و دانشگاه جدید تایید شود و دانشجو باید زمان کافی برای تحصیل در رشته جدید داشته باشد.
? امکان تحصیل مجدد در رشته قبلی برای دانشجویان وجود ندارد.
? برای انتخاب رشته جدید، دانشجو باید رتبه لازم را در سال ورود به دانشگاه کسب کند.
? دروسی که دانشجویان در رشته قبلی خود گذراندهاند، برای رشته جدید معادل محسوب میشوند.
? دانشجویان مجاز به تغییر رشته در مقطع کارشناسی ارشد نیستند و تنها با داشتن تمامی شرایط میتوانند گرایش خود را در رشته تحصیلی فعلی تغییر دهند.
? دانشجویانی که درخواست انتقالی به دانشگاه آزاد را دارند، میتوانند علاوه بر تغییر رشته، درخواست انتقالی خود را نیز ثبت کنند.
✔ دانشجویانی که هر یک از شرایط فوق را ندارند یا تقاضای تغییر رشته آنها مورد تأیید دانشگاه آزاد قرار نگیرد، نمیتوانند درخواست تغییر رشته در دانشگاه آزاد در سال ۱۴۰۲ را ارائه دهند.
شرایط تغییر رشته در مقطع کاردانی دانشگاه آزاد
بعد از اخذ دیپلم، یکی از راههای تغییر رشته در تحصیلات کاردانی است. باید توجه داشت که تغییر رشته در مقطع کاردانی بیشتر بهکار میرود، و هرچه مقطع تحصیلی بالاتر باشد، شرایط تغییر رشته و گرایش سختتر میشوند. دانشجویان در مقاطع کاردانی پیوسته و ناپیوسته دانشگاه آزاد میتوانند با رعایت شرایط زیر به تغییر رشته بپردازند.
- حداقل باید ۱۲ واحد را گذرانده باشند.
- معدل کل دانشجو نباید کمتر از 12 باشد.
- دانشجویان تنها یک بار میتوانند درخواست تغییر رشته دهند.
- درخواست تغییر رشته باید حداقل ۶ هفته قبل از شروع ترم در آموزش دانشگاه ثبت شود.
- رشته مورد نظر برای تغییر باید در دانشگاه مقصد موجود باشد.
- در صورت تایید درخواست تغییر رشته، دانشجو میتواند در ترم بعدی در رشته جدید واحد انتخاب کند.
- ارسال درخواست و بررسی پرونده فقط در بازه زمانی مشخص انجام میشود.
شرایط تغییر رشته در مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد
دانشجویان کارشناسی پیوسته دانشگاه آزاد در صورت عدم رضایت از رشته تحصیلی خود و با رعایت برخی شرایط، امکان تغییر رشته را دارند. در ادامه، شرایط مهم تغییر رشته در دانشگاه آزاد بررسی میشوند.
- حداقل باید یک ششم (دو ترم) و حداکثر یک سوم واحدهای درسی را گذرانده باشند.
- معدل کل واحدهای گذرانده شده باید بیشتر از ۱۲ باشد.
- دانشجو باید رتبه لازم را در سال ورود به دانشگاه و رشته مورد نظر کسب کرده باشد. در صورت پذیرش با سوابق تحصیلی، باید معدلی بالاتر از آخرین نفر پذیرفته شده در آن رشته در همان سال داشته باشد.
- در هر مقطع دانشگاه آزاد، تنها یک بار امکان تغییر رشته وجود دارد.
- دانشجویانی که متقاضی انتقالی هم هستند، میتوانند همزمان با تغییر رشته درخواست انتقالی خود را نیز ثبت کنند. رشته مورد نظر برای تغییر باید در دانشگاه مقصد موجود باشد.
- برای دانشجویان کارشناسی ناپیوسته، امکان تغییر رشته وجود ندارد.
- دانشجویان امکان بازگشت به رشته قبلی را ندارند.
بیشتر بخوانید: راهنمای انتخاب رشته دانشگاه آزاد
شرایط تغییر گرایش در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
- دانشجو باید حداقل دو ترم از گرایش قبلی را گذرانده باشد.
- متقاضی تغییر گرایش باید در تمامی دروس آن ترم، قبول شده باشد.
- حداقل باید ۲۴ واحد از گرایش قبلی خود را گذرانده باشید.
- معدل کل متقاضی تغییر گرایش نباید کمتر از ۱۲ باشد.
- هر متقاضی فقط یک بار مجاز به تغییر گرایش در مقطع ارشد است.
- نمره آزمون ورودی متقاضی تغییر گرایش باید از نمره آخرین فرد پذیرفته شده در گرایش جدید بیشتر باشد. (برای سوابق تحصیلی معدل و برای با کنکور رتبه ملاک است.)
- متقاضی تغییر گرایش باید از وجود گرایش مورد نظر خود در دانشگاه مقصد اطمینان حاصل کند.
- دانشگاه باید با تغییر گرایش متقاضی موافقت کند.
بیشتر بخوانید: انتخاب رشته کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد
شرایط تغییر گرایش در مقطع دکتری دانشگاه آزاد
? طبق قوانین مندرج در دفترچه ثبت نام یا انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد و اعلام سازمان امور دانشجویان کشور، امکان تغییر رشته در مقطع دکتری دانشگاه آزاد وجود ندارد.
? دانشجویان مقطع دکتری در صورت موافقت آموزش دانشگاه، میتوانند تحت شرایط خاصی نسبت به تغییر گرایش اقدام کنند.
? در صورت تمایل به تغییر گرایش، دانشجوی متقاضی باید در مصاحبه علمی گرایش جدید شرکت کند.
? در این مصاحبه، سطح علمی متقاضی و سوابق پژوهشی وی سنجیده میشود.
? همچنین، متقاضی باید به اساتید مصاحبه کننده پاسخهای محکم و قانعکننده درباره دلایل تغییر گرایش خود بدهد.
? در صورت عدم موفقیت در مصاحبه، تغییر گرایش با موفقیت صورت نخواهد گرفت.
? لازم به ذکر است که تغییر گرایش در مقطع دکتری نیازمند ظرفیت علمی مناسب است و متقاضی باید اساتید مصاحبه کننده را قانع کند.
✔ بنابراین، برای تغییر گرایش در مقطع دکتری دانشگاه آزاد، لازم است تحت شرایط خاصی قرار بگیرید و در مصاحبه علمی با موفقیت عمل کنید تا این تغییر انجام شود.
بیشتر بخوانید: انتخاب رشته دکتری دانشگاه آزاد
شرایط معادل سازی دروس پس از تغییر رشته در مقطع کارشناسی دانشگاه آزاد 1402
در صورت تمایل به تغییر رشته در مقطع کارشناسی، برای شما نیز مهم است که بدانید دروسی که در رشته قبلی خود خواندهاید چگونه معادل سازی میشوند. هیچ کس نمیخواهد مجدداً دروسی را که قبلاً قبول شدهاند را مطالعه کند. بنابراین، اکثر دانشجویان به دنبال معادل سازی یا تطبیق این دروس در رشته جدید خود هستند. در ادامه، به شرایط معادل سازی دروس پس از تغییر رشته میپردازیم.
☑️ معادل سازی واحدها توسط گروه آموزشی در دانشگاه مقصد انجام میشود.
☑️ نمرات دروسی که از دانشجوی قبول شدهاند، فقط در محاسبه میانگین کل دانشجو در نظر گرفته میشوند.
☑️ در صورتی که دانشجو 20 واحد از دروس ارائه شده را اخذ کند، یک نیمسال از مدت زمان تحصیل وی کاسته خواهد شد.
☑️ تأیید وزارت علوم، تحقیقات، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای دانشگاه و مدارک تحصیلی قبلی دانشجو الزامی است.
☑️ محتوای آموزشی و نمرههای دروس دانشجو باید با دروس رشته جدید کمتر از 12 تفاوت داشته باشند.
از این روشها و شرایط برای معادل سازی دروس پس از تغییر رشته در دانشگاه آزاد 1401 استفاده میشود.
✔ بسیاری از دانشجویان به دلایل مختلفی ممکن است نیاز به انصراف از دانشگاه خود را داشته باشند؛ اما قبل از اقدام به انصراف، ضروری است که دانشجویان مراحل مورد نیاز را بدانند و همچنین شرایط مربوط به انصراف را بررسی کنند.
بیشتر بخوانید: شرایط انصراف از دانشگاه آزاد
مشاوره درباره شرایط تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۲
برای انجام تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۲، دانشجو باید رشته مورد نظر خود را در دانشگاه مقصد یا محل تحصیل خود وجود داشته باشد و درخواست تغییر رشته دانشجو توسط دانشگاه مبدا و مقصد تایید شود. در صورتی که دانشجویان واجد شرایط لازم نباشند، درخواست تغییر رشته آنها قبول نخواهد شد.
گاهی اوقات دانشجویان پیش از ورود به دانشگاه آزاد، تحقیق کافی درباره رشته تحصیلی خود انجام نمیدهند. به همین منظور، دانشجویان یک بار فرصت داده شده است تا درباره تغییر رشته در دانشگاه آزاد ۱۴۰۲ و تحصیل در رشته دلخواه خود اقدام نمایند.
مهم است که دانشجویان قبل از شروع مراحل تغییر رشته، تحقیقات جامعی درباره رشته جدید خود انجام داده و از علاقه خود به تحصیل در آن مطمئن شوند، زیرا پس از انجام تغییر رشته دیگر امکان تحصیل در رشته قبلی وجود ندارد.
توجه داشته باشید که تغییر رشته در مقطع کارشناسی ناپیوسته برای برخی دانشجویان قابل انجام نیست. به همین دلیل، به دانشجویان دانشگاه آزاد توصیه میشود که پس از قبولی در کنکور و در زمان انتخاب رشته دانشگاه آزاد، با دقت کامل رشته مورد نظر خود را انتخاب کنند تا نیازی به تغییر رشته در دانشگاه آزاد 1402 نداشته باشند.
شرایط تغییر رشته دانشگاه آزاد 1402
برچسب ها