شرایط گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد
📚 خلاصه ای از مقاله شرایط گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد:
در این مقاله شرایط گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد بررسی شده و قوانین مربوط به تحصیل همزمان ارشد ارائه و نحوه دریافت دو مدرک ارشد توضیح داده شده است
شرایط گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد
دانشجویانی که فارغ التحصیل از مقطع ارشد یا دکتری هستند و قصد شرکت مجدد در آزمون کارشناسی ارشد را دارند، در صورتی که موانعی مانند نظام وظیفه، سهمیه کنکور و شهریه دانشگاه را نداشته باشند، میتوانند مجدداً در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام کنند. البته تحصیل همزمان در دو رشته ارشد ممنوع بوده و پس از دریافت گواهی فراغت از تحصیل، امکان ثبت نام در دوره کارشناسی ارشد وجود دارد.
گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد در کنار هم: بسیاری از دانشجویان علاقهمند به تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، تمایل دارند که به صورت همزمان دو مدرک کارشناسی ارشد دریافت کنند. اما آیا امکان دریافت دو مدرک کارشناسی ارشد وجود دارد؟ به طور کلی، در شرایط خاصی میتوانید اقدام به دریافت دو مدرک کارشناسی ارشد کنید. البته لازم است توجه داشته باشید که برای گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد، شرایط و قوانین خاصی وجود دارد که شما باید به آنها توجه کنید.
تحصیل همزمان در آزمون کارشناسی ارشد: باید توجه داشت که تحصیل همزمان در آزمون کارشناسی ارشد ممنوع است. اما پس از فارغ التحصیلی از دوره کارشناسی ارشد یا دکتری، در صورت داشتن شرایط لازم، میتوانید برای تحصیل مجدد در دوره کارشناسی ارشد درخواست دهید. در این صورت، با رعایت شرایط مربوطه، میتوانید در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام کنید و به تحصیل در دوره کارشناسی ارشد بپردازید. در ادامه، با شرایط دریافت دو مدرک کارشناسی ارشد آشنا خواهید شد و جزئیات آن را بررسی خواهیم کرد.
شرایط دریافت دو مدرک کارشناسی ارشد
بسیاری از دانشجویان پس از فارغ التحصیلی از مقطع کارشناسی ارشد یا دکتری، تمایل دارند که در رشته دیگری نیز مدرک کارشناسی ارشد دریافت کنند. اما برای گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد و شرکت در ثبت نام در دوره کارشناسی ارشد، بایستی دانشجویان حتماً برخی شرایط خاص را داشته باشند. در ادامه، به شرایط دریافت دو مدرک کارشناسی ارشد میپردازیم.
- شرایط مربوط به شهریه ثبت نام در دوره کارشناسی ارشد:
قبل از سال ۱۳۹۶، دانشجویان فقط یک بار مجاز به تحصیل رایگان در دوره کارشناسی ارشد در دانشگاههای دولتی بودند و در صورت پذیرش مجدد در دوره کارشناسی ارشد، بایستی شهریه را پرداخت میکردند. اما این قانون در حال حاضر اجرایی نمیشود و همه افرادی که دارای مدرک کارشناسی هستند و از مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد یا دکتری فارغ التحصیل شدهاند، میتوانند در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام کنند. - شرایط مربوط به نظام وظیفه آقایان:
برای دریافت دو مدرک کارشناسی ارشد، آقایان باید در آزمون کارشناسی ارشد مجدداً ثبت نام کنند. البته آقایان نباید هیچگونه مانعی از جانب نظام وظیفه برای ثبت نام مجدد در دوره کارشناسی ارشد داشته باشند. با استعلام وضعیت نظام وظیفه، میتوان از سن باقیمانده سربازی مطلع شد. افرادی که در دوره کارشناسی ارشد یا دکتری از دانشگاه انصراف دادهاند، تا ۱ سال فرصت دارند تا برای ادامه تحصیل یا رفتن به سربازی اقدام کنند. - شرایط استفاده از سهمیه ایثارگران در آزمون کارشناسی ارشد:
داوطلبانی که یک بار از سهمیه ایثارگران در آزمون کارشناسی ارشد استفاده کردهاند و در دوره روزانه تحصیل خود را ادامه دادهاند، دیگر مجاز به ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد با سهمیه ایثارگران نمیباشند. اما در صورتی که دانشجویان از دانشگاههای دوره شبانه، پیام نور، دانشگاههای آزاد و غیره انصراف داده باشند، میتوانند یک بار دیگر از سهمیه ایثارگران استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: اگر ارشد قبول شویم و نرویم
بیشتر بخوانید: سهمیه استعداد درخشان کارشناسی ارشد
امکان تحصیل همزمان در دو رشته کارشناسی ارشد
یکی از سؤالاتی که برای دانشجویانی که قصد دریافت دو مدرک کارشناسی ارشد را دارند، مطرح میشود، این است که آیا میتوان به صورت همزمان در دو رشته ارشد تحصیل کرد؟ تحصیل همزمان در دو رشته کارشناسی ارشد میتواند زمان دانشجویان را صرفهجویی کند و آنها را به سرعت به هدفشان نزدیک کند. اما متأسفانه، امکان تحصیل همزمان در دو رشته کارشناسی ارشد وجود ندارد و یکی از شرایط اصلی برای ثبت نام مجدد در آزمون کارشناسی ارشد، عدم حضور دانشجویان در دوره کارشناسی ارشد یا دکتری است.
در واقع، تنها دانشجویانی که مراحل مربوط به فارغ التحصیلی از دوره کارشناسی ارشد را به پایان رساندهاند، میتوانند مجدداً در دوره کارشناسی ارشد ثبت نام کنند. در غیر این صورت، امکان ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد سال جدید برای آنها وجود ندارد.
لذا دانشجویانی که از دوره کارشناسی ارشد یا دکتری فارغ التحصیل شدهاند، میتوانند مجدداً در آزمون کارشناسی ارشد یا در رشتههای ارشد بدون آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام کنند و مدرک دوم خود را در دوره کارشناسی ارشد دریافت کنند.
همچنین افرادی که قصد شرکت در آزمون کارشناسی ارشد را دارند اما هنوز در دوره کارشناسی ارشد یا دکتری فارغ التحصیل نشدهاند، میتوانند با انصراف از دانشگاهی که در حال تحصیل در آن هستند، مراحل ثبت نام در آزمون کارشناسی ارشد را انجام دهند. با این حال، باید در نظر داشت که افرادی که مشکلی در مورد نظام وظیفه دارند، قادر به ثبت نام مجدد در آزمون کارشناسی ارشد نیستند.
بیشتر بخوانید: گواهی موقت کارشناسی ارشد
بیشتر بخوانید: دانلود دفترچه ثبت نام کنکور کارشناسی ارشد
مشاوره درباره تحصیل مجدد در کارشناسی ارشد
عدهای از دانشجویان که در حال تحصیل در یکی از رشتههای کارشناسی ارشد هستند، تمایل دارند که برای دریافت مدرک دیگری در یک رشته متفاوت، مجدداً در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام کنند؛ اما برای دریافت دو مدرک کارشناسی ارشد، بایستی داوطلبان برخی شرایط خاص را داشته باشند.
در حال حاضر، برخی رشتههای کارشناسی ارشد بدون نیاز به آزمون، پذیرش دارند و داوطلبان میتوانند برای تحصیل مجدد در کارشناسی ارشد در این رشتهها ثبت نام کنند. ثبت نام در برخی از رشتههای کارشناسی ارشد تنها از طریق مطالعه دفترچه ثبت نام کارشناسی ارشد و شرکت در آزمون کارشناسی ارشد امکان پذیر است. در هر صورت، برای ثبت نام مجدد در کارشناسی ارشد، باید داوطلبان از مرحله کارشناسی ارشد یا دکتری فارغ التحصیل شده باشند.
البته اگر داوطلبان در حال حاضر در دوره کارشناسی یا دکتری تحصیل میکنند، نمیتوانند برای تحصیل مجدد در کارشناسی ارشد اقدام کنند؛ اما برای تحصیل مجدد در کارشناسی ارشد، میتوانند از دانشگاهی که در آن تحصیل میکنند، انصراف داده و در صورت عدم داشتن هیچگونه ممانعتی مانند نظام وظیفه، مجدداً در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام کنند.
البته انصراف از دانشگاه آزاد یا دولتی محل تحصیل در دوره کارشناسی ارشد به سادگی امکانپذیر نیست و داوطلبان حتماً باید شرایط مربوط به انصراف از دوره کارشناسی ارشد یا حتی دکتری را رعایت کنند. همچنین، برای انصراف از محل تحصیل، داوطلبان باید هزینهای را جهت انصراف از دانشگاه محل تحصیل خود پرداخت کنند.
بنابراین، توصیه میشود که اگر قصد دریافت دو مدرک کارشناسی ارشد را دارید، ابتدا در رشته تحصیلی اول خود فارغ التحصیل شوید و سپس در یک زمان مناسب، در آزمون کارشناسی ارشد ثبت نام کرده و در این آزمون شرکت کنید تا با مشکلات مربوط به انصراف از دانشگاه محل تحصیل و هزینههای مربوطه روبرو نشوید.
بیشتر بخوانید: تکمیل ظرفیت کارشناسی ارشد سراسری
بیشتر بخوانید: اعلام نتایج کنکور ارشد
پاسخ به سوالات متداول تحصیل همزمان کارشناسی ارشد
۱- گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد چگونه امکانپذیر است؟
✔️ براساس مطالب مقاله، شرایط لازم برای گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد شامل داشتن گواهی فراغت از تحصیل در هر مقطع تحصیلی مورد نظر و ثبت نام مجدد در آزمون کارشناسی ارشد است.
۲- آیا میتوان در دو رشته ارشد به طور همزمان تحصیل کرد؟
✔️ با توجه به مقرراتی که در دفترچه آزمون کارشناسی ارشد ذکر شده است، تحصیل همزمان در دو رشته در مقطع کارشناسی ارشد ممنوع است.
۳- چه شرایطی برای گرفتن دو مدرک ارشد وجود دارد؟
✔️ شرایطی مانند نظام وظیفه، شهریه دانشگاه و استفاده از سهمیه در آزمون کارشناسی ارشد از جمله شرایط مورد نیاز برای تحصیل مجدد در کارشناسی ارشد هستند که در متن مقاله به تفصیل توضیح داده شده است.
بیشتر بخوانید: انتخاب رشته کنکور کارشناسی ارشد
بیشتر بخوانید: تحصیل همزمان در دانشگاه پیام نور
بیشتر بخوانید: تحصیل همزمان با خدمت سربازی
در صورت نیاز به مشاوره تحصیلی می توانید از خدمات سامانه ندای مشاور استفاده کنید. همچنین برای دانلود فایل pdf این مطلب روی شرایط گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد کلیک کنید.
شرایط گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد
برچسب ها
شرایط گرفتن دو مدرک کارشناسی ارشد تحصیل همزمان ارشد نحوه دریافت دو مدرک ارشد شرایط تحصیل دو رشته در فوق لیسانس